Zašto povređujemo one koje volimo?

Ljubav je zaista najmoćnije oružje.

Ona može učiniti da se osećate kao da ste na sedmom nebu, ali takođe ima i moć da vas totalno uništi. Mnogi tvrde da je zaljubljenost najlepši osećaj na svetu, i zaista nema ničeg lepšeg od toga, ako se izuzme činjenica da oni koji vole često budu povređeni baš od strane osobe kojoj su dali svoju ljubav.

Ako je ljubav zaista tako lepa, zašto ponekad toliko boli? Da li ste se ikad zapitali zašto smo skloni tome da povređujemo one koje volimo? Činjenica je da ljubav ne može stajati samostalno, bez izvesne doze emocionalne povrede. Ponekad smo mi oni koji su povređeni, a ponekad naši postupci povrede one do kojih je nama stalo. U najvećem broju slučajeva, najviše patnje podnose partneri i uži članovi porodice, jer je ljubav tu najviše i prisutna.

Ako ste voljni da saznate zašto povređujemo one koje najviše volimo, ostanite sa nama u redovima koji slede.

NOSITE SA SOBOM EMOCIONALNI TERET
Po završetku svake ljubavne veze morate sebi pružiti neko vreme da zacelite rane. Morate razmisliti o svojim osećanjima i naći način da se pomirite sa činjenicom da vas je bivši prevario, izneverio, slagao ili povredio na bilo koji način. Ako to ne uradite, ulazak u novu vezu neće se završiti dobro. Unećete u nju emocionalni teret i svu svoju ljutnju prebacivaćete na osobu koja nije ni za šta kriva osim što vas voli.

NISTE SIGURNI DA LI JE VAŠ PARTNER “ONAJ PRAVI”
Ako imate osećaj da vam nešto nedostaje u vezi, to vrlo lako može da dovede do zaključka da osoba sa kojom ste nije za vas. Ukoliko iz bilo kog razloga ne možete da zamislite svoju budućnost sa datom osobom, čak i ako vam je trenutno stalo do nje, verovatno ćete pokušati da se odvojite od sebe na nešto grublji način.

STRAH OD VEZIVANJA
Jedan od najčešćih razloga zbog kojih povređujemo one koje volimo. Strah od vezivanja je intenzivan osećaj koji nije lako kontrolisati. Ovo osećanje u jednakoj meri pogađa oba pola, iako se kod muškaraca ispoljava na nešto izražajniji način. Žene su suptilnije u skrivanju osećanja. Biti predan nekom u potpunosti, nije naivna stvar i treba mnogo hrabrosti za to. Osobe koje se bore sa ovakvom vrstom straha češće biraju kraće veze bez obaveza.

PROBLEM SA SAMOPOUZDANJEM
Veza koju imate sami sa sobom je osnova svake vaše veze sa drugim ljudima. Ako ste svesni sebe, svojih kvaliteta ali i mana, imate dobre šanse da se osećate komotno u vašoj ljubavnoj vezi. Međutim veliki broj savremenih ljudi ima poljuljano samopouzdanje i to se negativno odražava na njihov ljubavni život. Manjak samopouzdanja će vam uvek donositi pogrešne pretpostavke koje će ugrožavati vašu vezu.

LJUBOMORA
Mala doza ljubomore je sasvim razumljiva, ali biti zaslepljen ljubomorom i u svemu nalaziti razlog za svađu nikako nije dobro. Ljubomora je osećanje kog se teško možemo osloboditi kada nas se jednom dokopa. Ljubomorne osobe su nepredvidive u svojim postupcima, i vrlo često znaju veliku štetu svojoj vezi da donesi vođeni lošim saputnikom – ljubomorom.

NEDOSTATAK VEŠTINE KOMUNIKACIJE
Dobra komunikacija je osnova svake ljubavne veze. Ako među partnerima nema efektne komunikacije i ako je razgovor sveden na monolog ili minimalu, logično je da će pre ili kasnije da dođe do problema.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Radila kao hotline devojka

Pročitaj →

Ozbiljne žene na Internetu

Pročitaj →

Naučnici pronašli univerzalni antibiotik

Pročitaj →

Trendi suknja od džinsa

Pročitaj →

kritike vama bliskog deteta

Pročitaj →

izbeljivanje zuba i Zubna pasta

Pročitaj →

Jesenja odeća – stvari koje bi trebalo da znate

Pročitaj →

Ljekovitim biljem pobijedite infekcije u trudnoći

Pročitaj →

KUĆA KROZ KOJU RASTU BOROVI

Pročitaj →

Hrana koju preporučuju nutricionisti

Pročitaj →

Piletina u biber sosu Kineska

Pročitaj →

Milica Pavlović ne oprašta izdaju

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.