ZAŠTO NE TREBA ljubiti bebu Pedijatri dali objašnjenje

Vjerovatno vam se desilo da kada sa bebom dođete na neki skup svi nasrnu na nju. Pipkaju je i ljube po licu i rukama, koje ona poslije toga stavlja u usta.

Neki joj čak uzmu prstić pa ga stave u svoja usta ili svoj prst guraju u bebina usta. Pokušavate da im na diskretan način skrenete pažnju da to ne rade, ali izgleda da ne vrijedi. Zato vam jedino ostaje da ih direktno upozorite na njihovo ponašanje, jer bebin imuni sistem nije razvijen, pa bi joj mogli prenijeti različite infekcije, a vi ćete biti ti koji ćete morati poslije da je vodite po ljekarima.

Pedijatar Ruža Bajić ističe da male bebe ne treba ljubiti ni u kom slučaju, pa čak ni u potiljak ili nožice, a ako želite da je uzmete obavezno prije toga treba dobro da operete ruke.

-Bebu ne treba da ljubi niko osim majke. Jedino sa njenom kožom je beba u svakodnevnom kontaktu.

Svako od nas na svojim usnama ima bakterije, a pljuvačka sadrži i do 500 različitih vrsta klica koje mogu bebinom nerazvijenom imunom sistemu da naprave različite komplikacije. Najobičnije labelo ili ruž mogu da izazovu na nežnoj bebinoj koži crvenilo i osip, jer beba može biti alergična na neki od njihovih komponenti. Naročito nemojte bebe ljubiti ni dirati po licu i rukama, jer ih one stalno drže u ustima i postarajte se da im ručice uvek budu čiste – savjetuje pedijatar.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.