koristi od krize srednjih godina kod žena

Kriza srednjih godina nije tako zastrašujuća kao što je opisana.
Naučite prednosti starosti i iskustava koja ste stekli. Svaka žena će se pre ili kasnije susreti sa konceptom krize srednjih godina. Prema nekim stručnjacima, ovo je posebno vreme u životu žene, obično u dobi između 45 i 64 godine, kada se javlja psihološka kriza uzrokovana godinama i protekom vremena. Počinjemo da primećujemo da su naša deca odrasla i da im nismo potrebni kao nekada. Deca su postala tinejdžeri, a možda već planiraju da osnuju porodicu, muž provodi više vremena pred kompjuterom i ponekad nemamo sa kim da razgovaramo. Ako ubedimo prijatelja za vino ili bioskop, to je sjajno. Još je gore kada niko nema vremena za nas kada nam je potrebno društvo.

Ova situacija često dovodi do lošijeg blagostanja. Više vremena provodimo pred ogledalom tražeći nove bore, često se osećamo usamljeno i pitamo se kada je vreme tako brzo prošlo. Takva stanja mogu dovesti do depresije.

Simptomi krize srednjih godina

Postoji nekoliko simptoma krize srednjih godina. To je nostalgija za mladim godinama, nezadovoljstvo životom, sumnja u dosadašnja dostignuća i izbore, želja da se uradi nešto novo, pronalaženje strasti, intimnosti, osećaj besa zbog velikog broja stvari koji mora da se uradi, a vreme prolazi. Međutim, umesto da se sažalite na sebe, bolje je da počnete da vidite pozitivne stvari. Zapamtite da imamo uticaja na mnoge stvari. Ako vam se ne sviđa seda kosa, idite kod frizera i izaberite novu boju. Videćete da ćete se odmah osećati bolje. Ništa vas ne sprečava da promenite stil oblačenja. Na kraju možete to priuštiti, jer ne morate sada oblačiti svoju decu. Zapamtite, ovo je vaše vreme i koristite ga najbolje. Da li ste ikada sanjali o egzotičnom putovanju? Počnite sa planiranjem. Ima toliko lepih mesta na svetu koja samo čekaju na vas. Iako vidite promene u izgledu, zapamtite da je iskustvo koje ste stekli sa godinama najveća vrednost. Osim toga, mnoge studije ukazuju da su žene preko 40 godina zadovoljnije svojim životima i srećnije od onih u svojim dvadesetim ili tridesetim godinama. U našoj galeriji pokazujemo vam blagodeti krize srednjih godina.

Pozitivniji smo prema svetu – Iako imamo trenutke sumnje, pokušavamo pozitivno gledati na svet i ljude. Mi smo na mestu gde smo. Najčešće imamo porodicu, uspostavljenu profesionalnu i materijalnu poziciju. Sada možemo da priuštimo sebi vremena. Možda ste ikada sanjali o časovima plesa ili kursu za šivenje? Nemojte ovo odlagati za kasnije. Počnite da radite i videćete koristi za sebe.

Motivisane smo – Verovatno zbog vaših godina dobro znate svoje vrednosti i znate šta želite da postignete. To vas motiviše da lakše postignete svoje ciljeve.

Mi brinemo jedni za druge – Iza nas je vreme bezbrižnog pristupa životu i zdravlju. Konačno vidite da je vaše zdravlje najvažnije i tako se osećate. Ako se za zdravlje pobrinete unapred, duže ćete uživati u dobroj formi i imaćete više energije.

Pametniji smo – Imamo dugogodišnje iskustvo koje nas je delimično oblikovalo. Mi nismo tako nervozne kao ranije i imamo smirenost koja nam pomaže u mnogim situacijama. Setite se kako ste nervozno reagovali na određene stresne situacije u dobi od dvadeset godina i kako sada prilazite istom problemu.

Možemo voditi brigu o odnosima – U ovom dobu počinjemo da cenimo naša prijateljstva i odnose sa voljenima. Mi ne vređamo bez razloga, samo pokušavamo postići dogovor i pronaći rešenje situacije. Mi cenimo porodicu i prijatelje, zahvaljujući kojima provodimo više vremena sa njima i shvatamo šta je najvažnije u životu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Stravične ispovijesti žena koje su maltretirane na poslu

Pročitaj →

Ovo su znaci povišenog holesterola

Pročitaj →

kolekcija Chanel Nova klasika

Pročitaj →

Ovih 10 rečenica NE SMETE reći svom detetu

Pročitaj →

Nova MAC kolekcija šminke

Pročitaj →

Emina Jahović otkrila zbog čega pati!

Pročitaj →

Najprijatniji džemperi za neumoljivo hladne zimske dane

Pročitaj →

MACA DISKRECIJA OBJAVILA DA SE UDAJE

Pročitaj →

Kleka prirodni diuretik

Pročitaj →

Inspirativno uređenje doma zahvaljujući belim drvenim zidovima

Pročitaj →

NAMAZ OD PATLIDŽANA I SUNCOKRETOVIH SJEMENKI

Pročitaj →

Piletina sa tjesteninom i špinatom

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.