Aspekti Venere – sekstil

Sekstil je aspekt koji se javlja pri orbisu od 60 stepeni između Venere i nekih planeta. Zovemo ga popularno „prijateljski“ aspekt jer je ovo aspekt koji praktično preskače jedan znak i u narednom znaku rastojanja, sa Venerom se postavlja u dobar odnos. Slabijeg je dejstva u odnosu na opoziciju ili trigon ali je opet jednako bitan jer donosi podržavanje planeta međusobno, njihovu harmoniju, koja daje istu takvu energiju natusu kroz dejstvo ovog aspekta. Zato se, generalno, računa kao pozitivan aspekt.

Sunce sekstil Venera
Venera u sekstilu sa Suncem govori o izvesnoj ličnoj protežiranosti u okolini jer je Sunce ego, a Venera dopadljivost. Kako Venera vlada i znakom Vage što je signifikator za ljude u okolini, normalno je da će sa ovim aspektom natus imati dosta površnih prijatelja i dobre ljupke odnose kroz koje će moći da napreduje. Takođe, dobar je odnos sa mlađim ženama, pa ovde muškarcima pomaže da ostvare dobro od ljubavnih veza. Takođe, Sunce je signifikator autoriteta i oca pa je ovde dobrobiti i od autoriteta i od oca i od porodice uopšte. Moguća je i popularnost i publicitet, a zbog dobrog dejstva osoba stiče veće samopouzdanje pa bude dobra i kao vođa.

Mesec sekstil Venera
Venera u sekstilu sa Mesecom govori prevashodno o emocijama. Mesec je ženski princip koji govori o dubokim emocijama, a Venera opet o lepoti i onome što volimo. Mesec je i signifikator za sve starije žene i majku i otud dobro, prijateljski odnosi sa starijim ženama. Duboke emocije iskazane kroz ono što volimo daju i umetničke talente neretko.

Merkur sekstil Venera
Venera u sekstilu sa Merkurom daje protežiranost mislima osobe. Merkur je način razmišljanja, ali i esencijalni signifikator dece, pa eto osobe koja je prijatelj sa decom, mlađim ljudima. Izuzetno lepih misli, ovaj aspekt može razviti i finu istančanu lukavost kroz veselost i šarmantnost. Osoba bude i talentovana za rad sa rukama, ima veštinu u rukama. Daje ljubav prema rođacima, prema automobilima.

Mars sekstil Venera
Venera u sekstilu sa Marsom ojačava strast pa je osoba strastvene prirode kada se radi o zaljubljivanju naročito. Prijateljski sklad muškog i ženskog principa u osobi daje mogućnost samopouzdanja, dobrih i zdravih veza, dobrih seksualnih kontakata i prikaz je ljubavi roditelja u momentu dobijanja deteta.

Jupiter sekstil Venera
Venera u sekstilu sa Jupiterom, šta reći sem sreća. Ovo je jedan od jačih srećnih aspekata za osobu. Sreća u ljubavi, sreća u komunikaciji sa prijateljicama, sreća u povećanju dobrih veza. Kroz lepe stvari dolazi i novac. Mogući su i dobici kroz veze, sa obrazovanim i dobrim partnerima, ljubav pa i brak opet zavisi od ostalih aspekata.

Saturn sekstil Venera
Venera u sekstilu sa Saturnom daje stabilnost ljubavi jednom rečju. Ovo je aspekt duboke i trajne ljubavi, nekada vezane karmički. Ljubav koja traje i pod starost. Dobici od izvršavanja obaveza, jer Saturn nosi i obavezivanje, poslova koji su dobro isplanirani i stabilni.

Uran sekstil Venera
Venera u sekstilu sa Uranom daje zanimljivosti u ljubavi, brzu romantiku koja se pozitivno odražava na natusa, ljubav je sloboda, a natus može očekivati brze promene u ljubavi uglavnom pozitivne. Ovaj aspekt dobar je za ljubavne veze i zabavljanje ali malo komplikuje pitanja stabilnosti naročito ako se radi o problematičnom polju braka. Iznenadne ljubavne dogodovštine kao i iznenadni prilivi sredstava mogući su ovim aspektom.

Neptun sekstil Venera
Venera u sekstilu sa Neptunom daje „višu“ ljubav jer je Neptun viša oktava Venere. Natus se može izuzetno jako zaljubiti, što će uticati na razvoj njegove kreativnosti, duhovni napredak, pa je za umetnike ovo stalna inspiracija. Aspekt je i platonske ljubavi i ljubavi na dalekim putovanjima ili na moru.

Pluton sekstil Venera
Venera u sekstilu sa Plutonom obično daje neku veliku izuzetno duboku ljubav koja se može roditi i kad ne treba odnosno kada se osobe vežu u najtežim okolnostima kao što su ratovi, stradanja ili smrt. Ovo jeste aspekt ljubavi do smrti ali i aspekt mogućeg većeg materijalnog dobitka naročito nasleđem, nakon nečije smrti. Pluton je transcendetalna planeta pa iz ove kombinacije osoba treba izvući maksimum energije i razviti kreativnost, talenat i intuitivnost kada je sve ono što voli u pitanju.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.