„Volim normalan život!“ Anica Dobra je DAVNO osvojila srca publike, a EVO gde danas možemo da je VIDIMO!

Nije se povukla!ž

Glumica Anica Dobra u nastavku Diznijevog filma „Grdana – gospodarica zla“ pozajmila glas kraljici Ingrid, koju u originalnoj verziji tumači Mišel Fajfer, a uskoro ćemo moći da je gledamo i kao forenzičarku Radu u nastavku serije „Ubice mog oca 4.“

Nije jo teško palo da radi na ovom projektu.

– Niti sam bila u prilici da pogledam film, niti je bilo toliko teških situacija u toku sinhronizacije! Mislim da, osim reditelja koji radi sinhronizaciju, nijedan glumac nije u mogućnosti da vidi ceo film, već samo svoje scene u kojima pozajmljuje glas. U zavisnosti od veličine uloge moguće je sklopiti priču, ali ne i uživati u pravom doživljaju celog filma. Scene koje mi gledamo u studiju su na malom ekranu, crno-bele, bez efekata i punoće. Magija se sklopi tek na kraju – kaže ona.

Poslednjih godina dosta je pozajmljivala svog glas nekim junacima.

– Nikad nije teško, samo izazovno. A što izazovnije, to bolje! Sinhronizacija podrazumeva posebnu vrstu tehnike i skidam kapu glumcima koji su vični tome i sa lakoćom, samo glasom, dočaravaju stanja, raspoloženja, čitave situacije. Takve glumce je fascinantno gledati dok rade, a ne samo slušati ih. Ja ne spadam u tu grupu, treba mi vremena da se zagrejem, uđem u štos i uhvatim karakter lika kome pozajmljujem glas. Onda nekako sve krene samo od sebe. Svojevremeno sam pozajmila glas ribici Dori, u filmu „U potrazi za Dori“ i u fimu „Potraga za Nemom“. Dori mnogo dahće, smeje se, vrišti, zbunjeno uzdiše i izbacuje neke glasove i to je trebalo sve pohvatati! Taj lik baš volim. Čim pomislim na nju, odmah se nasmešim – kaže glumica.

Sudbina lika koji tumači u poznatoj seriji je neizvesna.

– E, to se i ja pitam! Osim što forenzičarku Radu u ovom nastavku upoznajemo malo sa privatne strane, u dilemi između želja i mogućnosti, ostaje ipak otvoreno šta će sa njom biti dalje i kakvu će ulogu imati do kraja.

Prisutnija je u stranim projektima, a ne toliko u domaćim.

– Ima me na sceni, bavim se pozorištem. To je trenutno verovatno jedino mesto gde se mogu naći dobri, jaki, interesantni i karakterni ženski likovi mojih godina – kaže Dobra.

Anica je dosta aktivna na inostranom tržištu.

– Sve je to isti posao, bez obzira gde se snima, na kom jeziku i za čije tržište. Sve je to deo jednog te istog puta i želje da se radi u kontinuitetu. Danas mnogi naši glumci rade u filmovima koji su koprodukcije, dakle, za strano tržište. Podrazumeva se da dobro govore neki strani jezik, što u moje vreme i nije bio slučaj. A takođe nije problem naći i pogledati bilo koji film, bilo čiji film, bilo gde. Treba samo imati vremena, jer postoji toliko toga snimljenog, da je nemoguće pohvatati sve. I nije svaki film vredan spominjanja, neki se zaborave brzo, a neki ostaju sveži i posle mnogo godina, iako su i jedni i drugi rađeni s istim entuzijazmom – kaže glumica.

Veliki je ljubitelj muzike.

Iako ste javna ličnost, nikada nije volela da se eksponira.

– Ništa nije teško ako ste ono što jeste! A ja sam takva da volim svoj posao, ali i normalan život. I to ne iziskuje nikakav trud, to se samo nekako namesti. Moja pojavljivanja u javnosti nisu ni česta, ni retka, rekla bih da je taman kako treba. Da mogu da živim život punim plućima – kaže ona.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.