Uporedni horoskop

Jedna čitateljka nije bila “zadovoljna” uporednim horoskopom Ovna(ona) i Vage(on). Smatra da sam bio preoštar!

Hm! Možda je ovde bolje priostajao naslov: Kada su opozicije u pitanju, onda nema “milovanja”.

Problem je, draga moja, što su oboje flert majstori i što je Ovan našao pogrešnu osobu pred kojom će izigravati zavodnika i koga misli da prevede “žednog preko vode”. Vaga totalno ignoriše bilo čije teatralne nastupe, pa tako i njegove. A to što Ovnovi ne odustaju lako od cilja, e to je već njihov problem. Vaga nije Lav koju možeš laskanjem pridobiti. Vaga „voli da je vole“, ali neće zarad toga plaćati nikakvu cenu. Naravno, Ovan je spreman na svaku cenu, pa i to da napravi budalu od sebe i da se kači sa ljubavnicima nedostojih prosečnog čoveka. Da, poput galeba – svaštojed… bez obzira da li se radi o muškarcu ili ženi Ovnu. Poenta je da Ovnovi moraju da osvajaju – a Vage ne moraju.

Vagama ljubavnici sami dođu na noge!

Odgovor se krije u vladaru znaka. Vagin je Venera, a Ovnov je Mars.

Često se u astrologiji mnogi zanesu i vežu za neku formulu. U astrologiji formule nema jer je svaki čovek formula za sebe. Tako da imate goropadne i nemoralne device, baš kao i mirne i vrlo poslušne i ponizne Škorpione. Zapamtite da svaki horoskop ima 12. astroloških kuća u kojima su 10 planeta sa mogućig 9 aspekata u 12 mogućih znakova. Izdračunajte matematički koliko je to kombinacija?

Elem, svaka planeta može se naći na jednom od više hiljada mesta i samim tim da se tako ispoljava (da ne spominjem međusobne uticaje). Zato kada sada pričam o vladarima, predhodno se ne sme zaboravljati. Vagin vladar je Venera: vladar ljubavi, razmevanja, saradnje, veselja, držanja za ruku. S njim bi sve trebalo da bude poput cveća u proleće na poljani (po teoriji).

Ovnov vladar je Mars, bog rata, nemira, seksa. Eto, ovde se krije ta agresivnost i potreba za dokazivanjem. S Vagom se možeš dogovoriti, a s Ovnom samo može biti po njegovom. Vaga je vazdušni znak i sve opcije su u igri, a Ovan je vatreni – ma, recite mi koga on sluša? Tako je, čak ni sebe! On ne sluša ni svoju intuiciju, već ga vodi impuls (čitaj: propast).

Vaga će uvek pokušati da izbegne konflikt, a Ovan će uvek dobiti – batine.

Ja mogu da „smekšam“ tekst, Ovan – Vaga, ali suština se ne menja. Mogu reći, a da ne pogrešim, da je ovo dobra, ali ne dugotrajna kombinacija. Ovna privlači šarmantnost i harizmatičnost Vage. Vagu će privući izazov i želja za seksom s Ovnom, a potom, ako joj se dopadne i želja da promeni Ovna, ali kada uvidi da to ne uspeva javljaju se problemi. Kakvi problemi? Vaga voli mir, stabilnost, ravnopravnost i ima veliku manu što ima lične kriterijume „svoje pravde“ koja često ne mora da bude prava i istinita jer nije odraz pravog stanja, već njenih težnji, subjektivizma. Eto vam dokaza da često oboje nisu u pravu jer Ovan greši iz brzopletosti, a Vaga polako i sigurno, a da toga nije ni svesna iako svi oko nje to vide.

Vaga ima potrebu da bude ravnopravna, a Ovan dominantan – to nije problem, pa bio Ovan i žensko a Vaga muško – ali nemojte vređati Vagu.

Ukoliko se Vaga iskaže kao dobar diplomat, a inače Vage to jesu, veza može potrajati, pa čak i uspeti. Ali zašto bi Vaga gubila vreme s „ludakom“ koji celog života ide glavom kroz zid i još joj prebacuje zašto ga ne prati? Obično takva veza se brzo raskida, kada Vaga postane sveasna predhodnog. Ili prekida Ovan ukoliko se život pretvori u rutinu, jer njega najviše privlače izazovi i novi počeci. Zato Ovnu Vaga mora stalno biti interesantna, intrigantna, vesela, puna akcije i iznenađenja i da ga izaziva i osvaja.

Ali to je nepojmljivo, jer Vaga nije Ovan – ona je „ono“ nasuprot njemu! Taj „zadatak“ ima Ovan. Vaga je u ovoj vezi da ga hladi, smekšava, kultiviše i usmerava sa porešnih akcija i aktivnosti. I tu nastaje i drugi problem, a to je Vagino zvocanje. Otud i problemi u vezi i braku. Otuda i rat koji traje do samog kraja veze. Ne, nikada se neće smiriti. (Naravno moguć je susret dvoje sado-mazohista).

Jedino ako je Ovan premekan, a Vaga preagresivna, to je kombinacija bez smisla i nemoguća je. Zato treba dobro sagledati gde im se nalaze Venera i Mars, ali i ostali elementi horoskopa. Gledati samo položaje Sunca je nedovoljno za koliko-toliko tačnu ili približnu informaciju „kako se slažemo“ – ali daće neke osnovne smernice za razmišljanje.

Elem, Vaga i Ovan se ne slažu, čak i ratuju, ali se vole i seksa je na pretek. Ustvari mogu i da tvrdim da nema smislenije veze od svih onih sličnih kombinacija naspramnih znakova (opozicija Sunca).

Pošto im se uvek nešto dešava, zato im nikad dosadno.

Iako puno nemira i trvenja, oni su idealan par za posao! Ovde može jedan čvrst dogovor sve da popravi.

A koliko se veza može pohvaliti idealnom?

Eto, toliko! Pokušao sam smekšam stvar i da pojasnim neke pojmove, ali ne mogu a da sve ne vratim na početak jer Ovan je jedno bezobrazno i neotesano životinjče koje samo razmišlja kako će nešto da „povali“ pa bio to i ženski Ovan, dok je Vaga prefinjena dama ili uljudni džentlmen (teoretski).

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.