Tea Tairović je kritikovana i vrijeđana na početku karijere

Radila je za deset eura

Tea Tairović je danas jedna od popularnijih pjevačica na našoj estradi, ali njeni počeci nisu bili ni malo glamurozni i laki. Harizmatična pjevačica je na put do slave krenula u takmičenju “Zvezde Granda”. Kad se pojavila u toj emisiji, mnogi su kritikovali njenu tehniku pjevanja, što ju je motivisalo da radi na sebi i krene na časove pjevanja.

– Ja sam došla potpuno nespremna na takmičenje, to je bilo onako sve na prečac. I onda sam shvatila da ne mogu tako nespremna da se pojavljujem, ako mislim da nešto napravim. I da ne mogu više da budem kampanjac, da sve radim u zadnji čas. Onda sam otišla kod Suzane Dinić i ona mi je rekla: ‘tvoja tehnika pjevanja je užasna’. Morali smo sve od početka da učimo, pogotovo što sam ja prije toga, dosta i nastupala, i negdje vas kafana iskvari tu tehniku pjevanja. Ako vas nije neko uputio, od samog starta. Ona nije vjerovala koliko sam brzo napredovala, jer sam imala toliku želju da naučim. Naravno za sve je potreban talenat, ali tehnika pjevanja je zanat. Kao i svaki drugi. Dakle, kako dišete, kao držite usta, kako postavite grlo i tako dalje – rekla je mlada pjevačica.

Kako je Tea otkrila prije pojavljivanja u “Zvezdama Granda” nastupala je po kafanama za skroman honorar, bez repertoara i mikrofona.

Sa 16 godina sam počela da pjevam i mislim sad iz ove perspektive, to stvarno jeste prerano, nisam morala u principu, ja sam to željela. I negdje me uvijek u životu pratila ta nestrpljivost. Jer ako ne počnem sad, ja ću da izgorim, ja ću da poludim. Ali počeci su bili skromni, da skromniji ne mogu biti. Nekad je bilo 10 eura, nekad nije bilo ništa. Zavisi kakvo veče bude. Druga stvar, niko nije htio da me angažuje, jer niko nije znao prvo da ja postojim, da ja hoću da pjevam. Treće, ja nisam imala iskustva, nisam imala repertoar. Nisam čak imala ni svoj mikrofon. Za prvu svirku nisam imala ni štikle, jer šta će šesnaestogodišnjoj djevojčici štikle. Tako da sam obula mamine. I može se reći da sam počela od nule. Učila sam triler po triler. I negdje mi je i drago zbog toga. Jer samo što sami napravite se računa. Sve što vam neko pokloni je bezvrijedno nekako – iskreno je rekla Tea.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Top komad koji ide uz sve

Pročitaj →

Savjeti kako mališanima osigurati prostor za prve korake

Pročitaj →

Najdjelotvornije prirodne maske za lice

Pročitaj →

Moderni i seksi pleteni setovi

Pročitaj →

Macina trava olakšava put do potomstva

Pročitaj →

SAVREMEN DOM SA ČAK 16 RAZLIČITIH PODNIH NIVOA

Pročitaj →

ČORBA PUNA ZDRAVLJA

Pročitaj →

TJESTENINA U UMAKU OD CRVENE PAPRIKE

Pročitaj →

Plakanje je uvijek poziv upomoć

Pročitaj →

Ovaj znak hladan je kao stena

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. APRIL 2021

Pročitaj →

Pravila koja kroje proljećni stil

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.