Voodoo Queen Marie

Louisiana (New Orleans) Voodoo je skup verskih običaja koji potiču iz tradicije afričkog naroda. Ključni aspekt Louisiana Voodoo je bio izrada i upotreba čari i amajlija za izlečenje i sreću ili iza nanošenje štete drugome. Još jedna karakteristika je obožavanje i poštovanje predaka. U Louisiana Voodoo postoje Voodoo queens koje predsedavaju ritualnim obredima. Najzapaženija po svojim dostignućima kao voodoo queen je Marie Laveau. Pored Marie Laveau istaknute u svom radu bile su Queen Bianca kao i sveštenice Mambo Sallie Ann Glassman, Miriam Chamani, Ava Kay Jones i Sharon Caulder.

Louisiana Voodoo kombinuje evropska i afrička verovanja. Glavni aspekt danas je uticanje na događaje povezivanjem sa duhovima iz prirode i duhovima predaka. U početku su se duhovi u Louisiana Voodoo nazivali svojim originalnim afričkim imenima, ali su kasnije njihova imena i likovi zamenjeni svecima iz hrišćanstva odnosno katolicizma. Legba je preuzeo lik Svetog Petra, Erzulie je preuzela lik Device Marije, a Damballah se često poistovećuje sa Svetim Patrikom. Veze između voodoo duhova i katoličkih svetaca nisu jasno definisane, već se na različitim područjima zavisno od sličnosti koje bi mogle da povezuju određenog sveca i voodoo duha mogu naći različita poređenja. Louisiana Voodoo metodi uključuju molitve, dijete, ples, čitanje i ritualno kupanje.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.