Pobedite ljubomoru: 7 saveta da sačuvate vezu

Ako pokušavate da kontrolišete partnera, ili oboje pokušavate da kontrolišete jedno drugo, ljubomora raste, a ljubav se polako povlači u drugi plan sve dok sasvim ne iščili. Evo kako da to sprečite.

Veze često u ljudima bude nesigurnosti kojih nisu ni svesni, i to može da napravi ozbiljan problem. Što više nesigurnost izbija na površinu, to više utiče na vezu i partnerski odnos postaje toksičan. Ako pokušavate da kontrolišete partnera, ili oboje pokušavate da kontrolišete jedno drugo, ljubomora raste, a ljubav se polako povlači u drugi plan sve dok sasvim ne iščili.

Zdrav odnos nije toliko teško izgraditi, sve dok ste spremni da radite na sebi i potrudite se da budete dobri prema osobi koju volite i koja voli vas, tako da vaša veza bude stabilna i srećna. Postoji mnogo toga što možete da uradite, da biste izbegli razarajuće posledice koje ljubomora ima na odnos dvoje ljudi, neke od ovih stvari nisu lake, ali ako se volite, potrudite se. To je najbolje što možete da uradite za vašu vezu.

Verujte partneru, i budite spremni da razgovarate

Kad ste u vezi, oboje morate biti „na istoj strani“. Morate verovati jedno drugom i biti spremni da iskreno komunicirate sa partnerom. Kad se pojavi neki problem, trebalo bi da možete da sednete i razgovarate, pristojno i smireno, dok ne rešite to što vas muči.

Držite reč

Aste rekli osobi koju volite da ćete nešto uraditi, ili da nešto nećete uraditi… Držite reč. Nemojte dozvoliti da se partner nada nečemu, i onda ga izneveriti. Neispunjena obećanja su jedan od najčešćih uzroka buđenja sumnje, a sumnja je zrnce iz kojeg se rađa nezadovoljstvo koje lako dovodi do raskida.

Razmislite o uzrocima ljubomore

Ne reagujte burno na svaku sitnicu, pre nego što napravite dramu, razmislite kako biste se osećali da je situacija obrnuta.

Ne gubite iz vida partnerova osećanja

Budite spremni da prihvatite i razumete kako se oseća osoba koju volite, i budite uvek spremni da nju ili njega saslušate. I kad ste ljuti, i kad je ljuta osoba koju volite, takođe. Komunikacija je najvažnija. Stvari koje vi i ne primećujete mogu jako povrediti osobu sa kojom ste u vezi, i obrnuto, zato je toliko važno da uvek možete da razgovarate.

Dajte prostora jedno drugom

To što jedno od vas ima potrebu da se povremeno osami nema nikakav dublji značaj, niti je to signal da vam je veza u krizi.

Uvek budite fer

Nemojte igrati prljavo. Nemojte se svađati tako da sve vreme pokušavate da ujedete partnera za srce. I nemojte nikad da kažete „ne volim te“ ako to stvarno ne mislite… Kad se neke stvari izgovore, nema više nazad. Birajte reči, i nemojte ni kad ste ljuti zaboraviti da je „s druge strane“ neko koga volite, i ko vas voli.

Preispitajte svoje „stare rane“

Možda je koren vaših nesigurnosti u ranijim lošim iskustvima. Razmislite o tome, nije dobro da osobu sa kojom ste sada u vezi kažnjavate zato što vas je neki od ranijih partnera povredio.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

NE ZNAJU ZA NE I NE MOŽE: Pet horoskopskih znakova koji znaju šta žele i uvek ISTERAJU PO SVOM

Pročitaj →

ONE SU NAJUSPEŠNIJE: Žene rođene u ovom horoskopskom znaku su iskrene i dobre i PRIRODNE SU VOĐE

Pročitaj →

Seks o kom maštaju znakovi Zodijaka: OVO PALI VAŠ ZNAK

Pročitaj →

ZAŠTO VAS NE VOLE? Tri NAJGORE osobine svakog horoskopskog znaka

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 1. OKTOBAR 2020

Pročitaj →

Radila kao hotline devojka

Pročitaj →

Ozbiljne žene na Internetu

Pročitaj →

Naučnici pronašli univerzalni antibiotik

Pročitaj →

Trendi suknja od džinsa

Pročitaj →

kritike vama bliskog deteta

Pročitaj →

izbeljivanje zuba i Zubna pasta

Pročitaj →

Jesenja odeća – stvari koje bi trebalo da znate

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.