Međusobno slaganje znakova

Ovan – Ovan
Evo dva Ovna, a to znaci da oboje pokreću isti principi slobode i nezavisnosti – oba su za akciju. Ako su harmonični, međusobno će respektovati individualnost partnera, ali će često pokušavati da se nametnu nekim kratkotrajnim rešenjima. Oboje će se eksponirati istim impulsivnim ponašanjem (dva ovna na brvnu)… jer oboje žele da predvode – neće im biti dosadno!

Ovan – Bik
Ovan ima potrebu da bude lider, i zalaže se za principe nezavisnosti i slobode delanja. Bik više veruje i principe stabilnosti i sigurnosti, manje voli da reskira od partnera i nije za kratkoročna rešenja, što može biti razlog neslaganja.

Ovan – Blizanci
Ovan ima potrebu za dinamikom i nezavisnošću, samostalan, probojan; a Blizanac ne voli da bude i radi sam, on je više drustveno orijentisan, voli da se druži. Ova kombinacija je dobra: oboje su za akciju, pa zajedno mogu puno postići na raznim poljima. Dobro bi bilo da Blizanac osmišljava a Ovan da izvršava.

Ovan – Rak
Ovan je impulsivan i direktan, a Rak je osetljiv i lako ga je povrediti, pa i rečima. Ovan će morati puno da vodi računa kako ne bi povredio partnera, koji će od njega očekivati zaštitu. Rak je u ovoj vezi u vrsti inferiornog položaja. Zato je bolje da Rak bude u pozadini, a Ovan da se eksponira.

Ovan – Lav
I Ovan i Lav imaju veliku potrebu da istaknu sebe, da predvode. U partnerstvu, moraće da se dogovore ko će da predvodi a ko da radi, inače sledi trvenje. Veza u kojoj će Lav biti dostojanstveniji, povredljiviji i smireniji, dok će Ovan pokušati da se nametne poput osice, pomalo naivno. Vatrena i strasna veza.

Ovan – Devica
Ovan je romantičan i prirodno lider, dok je Devica praktična. Ovan je taj partner koji će insistirati na vezi (dosađivati), dok će Devica biti zadovoljna ako je od neke pomoći partneru. Ovan voli takmičenje i novine, dok Devica voli jednoličnost i utabane staze uspeha. Neće Ovan ćutati na eventualne kritike partnera, koje mogu biti uzrok svađama. Neće moći Devica da se nametne partneru i da ga predvodi u ravnopravnom odnosu. Devica će uvek biti u vrsti beznačajnog položaja: u najboljem slučaju – pomoćnik, organizator onoga sto će Ovan sprovesti u delo.

Ovan – Vaga
Ova (kompatibilna) kombinacija moze jako lepo funkcionisati. Ovan je naivan, direktan, probojan, dinamičan, dok je Vaga, nasuprost tome naklonjena radu s ljudima i lako oseti kakve su partnerove potrebe i kako se oseća. Sve ono sto Ovan energično pokrene, to će Vaga ublažavati (da bi teklo glatko), pa i romantične ispade, ali će priznavati partnerove viteške namere. Ovde će biti uzvraćena očekivanja. Ovan će bodriti partnera da bude aktivniji i manje neodlučan.

Ovan – Škorpion
Ovim Znacima vlada Mars. To doprinosi da se Ovan manifestuje velikom dinamikom, otvorenošću i impulsivnošću, dok Skorpion ima veliku snagu volje, izdržljivost i tajnovitost. Škorpion vidi partnera kao naivnu ličnost i tesko da će moći to da mu predoči. Ovan je otvoren prema svetu, dok je Skorpion zatvoren i okrenut sebi. Međusobnu borbu treba izbeći, zbog žrtava koje mogu proisteći. Ovan će nepromišljeno činiti greške, dok će Škorpion sve dobro promisliti, ali posle neverstva, partnerstvo se verovatno neće obnoviti.

Ovan – Strelac
Ovo su partneri koji mnogo vole slobodu, nezavisnost i ljubavne akcije, i to je jedino oko čega će se složiti. Strelac više razmišlja, proračunat i ima šire razumevanje stvari, dok je Ovan naivan i brzoplet. Oboje vole avanturu, akciju i istraživanje: Ovan je impulsivan i dinamičniji i preduzima inicijativu, dok Strelac razmišlja o svemu, planira i ima ideje. Da bi veza opstala potrebno je dosta razumevanja, što pomalo nedostaje partneru koji je Ovan.

Ovan – Jarac
Ovan je dinamičan, impulsivan i voli da se istačinje, da uradi. Jarac je ozbiljan, planira pažljivo i izbegava reskir – nije mu toliko važno da se istačinje, njemu je važan uspeh. Greške koje će činiti Ovan, Jarac će sankcionisati pod firmom neodgovornosti. Najbolje bi bilo da Jarac planira a Ovan da izvršava – samo tako će daleko dogurati.

Ovan – Vodolija
Ovan voli da se istačinje u akcijama, dok Vodolija nije egocentrična koliko partner. Njihov rad može biti jako koristan u drustvenim aktivnostima, ali Vodolija, ipak, više razmišlja i dobra je da osmišljava. Najbolje bi bilo da Ovan izvršava. Mogu se složiti oko zajedničkog ideala. Na provokaciju, Ovan će pre reagovati nego partner.

Ovan – Ribe
Ovi partneri su totalni konstrasti – apsolutno različite licnosti – svaki sa svojim idealima. Ovan je brz i prebrz za partnera, ne obazire se na gubitak i ne razočarava se lako – on se podigne i ponovo kreće napred. Dok Ribe duboko preživljava sve, spore, često se osećajući žrtvom – nemoćne, dezorijentisane, da bi krenule napred ili ponovo. Ovo dvoje liče na lovca i žrtvu. Klasična situacija kada je neko iznad, a neko dole, definisano/nedefinisano; jasno/nejasno… ali za ljubav: oboje su za!

Bik – Bik
Evo dva Bika, koji maju mnogo zajedničkog: na planu ljubavi, sigurnosti, materijalnih aspekata života, u biznisu, itd. Partnerstvu nedostaje dinamika i prisutna je tendencija (pretpostavka) da se oboje ulenje i da se zadovolje uobičajenim svakodnevnim zadovoljstvima i jednostavnostima.

Bik – Blizanci
Bik vrednuje sigurnost koju Blizanci ne mogu da obezbede. Različiti u suštini, jer Bik voli da čuva, zadrži i uvecžća, sebičan, a Blizanci da sve svoje podeli sa drugima. Bik voli rutinkse poslove, dok Blizanac nikako. Blizanac je hiperaktivan, nervozan, večito napolju, a Bik, miran, u kući, i izgleda mu pomalo tupav. Vrlo različiti, i sve izgleda da će Blizanci iskoristiti partnera, koji će svojim šarmom uspeti da izmame, barem, osmeh!

Bik – Rak
Oba partnera vode računa o sigurnosti onoga sto poseduju, čuvajući vrednosti. Bik radi teske poslove i uživa u svemu sto mu život pruža. A Rak je aktivniji, više je okrenut obezbeđenju poseda i porodice. Sve ovo je pogodnost za dobro partnerstvo, ali treba oboje da se klone međusobnog sebičluka i da koriguju svoje ukorenjene navike – što će biti teško.

Bik – Lav
Bik voli zadovoljstva i da bude voljen – isto to i Lav! Oboje vole lepe stvari u životu i imaju jaku volju da se bore za njih. Hm, ali oboje su jako tvrdoglavi i uporni. Ukoliko su protivnici, Bik treba da se čuva vrlo jakog ega svog protivnika kojeg može pobediti laskanjem! Bik, takođe, voli lepe stvari, ali nije toliko sklon ekstravaganciji i prikazivanju sebe. Zajedno, čine nepobedivu kombinaciju, ali neka se Bik ipak pričuva i osigura, i neka Bik računa da će da radi, a Lav da šefuje.

Bik – Devica
Dve vrlo praktične osobe koje ne izbegavaju da „zapnu“. Obe cene materijalne vrednosti, pa je Devica tu da bude pomoćnik kako bi se posao obavio bolje, a Bik će, naravno, da „povuče“. Idealni su partneri za neki posao i ekonomiju. Bik će više uživati, a Devica će se baviti vrstom pomoći i dijetama.

Bik – Vaga
Ova dva partnera vezuje planeta ljubavi i balansa – Venera. Bik je senzualniji i više okrenut materijalnim vrednostima nego Vaga. Vaga je više okrenuta odnosima s ljudima, dinamičnija i svemu što je izvan, dok Bik doprinosi stabilnosti u vezi i stvarima u kući. Ljubav? Naravno! Uživaće (više Bik), u zajedničkim stvarima kojih će biti dosta.

Bik – Škorpion
Koplementaran (dopunjujući), par. Škorpion poseduje intenzivne emocije s velikom potrebom za iskustvom, dok Bik poseduje stabilnost u njima i duboku senzualnost, s jakom potrebom za razmenom. Njihova čulnost se granici sa pohotljivošću i nije čudo sto će se „osetiti“ – otuda veza s puno razmene energije. Ali će u vezi Škorpion više težiti da se osigura (vrsta straha). Kada tu sigurnost Škorpion bude osetio, predaće se potpuno. Veza koja obećava vernost. Na materijalnom planu, oboje teže ekonomiji – steći će i sačuvati novac.

Bik – Strelac
Bik vrednuje stabilnost u životu i komfor, dok Strelac to ne favorizuje, iako voli i privlači novac kao i Bik. Bik u potrazi za vrednostima, a Strelac za smislom života. Bik će morati da postuje potrebu partnera za tim traganjem, a Strelac će morati da razume partnera što ne voli promene, učenje i putovanja kao on. U svakom slučaju, trgovina i ekonomija su im zajednička interesovanja.

Bik – Jarac
Oba partnera imaju zajedničku duboku potrebu za sigurnošću materijalnih vrednosti. Bik voli da uživa u onome što poseduje i svim pogodnostima, dok Jarac ne. Jarac je ambiciozniji i naporno će raditi, dok će Bik više voleti da uživa, ali će uz partnera ojačati sebe i mnogo naučiti. Međusobno poverenje može da se postigne.

Bik – Vodolija
Bik se dosta razlikuje od ovog partnera jer je više okrenut sebi, uživanju, pogodnostima i materijalnim vrednostima, dok je Vodolija više okrenuta društvu kao celini. Bik teži vezama gde je intimnost jako važna, dok Vodolija ne. Bik će videti ovog partnera kao emocionalno distanciranog – Vodolija će reći da je Bik sebičan. Vodolija može da živi sam(a). To ne znači da je Vodolija nezainteresovana – nju ljubavne stvari intrigiraju intelektualno. A kada joj dosadi, okrenuće se i otići. Neće patiti kao što će Bik!

Bik – Ribe
Oba partnera krasi zelja za razmenom energije. Bik će u vezi pružiti mnogo sigurnosti i stabilnosti koje nedostaju partneru. Ribe su velike sanjalice, nerealne, idealizuju partnera – sve ono što očekuje Bik i što može da pruži i nadomesti – otuda jaka sentimentalna veza, ali koja je daleko od stabilnosti. A kada se Riba bude spustila na zemlju, Bik će imati problema s partnerom.

Blizanci – Blizanci
Oboje su Blizanci, koji imaju dosta zajedničkog-vezujućeg. Njima neće biti uopšte dosadno: biće tu puno priča i razmena ideja, zajedničkih planova, druženja i putovanja. Oboje su racionalni, pomalo površni, dobro se razumeju – dobar mentalni kontakt. Međusobna pažnja će postojati, a ne zadugo, naročito ne na ljubavnom planu. Prijateljski, lagan kontakt.

Blizanci – Rak
Blizanci i Rak imaju sasvim različite životne interese i potrebe. Blizanac je druželjubiv i će odmah prići i otvoriti se, dok Rak neće: on je stidljiv, plašljiv, povučen, snebljiv; neće se on otvoriti dok se ne uveri u partnera. Veza može lako da se uspostavi, ali ima tendenciju da donese razočarenje Raku jer je jako osetljiv, dok partner nije. Blizanac je površan. Bolje je da muškarac bude Rak.

Blizanci – Lav
Kombinacija Blizanci i Lav daju lepu društvenu vezu. Blizanac se hrani pričom i druženjem, a Lav, (pun sebe), hrani se lepim pričama o sebi, pa u tom smislu očekuje poštovanje od Blizanca, koji će mu se ulagivati laskanjem i vicevima, da bi postigao interes. Bolje je da je Lav muškarac.

Blizanci – Devica
Blizanca i Devicu vezuje Mercur koji im daje finu mentalnu kompatibilnost. Devica više razmišlja, a Blizanac više voli da priča. Praktična i ozbiljna Devica će pomalo nervirati Blizanca primedbama o neurednosti i neorganizovanosti. Bolje je da je Blizanac žensko.

Blizanci – Vaga
Između Blizanca i Vage moguće je da se uspostavi fina harmonija. Oboje su racionalni i razmišljaju, a probleme rešavaju usaglašavanjem (koje Blizanac neće ispoštovati). Ali će i morati da se dogovore ko će biti kod kuće. Inače Vage jako privlače Blizance. Bolje je da Blizanac bude žensko.

Blizanci – Škorpion
Blizanac i Škorpion su kontrasti i teško je reći da će se složiti. Blizanac je otvoren, veseo i nema problema sa emocijama, dok je Škorpion zatvoren, tajnovit i povredljiv i neće se osloniti na partnera. Ako je Blizanac muško, biće ovde dosta ljubomore od strane Škorpiona, a ako je Blizanac žensko, puno će patiti i biće u inferiornom položaju. Dosta izazova i svađanja.

Blizanci – Strelac
Blizanac i Strelac su opozitno orijentisani, ali su kompatibilan par. Znači da se mogu lepo dopuniti i stvoriti prijatnu vezu, ali su oba nepraktični i nisu realni. Uh, a ko će ovde od ova dva leptira sedeti u kući, jer oboje cene svoju slobodu iznad svega? Brzo će se razvesti, baš kao što su i počeli.

Blizanci – Jarac
Razlike između Blizanca i Jarca su suštinske i nesavladive. Dva sasvim različita i nedopunjujuća temperamenta. Jarac je ozbiljan, odgovoran i vredno radi, dok Blizanac sve to nije. Teško je složiti dve stvari koje poseduju ono što nedostaje partneru. Ništa zajedničko. Ništa što obećava. Bolje je da je Blizanac žensko.

Blizanci – Vodolija
Blizanac i Vodolija mogu jako lepo da stvore kompatibilnu vezu jer komunikacija između njih može da teče neometano. Ipak, u vezi će Vodolija da se oseća izolovanije. Ali ovde ima toliko ideja, varijanti i kombinacija, da bi trebalo oboje vezati za zemlju, da bi bili praktičniji.

Blizanci – Ribe
Kombinacija Blizanaca i Riba ne daje stabilnu vezu obzirom da su oboje hipersenzitivni, i da je veza puna kontrasta. Spaja ih životna radoznalost, pa se dobro snalaze na mentalnom planu, ali je ovde puno „kula u vazduhu“, dva krajnje nerealna i nepraktična tipa, prosto se nadmeću ko će koga više da zavede. Blizanac je površan u ljubavi, a Riba je prepuna osećanja, i naravno da se zna ko će koga…

Rak – Rak
Dva Raka, može biti jako lepa veza: oboje su za intimno spajanje sa puno razmene emocija. Sličnim vrednostima odnose se prema braku, obavezama, čuvajući, negujući i ugađajući jedno drugom, neće se međusobno povređivati. Naviknuti jedno na drugo, teško će ovde i doći do rastanka, iako jedan može biti „baksuz“, da gunđa, da se stalno žali (pa i da su oboje takvi).

Rak – Lav
Rak i Lav je veza puna nerazumevanja i nesklada, jer je Rak iz straha i nesigurnosti okrenut sebi, a Lav nije, on ima potrebu da se ispolji. Ako su viši tipovi, tada je ovo sasvim dobra kombinacija, jer Rak može naći u Lavu dobrog zaštitnika (što on voli da bude), a Lav prepozna tu potrebu partnera da se oseća sigurnim u njegovom društvu – tada dolazi do razmene velike količine pozitivne energije. Bolje je da je Lav muškarac.

Rak – Devica
Evo „dobitne“ bračne kombinacije! Veza između Raka i Device može biti vrlo harmonična i produktivna jer nema elemenata klasičnog omalovažavanja. Sigurnost i pomoć za kojom vapi Rak biće svojski ispoljena od strane Device koja voli da pomaže i daje. Rakove minus faze Devica će razumeti, i neka pazi da ne preteruje u kritikama.

Rak – Vaga
Između Vage i Raka postoji bitna razlika u potrebama, dok je Rak izuzetno emotivno senzitivan, Vaga je racionalna, kontroliše se, distancirana, ravnodušna i za pojam partnera jako hladna. Zato ovde ne može doći do razumevanja na dubljem nivou, jer ne „žive“ u istoj ravni, pa će Vaga partneru reći da je previše mekan, da ga „guši“ i da je davež.

Rak – Škorpion
Snažna je veza između Raka i Škorpiona, naročito je nabijena emocijama koje nijednom ne nedostaju. Oboje traže sigurnost u vezi i to mogu da pruže jedno drugom. Jaka duhovna veza i biće ovde dosta ljubavi, ali i ljubomore, a to sve govori da će biti „gužve“. Ton vezi davaće Škorpion.

Rak – Strelac
Ovde je prisutna razlika u temperamentu. Rak je ranjiv i osetljiv, a Strelac nije i on kaže sve što mu smeta. Rezultat će uvek biti da se Rak povlači. Rak voli da se skriva i taji, dok Strelac voli sve da izvede na čistinu. Ova veza iziskuje veliku strpljivost, istrajnost i razumevanje da bi dobro funkcionisala.

Rak – Jarac
Iako su u Zodijaku jedno naspram drugog, Rak i Jarac mogu jako lepo da funkcionišu. Opozitnost veze je uslov za kompatibilnost, a tada kada se budu prepoznali na tom planu neka prionu na posao, partnerstvo ili brak. Tada je ovo tiha, bez trzavica i produktivna kombinacija. Neko će reći da je Rak osetljiv a Jarac nije: vidite sve se obrne u datim okolnostima, a mi često ne znamo zašto – jesu različiti, ali mogu biti jako sretni što su se upoznali i zadovoljili svoje potrebe.

Rak – Vodolija
Nije dobar spoj Raka i Vodolije jer će u ovoj vezi Rak da trpi. Rak je topao, željan razmene i da bude nečiji, a Vodolija nije i nema potrebu za čvrstim vezivanjem, pa će u nekoj vezi biti dosta odsutna dok će Rak biti kod kuće. Ostaće ovde puno nedorečenog, nepažnje i dosta povređenosti, (kada se sve bude sumiralo).

Rak – Ribe
Rak i Ribe mogu stvoriti lepu vezu sa puno razmena emocija i ljubakanja. I zamislite, Rak će u ovoj vezi biti zaštitnik! Partnerima neće biti problem da se usaglase na emotivnom planu, što je osnovni uslov da budu jako zadovoljni. Rak će morati da prihvati sve partnerove mane i nerealnosti. U nekoj neharmoničnoj vezi ovo je klasičan slučaj gnjavaže i mučenja.

Lav – Lav
Evo dva Lava! Veza od koje se puno očekuje (a ne kapiraju da se veza na tome ne zasniva). Biće tu puno lepih trenutaka, veselja, glamura, poklona, ali i nadmetanja s težnjom da se nametne svoje (ili ko će da bude šef). Biće puno odavanja pažnje, ali i nepažnje. Ovo jeste kombinacija za ljubav, za posao, ali za brak nije, jer jedno drugom ne mogu obezbediti „mirnu luku“ – problem je ovde što nema ko da popusti.

Lav – Devica
Lav i Devica imaju različite interese, s tim što Devica voli da bude od koristi i ne voli da se ispoljava, za razliku od Lava koji voli da je uvek u pravu i centru pažnje. Ukoliko budu poštovali međusobne potrebe ovo može biti dobro prijateljstvo i brak – Lav da predvodi, a Devica da radi.

Lav – Vaga
Ovo je fina kombinacija jer daje kvalitet. Biće tu dosta udvaranja, prijatene atmosfere; uređivanja i estetike; kulturnih sadržaja – sve sa stilom. Interesantnija je veza kada je Lav žensko, pošto će biti više ispoljen ljubavni aspekt veze, jer je Vaga hladnija.

Lav – Škorpion
Evo vatrene kombinacije u kojoj će partneri uživati jedno u drugom ali i biti ljubomorni do ludila). Oboje ispoljavaju izuzetno jaku želju za razmenom. Ponosni Lav, sve će učiniti da zadovolji partnera, a za uzvrat će steći njegovo poverenje i totalno davanje. Lavu će biti teže da kontroliše partnera. Bolje je da Lav bude muškarac.

Lav – Strelac
Lav i Strelac stimulišu jedno drugog da se otvore, pokažu šta žele, uz „vatrene“ odnose. Neće ovde biti velikog mira. Strelac može „smiriti“ Lava laskanjem, ali je to već pitanje diplomatije koju Strelac ne poseduje. Strelac voli da bude u pravu, a Lav ne voli da mu se kaže da greši – i eto varnice.

Lav – Jarac
Lav i Jarac imaju jako različite karaktere i otuda riskantna veza. Lav je topao i otvoren, a Jarac je zatvoren i hladan. Oba su ambiciozna. Jarac će reći da je Lav egocentričan i previše okrenut sebi, a Lav će reći Jarcu da promeni svoj crni pogled na život i da se nasmeje. Ukoliko budu poštovali svoje rezličitosti mogu uspeti – što je jako teško.

Lav – Vodolija
Lav i Vodolija su u Zodijaku jedan naspram drugog, ali koji se mogu dopuniti do „svoje idealne i nedostajuće polovine“. Lav je okrenut sebi, šarmantan, „voli da bude voljen i obožavan“, dok Vodolija nije egocentrična i nisu joj „neophodni“ drugi da bi se osećala ispunjenom. Lav je romantičan, dok Vodolija nije emotivno zavisna. Eto prilike da mnogo nauče jedno od drugog.

Lav – Ribe
Vitez Lav je stabilan, aktivan, naivan i dubokosvestan, teži velikim i konkretnim dostignućima. Ribe su sporije, nesvesne i skromne, a dostignuća su u mašti. Veza će funkcionisati doklegod Lav bude poštovao slabosti partnera i ukoliko Riba bude uspela da Lavu „otvori“ i zainteresuje partnera za drugu dimenziju života. Ukoliko oboje budu bili kreativni, doprineće međusobnom nalaženju i spontanosti u vezi. U suprotnom, veliko razočarenje.

Devica – Devica
Evo dve Device, koje vole da se pomažu, rade i da se međusobno kritikuju – optužujući jedno drugo – da je kriv (drugi)! Pošto su stalno jedno drugom predmet pažnje, bilo bi dobro da svaki nađe svoj hobi ili sferu interesovanja i da se tu prazni. Inače, jesu za zajednički posao i život.

Devica – Vaga
Devica: vredna, željna da pomogne, a Vaga: ne mari mnogo za sve to – rezultat je slab. Oba partnera su pomalo distancirani i nekih većih uplitanja na emotivnom planu neće biti, ali će zato jako lepo da komuniciraju, mada je pitanje koliko će se razumeti.

Devica – Škorpion
Ovde nema dubokih razmena emocija. Veza između Device i Škorpiona donosi dosta trvenja do netrpeljivosti, zbog različitih potreba koje imaju i koje se po prirodi dijametralno razlikuju. Varnica je moguća, ali plamen će se stvoriti samo u sferi komunikacija (svađanje) i materijalnih aspekata života.

Devica – Strelac
Iako nema velike sličnosti među njima, Devica i Strelac će se lako približiti na mentalnom planu, obzirom da imaju racionalan način razmišljanja – i na žalost, tu se i završava. Devica treba da pazi da ne nervira partnera, ne sputava i da mu ne traži „dlaku u jajetu“ jer se Strelac ne zadržava na sitnicama. Devica će ga videti kao vrlo interesantnog, a Strelac može od nje puno da nauči jer je neorganizovaniji, nemarniji nepostojaniji i previše „leti“.

Devica – Jarac
Između Device i Jarca postoji bazična kompatibilnost, i sičnost, pogotovu na materijalnom planu. Jarac je vredan radnik, a Devica voli da bude od pomoći – dve vrednice koje će stvoriti nešto vredno. Jarac će težiti da predvodi, a Devica da bude u senci. „Ako nekoga bude bolela glava“ drugi mu neće prebacivati – nisu opterećeni time, ali neće praviti probleme ako drugi insistira. Neka se čuvaju zvocanja, prebacivanja i okrivljivanja (majstori su u tome).

Devica – Vodolija
Iako se puno razlikuju i „slabo primećuju“, između Device i Vodolije postoji bazična kompatibilnost u smislu razumevanja potreba za društvenim angažovanjem (biti koristan). Devica će Vodoliji uvek davati podršku, ali će i Vodolija da razume Devicine potrebe da (stalno nešto) radi. Na profesionalnom planu su dobri partneri, dobri planeri i organizatori. I Devica će biti od velike koristi Vodoliji, ali samo dok ne kritikuje previše. I ništa više.

Devica – Ribe
Veza između Device i Riba bolje da je i nema, osim ako nešto zajednički ne rade. Ribi će biti najbolje da sluša Devicu. Veza u kojoj Riba ima puno da nauči na „zemaljskom planu“, a Devica da nauči na ljubavnom planu. I naravno: Devića će je iskorišćavati.

Vaga – Vaga
Evo dve Vage! Evo dve osobe s istim ukusom, istim estetskim kriterijumima, što je jako važno za harmoniju u vezi. Ali pošto svaka ima dendenciju da se iskaže kroz drugog, može doći do izvesne konfuzije u vezi, pa se neće znati „ko plaća a ko pije“. Kažu stare knjige, a i M. Dupor, da su dve Vage samo lahor, povetarac – gnjavaža. Uistinu, nema ovde one prave iskre, nema dubine, nema patnje i bola, i nema trajanja.

Vaga – Škorpion
Prisutan je veliki kontrast u odnosima i ispoljavanju između Vage i Škorpiona. Vaga je fina, spora, rafinirana, otvorena, mirna, diplomatična. A Škorpion je nabijen emocijama, eksplozivan, napadan, netaktičan, zatvoren. Vaga će težiti da izbegne ovog strasnog partnera, ali neće moći da mu odoli kada Škorpion bude počeo da ga izaziva.

Vaga – Strelac
Prisutna je harmonija u odnosima izmeću Vage i Strelca, jer jako lepo komuniciraju. Njih dvoje o svemu mogu da se dogovore. A kada se sretnu, iz prve će se osetiti i primetiti, iako se jako razlikuju u temperamentu: Vaga je diplomatična i izbegava konflikte, stremi dobrim odnosima, a Strelac je direktan do tačke prostakluka. Obično Strelac iskoristi Vagu za nešto.

Vaga – Jarac
Kombinacija Vage i Jarca je dinamična jer oba znaka imaju neki određeni cilj koji žele da postignu. Jarac će kritikovati Vagu što je neambiciozna i nemarna, a Vaga će reći da je Jarac staromodan i „operisan“ od ukusa. Ljubav može da se desi, ali i ne mora. Vaga će morati da vodi računa o odnosima, da ne vređa i pomaže Jarcu da ostvari neki cilj. Za uzvrat će biti materijalno obezbeđena.

Vaga – Vodolija
Evo puno ideja, lepog druženja i razumevanja, iako nema dubine u emocijama. Vaga i Vodolija se lako nalaze na mentalnom planu, kao malo ko drugi. Oboje su racionalni i razumeju potrebu za druženjem i angažovanjem, pa skoro da se nikada neće ni svađati. Ali gde nema suštinske razmene, nema ni dubine, niti čvrstine u vezi.

Vaga – Ribe
Nema mnogo kompatibilnosti između Vage i Riba. Oboje imaju fine manire, jake estetske kriterijume, potrebu za mirom i harmonijom. Pošto je Vaga misaoni tip i fer „igrač“, a Riba je hipersenzitivna i ne zna da uvredi, oni će se pronaći po dobru – i znaće da ugode jedno drugom. Ali treba znati da će Vaga iskorišćavati Ribu.

Škorpion – Škorpion
U ovoj vezi nije zahvalno predviđati, jer su oba partnera ekstremno usmereni jedno na drugo. Dva Škorpiona, koji dele iste potrebe, a one su obojene emocijama na najdubljem nivou. Fatalna ljubav, seks, novac, sigurnost. Vulkanska kombinacija, puno kriza, borbi i želja, i sve to do destruktivnosti.

Škorpion – Strelac
Nema prirodno spajajućih elemenata između Škorpiona i Strelca, osim što su im emotivni kapaciteti veliki. Spaja ih jedino potreba za razumevanjem života na najdubljem planu. Razumeće se oni dobro, ali će i biti ljuti protivnici. Škorpion će biti ljubomorniji i tvrdoglaviji, a Strelac neuhvatljiv, večito van, s težnjom da se oslobodi Škorpionovog „gušenja“, ali će mu biti istovremeno i izazov, kome će se vraćati.

Škorpion – Jarac
Kombinacija koja se naziva: ukroćena energija – ali čemu služi kada je ukroćena i kada nema razmene? Oba paertnera su ekstremna u svom ispojavanju, krajnje praktična i osetljiva, s težnjom da se maksimalno zaštite. Ali na profesionalnom planu, njih dvoje su nenadmašni. I neka se Škorpion potrudi da ostane u senci i omogući Jarcu da bude lider. Zapetljaće se oko nekih para.

Škorpion – Vodolija
U potencijalnoj vezi, Škorpion i Vodolija će se sudariti na planu želja. Škorpion je osećajan, ljubomoran, posesivan i napet, oseća se ugroženim, a Vodolija je lišena tog „tereta“ i nema težnju da se čvrsto vezuje i bude sputana. Ona ne vidi neprijatelja ni u čemu. Ovo je veza s puno prepreka i nesaglasnosti. Škorpionu će trebati garancije Vodolije da bi veza opstala i da bi joj verovao. A Vodolija očekuje, ipak, mirnije i racionalnije ponašanje partnera.

Škorpion – Ribe
Između Škorpiona i Riba postoji emocionalna kompatibilnost koja je osnov za razumevanje i razmenu emocija i međusobnih potreba. Jaka emotivna osnova ličnosti kod Škorpiona će se ispoljiti velikim intenzitetom, međutim, koliki god on bio, Ribe će moći da amortizuju i iskontrolišu tu enormnu energiju, za obostranu korist. Ljubav? Pa, da!

Strelac – Strelac
Dva Strelca u vezi: oni istim vrednostima vrednuju šta je najvažnije u životu, pa će moći ravnopravno da diskutuju i da se dogovore na fer osnovi, iako će razmena mišljenja biti puna vatre. O stabilnosti veze nema diskusije, jer je sve moguće kod njih; puno apstrakcije, obećanja, putovanja – dok toga bude bilo, veza će funkcionisati. A ako se bude pojavila neka greška niko od njih neće je priznati.

Strelac – Jarac
Nema bazične kompatibilnosti između Strelca i Jarca. Apstraktne misli nisu karakteristika Jarca, za njega sve mora biti struktuirano, strogo definisano i bez iznenađenja – monoton život bez izazova. A za Strelca je život avantura i sloboda misli i kretanja (ima ko će da radi). Jarac veruje u sebe i rad, a Strelac je okrenut svemu, samo ne teškom radu. Materijalna sigurnost: Strelac se uopšte ne plaši da neće uspeti. Strelac veruje i neće dozvoliti da ga Jarac koči.

Strelac – Vodolija
Postoji mentalna kompatibilnost između Strelca i Vodolije. Oboje su savremenih pogleda, otvoreni, druželjubivi. Oboje idealisti na svoj način: oboje za ravnopravnost polova, za slobodu, oboje poštuju konvencije – sve osim braka. Što više slobode budu imali, to će se više poštovati. Strelac će ipak iskorišćavati Vodoliju.

Strelac – Ribe
Prisutna je izvesna neusklađenost između Strelca i Riba. Ipak, izvesno poklapanje na filozofskom planu, na planu ideja, teorija i imaginacije, može doprineti interesantnoj vezi. Ali Riba ovde ne bi smela mnogo da se osloni na partnera i mora će da uloži puno volje i strpljenja da bi ga razumela. Strelac će je prihvatiti takvom kakva je.

Jarac – Jarac
Evo dva Jarca, dva ambiciozna tipa, motivisana da postignu konkretni rezultat. Nema ovde mnogo filozofije – rad i samo rad. Ukoliko se budu sukobljavali, neće biti dobro, biće to ljuti protivnici, ali ako se ne takmiče međusobno, pošteno će priznati jedno drugom kvalitete. Iako su „hladni“, uopšte ne znači da ljubav nije moguća.

Jarac – Vodolija
Nema jake zajednice između Jarca i Vodolije pošto Jarac teži da ide kroz život utabanim stazama, prevaziđenim metodama, staromodan, a sve to Vodolija mrzi. Jarac je sebičan, okrenut sebi, a ne kolektivu, jer mu ono služi za sopstvenu promociju i zato će mu ličiti da je Vodolija neambiciozna. Sukob starog i novog.

Jarac – Ribe
Iako je značajna razlika u prirodi konkretnog Jarca i sanjalačkih Riba, ipak je moguća lepa kombinacija. Jarac će mnogo pomoći Ribama oko organizacije i motivacije, a Ribe će doprineti da se Jarac zapita o svojim potisnutim i skrivenim željama i da ih osvesti.

Vodolija – Vodolija
Evo Dve Vodolije koje teško da mogu jedno drugo da zadovolje, ali zato mogu lepo raditi u korist Društva. Ako su i zajedno, onda je to vrlo čudna veza. Obe vole da komuniciraju, ali Vodolije jedna drugoj nemaju šta da kažu, jer su one bića za sebe, i to najbolje (i jedine) razumeju. Ali ako su to dve prijateljice, to će biti lepo prijateljstvo.

Vodolija – Ribe
Vodilija i Ribe su vrlo neskladna kombinacija, jer emocionalni kontakt ne može da se uspostavi, obzirom na susret racionalnog i neracionalnog. Ali kada počnu da maštaju, onda će se složiti samo oko budućnosti (u mašti) ili oko umetnosti. Usamljenost jedna drugoj neće moći da nadomeste. Vodolija će vređati Ribe.

Ribe – Ribe
A dve Ribe su lepa kombinacija – dve, ponaosob, nerazumljive osobe koje se jako dobro razumeju; koje mogu jedno drugo bodriti i izdići u neslućene visine, ali i srozati u bezizlazne dubine, a to se uvek dešava kada svoje ispunjenje ne nađu u svetu. Ljubavni plan je bajka, ali i mučenje iz koga ne mogu da našu izlaz (jer su jedna drugoj stvarno potrebne – patološka veza).

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.