Venera u znacima

Znamo da je pozicija Venere u znaku i kući jako bitna kao i to kakve aspekte pravi. Kako smo pisali o njenoj poziciji po kućama, red je da na kraju napišemo i kako se Venera iskazuje u zavisnosti od znaka u kojem je.Znaci „boje“ prirodu Venere i oni su njeno tlo, kvalitet zemljišta (znak) u kojem je posađena biljka (Venera), kako bi se lakše shvatilo. Osnovnu tablu o dostojanstvu Venere u znacima videla sam na studijama Astrologije, hvala asistentici koja je bila moj učitelj. Pri tome su bitni pojmovi: sedište, što znači kuća planete, kao kuća svakog od nas, tamo gde se osećamo najbezbednije i gde obično spavamo, jedemo, održavamo ličnu higijenu. Egzaltacija: stepen u Zodijaku gde je planeta najbolje izražena, pa bi ovo bilo luks hotel sa pet zvezdica u koji idemo. Zato je egzaltirana planeta nestabilna, odnosno, kako je sva „oduševljena“ daje manje stabilnosti nego u sedištu. Izgon: ovo bi bilo mesto suprotno od doma. Reč izbeglištvo najbolje ovo objašnjava pa će ljudi koji su na moju veliku žalost izbegli odnekud ovaj osećaj planete u izgonu najbolje shvatiti. Pad: suprotni stepen egzaltaciji, na pola kruga Zodijaka, dakle 180 stepen od stepena egzaltacije koji pokazuje tačku najslabijeg dejstva planete.

Venera u Ovnu
Za znak Ovna znamo da je kardinalni i vatreni znak i samim tim imamo Veneru koja će biti obojena istim. Strastvenost, jednom rečju. Međutim, po dostojanstvu Venera je ovde u izgonu jer je Ovan znak Venerinog izgona, pa sem brzih emocija, strasti koja je ponekad prejaka, prebrza, vatrena, kao prvo zaljubljivanje nema mesta stabilnijim emocijama. Osobi se sviđaju uporni, prodorni, strastveni i ambiciozni partneri što nije loše kada je Venera dobro pozicionirana. Međutim, kada je aflikovana i u nekoj malefičnoj kući partneri su neotesani, pomalo grubi duhovno, izražavaju se na prejak način pa deluju osiono. Ona ovde daje lepotu ali smisao za lepo i umetnost, prefinjene emocije vrlo teško, sem ako nije izuzetno dobro pozicionirana aspektima i kućom u kojoj se nalazi. Moguće su ljubavi sa mladim osobama, sportistima, ali i osobama mlađim od natusa. Ovde duboko postoji strah natusa da će biti ostavljen pa je posebno nežan u odnosu ali samo u jednom kraćem periodu.

Venera u Biku
Ovo je situacija totalno suprotna, bar kada govorimo o Veneri. Dok je znak Ovna prvi i kardinalni, znak Bika je znak fiksnosti i zemlje. Ovi elementi sa sobom nose jednu reč: sigurnost. Ovo je Venera koja je u znaku svoga sedišta, kod kuće. Zato su ovo obično osobe koje imaju izuzetne umetničke talente, formu za estetiku, naravno ako Venera nije ugrožena. Duh osobe je čulan, dubokih utisaka, voli muziku. Žene čulne, muškarci željni zagrljaja puno ne biraju. Obično je ljubav izražena prema jednoj osobi, sa kojom natus oseća sigurnost. Potreba sigurnosti nekada daje i potrebu statike, pa ovakva Venera voli da uživa u miru. Ljubav možda i prema hrani i lepim ukusima.

Venera u Blizancima
Blizanci su promenljivi i vazdušni, znak inteligencije i brzog prilagođavanja. Takva je i Venera u ovom znaku. Osoba je pričljiva ili voli da sve čuje, kafeniše, druži se, naravno, ako je ova Venera dobro pozicionirana. Dar za književnost, komunikaciju, voli da putuje. Ako nije, možda su u pitanju tračevi i tričarije, a možda je rasejana po malo ili se zbog prevelike radoznalosti raspline. U ljubavi je snalažljiva, brzo sklapa poznanstva, lako komunicira ali je promenljiva pa su takve i površne emocije. Ako je procena da je partner dobar i natus je. Jednom rečju, jedna vesela, druželjubiva priroda dobrog vaspitanja i odličnog kontakta sa mlađim ljudima, optimista. Brzo i površno zaljubljivanje prati intelekt partnera. Ovo je takođe „mlađi“ znak pa su pretežno karakteristične veze sa mlađim osobama.

Venera u Raku
Karakteristika znaka Raka je da je kardinalni i vodeni znak. Takva je i ljubav, ono što volimo. Eros je povezan sa emocijama, jakih osećanja, sentimentalna. Obično daje osobi plodnost, jer je u znaku porodice. Pored toga što natus može biti boemski nastrojen nekada nosi i talente za svakodnevne aktivnosti. Obično su partneri dobre, meke i prijemčive osobe naročito ako je Venera dobro pozicionirana. Ako nije, treba se kloniti boemskih tipova, alkohola, kafana i sličnog.

Venera u Lavu
Lav, znak ega i samosvesti. Gospodar džungle. Jasno je da je ljubav obično vezana za neku jedinstvenu osobu koja se po nečemu ističe. Nosi izrazitu strast, jer je Lav vatreno fiksni znak. Nekada naglašava javne izjave ljubavi, otvorenost i hrabrost kada je ljubav u pitanju. Za partnere voli slične, strasne i otvorene ljude. Lav se uvek mora dokazivati, pa je ovo osoba koja teži i voli ljude koji u sebi nose nešto aristokratski makar u ponašanju.

Venera u Devici
Devica je radni znak. Znak gde obično vidimo slabosti natusa. Zato je Venera u Devici u znaku svoga pada, jer Venera voli da uživa, voli lepotu, a u Devici joj je malo teže da se iskaže. Obično se dobro analizira ono što se voli. Natus nema puno mogućnosti za partnerske odnose, a i one koje pravi obično su „siromašni“, naročito ako je Venera aflikovana. Kada je aspektovana, osoba voli i nalazi intelektualne osobe i bitnije je šta osoba ima iznutra nego kako izgleda spolja. Stepen samog pada je 27-mi. Obično natus voli da radi i da na neki način služi partneru.

Venera u Vagi
Drugo sedište Venere, znak javnosti, gde Venera iskazuje svoj pun kvalitetan potencijal. Nosi natusu otmenost, kulturu, elokventnost i brzo snalaženje među ljudima. Kako ovakve osobe obično izgledaju lepo i vode računa o fizičkom izgledu takav mora biti i partner. Dobro za sve vrste komunikacija naročito političnost u iskazivanju. Želja je za stalnom lepotom i finoćom pa natus obično naleće na lepe, kulturne i fine partnere ako je dobro pozicionirana.

Venera u Škoprionu
Škorpion je Marsov znak, pa je u totalnoj suprotnosti sa onim što Venera u suštini jeste. Nosi u natusu sećanje na agresivnu ljubav, prejaku strast, a onda i svađe. Zato je Venera ovde u znaku svoga izgona, oseća se „progonjeno“. Seksualni život izuzetno je važan i u zavisnosti od toga natus bira partnere. Takođe, natus ume biti ljubomoran u vezama. Osobe koje dolaze obično nisu dovoljno kvalitetne ali je seksualni kontakt, naročito ako je Venera dobro pozicionirana, odličan.

Venera u Strelcu
Strelac je, kao i Ovan i Lav, vatreni znak, pa su takve i emocije. Razlika je u tome što su ovde vatrene emocije protkane sposobnošću učenja naročito u umetnosti i iskazivanju. Međutim kako je Strelac znak širine, dalekih prostranstava ovde natusu nosi mogućnost ljubavnih avantura, pa samim tim i više veza kroz život. Venera ovde živi u Jupiteru pa se možda voli i ono što nije puno moralno. Ovde je ljubav široka ali i „edukovana“ pa natus ima mogućnost da nauči nešto sa svakom vezom u koju ulazi.

Venera u Jarcu
Jarac, čvrsto stanje materije. Kardinalni i zemljani znak, znak tradicije ali i hladnoće. Normalno je da se ovde Venera tako i oseća. Ovde je prisutna mogućnost želje za hladnom, stabilnom i racionalnom ljubavi. Obično natus zato ima malo veza, a osobe koje voli, voli dugo. Sećanje na ljubav predaka, natus vezuje ono što voli sa tradicijom, trajnim vrednostima. Partneri koji dolaze su ozbiljni, nekad i dosadni ako je Venera aflikovana, veze traju duže nego što bi trebalo, nekad budu statične, a obično sa starijim partnerima.

Venera u Vodoliji
Znak „očekujte neočekivano“ prirodni vladar jedanaeste kuće. Šta reći? Ovde natus ima ljubav prema mnoštvu, prijateljima, mnogo ljudi. Ovde se nalazi partner koga moramo deliti sa širim društvenim grupama, koji ima dosta prijatelja i veza skoro nikada nije stabilna. Ipak, puna je iznenađenja, preokreta, od egzaltacije do raskida, čudnovato autentične. Ljubav prema svemu što nije klasično, što menja, što je srodno napretku. Ljubav prema tehnološkim novinama. Ljubav je, međutim ovde zbunjena, jer natus nije spreman da voli samo jednu osobu…

Venera u Ribama
Venera u zadnjem znaku je u svojoj egzaltaciji, a 27 je sam stepen ove egzaltacije. Stoga bi opis čiste ljubavi bio 27-mi stepen znaka Riba. Međutim, kako su Ribe znak rečne vode pa se kroz njih uvek „ne vidi jasno“, ovde imamo osobe sa jakim emotivnim zanosima, jakih impresija, vizija i koje su obično izuzetno čulne. Iz ovog razloga natus obično ima više veza, a vernost nije nešto čime se mogu pohvaliti ako je, naravno, ova Venera loše postavljena. Natus je naročito talentovan za više vrsta umetnosti od čega je opet slikarstvo najizražajnije. Ono što se voli ne vidi se jasno nego kroz prizmu „ružičastih naočara“ ako je Venera aflikovana. Otud mogućnost velikih razočaranja i patnje preko mere. Kada je dobro pozicionirana talenti se trebaju iskoristiti kroz njihovo iskazivanje.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.