Zadivljujuća renovacija kuće iz sredine 19. veka

Pogledajte kako je stara kuća iz 1850. godine transformisana u jedinstven objekat kog krasi spoj seoske arhitekture i modernog uređenja atraktivnim i unikatnim komadima nameštaja.

Šarmantno srednjevekovno mestašce Pals nalazi se na samo nekoliko kilometara obale Kosta Brave u Španiji. U ovom očaravajućem okruženju, jedna vremešna kuća iz sredine 19. veka doživela je zadivljujuću renovaciju.

Za novi izgled kuće zaslužna je arhitekta Gloria Duran Torrellas, koja je na savršen način pomirila prošlost i sadašnjost u enterijeru koji oduzima dah.

U svakoj prostoriji doma vidi se snažna želja arhitekte da zadrži arhitektonske i strukturne detalje tipične za stare seoske kuće, u okviru enterijera koji kombinuje tradiciju sa savremenim komadima nameštaja i rasvete. Upravo taj harmoničan miks starog i novog pruža seoskoj kući u Palsu neodoljiv šarm i lepotu.

Svetao i atraktivan životni prostor prostire se na približno 800 kvadratnih metara, raspoređenih na dva nivoa kuće. Otvoren prostor jedan je od glavnih koncepata dizajna, stoga je unutrašnjost kuće podeljena samo gde bilo neophodno.

Ideja otvorenosti i povezanosti prevazilazi granice enterijera zahvaljujući brojnim prozorskim površinama koje brišu granicu između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora. Iz prostrane dnevne sobe pruža se pogled na dvorište koje zauzima impresivnih 26.000 kvadratnih metara.

Prostor za druženje u dnevnoj sobi uokviren je komfornim modularnim sofama, nežnih linija i boja.

Ručno tkani španski tepisi Gan unose poseban šarm kroz vedrinu dezena i boja i nenametljivo naglašavaju lepotu prostora.

Snažan pečat na prostor ostavljaju elementi koji donose šarm prošlih vremena: zidovi od izloženog kamena, visoke tavanice sa vidljivim gredama. Stare alatke, nekada svakodnevno korišćene, sada krase zidove poput umetničkih dela.

Zidovi na spratu su uklonjeni, a prostor je vizuelno povezan sa dnevnom zonom u prizemlju. Umesto klasičnih zidova sada stoje veliki stakleni paneli. Ovaj prostor sada zauzima apartman sa zonom za spavanje i druženje, i kupatilom.

Arhitekta, čija je specijalnost renovacija starih kuća, još jednom je pokazala da se najlepši enterijeri rađaju ukoliko se poštuje tradicija, a uspeh njenog projekta potvrdio je i renomirani arhitektonski portal Archilovers proglasivši ga Najboljim projektom za 2017. godinu.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Top komad koji ide uz sve

Pročitaj →

Savjeti kako mališanima osigurati prostor za prve korake

Pročitaj →

Najdjelotvornije prirodne maske za lice

Pročitaj →

Moderni i seksi pleteni setovi

Pročitaj →

Macina trava olakšava put do potomstva

Pročitaj →

SAVREMEN DOM SA ČAK 16 RAZLIČITIH PODNIH NIVOA

Pročitaj →

ČORBA PUNA ZDRAVLJA

Pročitaj →

TJESTENINA U UMAKU OD CRVENE PAPRIKE

Pročitaj →

Plakanje je uvijek poziv upomoć

Pročitaj →

Ovaj znak hladan je kao stena

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. APRIL 2021

Pročitaj →

Pravila koja kroje proljećni stil

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.