Tap 011

Tap 011 je srpska pop grupa, aktivna u periodu između 1994. i 2002. i ponovo od 2011. Prethodnik Tap 011 bila je rep grupa Tapiri koju su činili Milan Bojanić, Đorđe Pajović-Đole, Petar Stupar-Pera i još neki promenljivi članovi. Međutim 1994. odlučuju da promene pravila igre, dolaze dve nove pevačice, a one su Ivana Pavlović (sada Peters) i Goca Tržan (bivša Marinković) i menjaju svoj muzički žanr. Tada je počela saradnja sa menadžerom Ganetom Pecikozom koji će biti sa njima tokom cele njihove karijere. Grupa dobija naziv tako što je od Tapiri skraćena reč i ostaje samo Tap. A, 011 je dodato jer je to pozivni broj za Beograd, a oni su svi bili iz Beograda.

Istorija

Prvi album izdaju početkom 1995. pod imenom Novi svet i već posle nekoliko meseci postaje najprodavanije izdanje zabavne muzike. Sa tog albuma izdvajaju se pesme Bunda koja je ujedno i bila najveći hit, zatim Opasna po život, Bez tebe, Pekara, Hit i Šume. Usledili su mnogobrojni koncerti, nagrade, a njihove pesme postaju nezaobilazne na svim radio stanicama. Dolazi i 1996.godina i Tapovci izdaju svoj drugi album koji je nazvan Gaće i koji je izbacio veliki broj hitova. Nadmašen je tiraž prethodnog, a megahit postaje pesma Zbog tebe ili Gaće. Skoro sve sa tog albuma postaju pravi hitovi, a one su Vuk, Televizor, Vrapci, Žene, Ovca, Komšinica Mica, Sanjaj me i Tvoja mala lujka. Te godine, kao i prethodne Tap 011 osvaja sve moguće muzičke nagrade i još jednom povrđuju da su u samom vrhu srpske muzičke scene.

Usledili su i pored domaćih, i internacionalni nastupi po Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Francuskoj…1997. godine izdaju maksi singl Lesi na kom su se nalazile pesme Moda od labuda, koju su premijerno izveli na Budvanskom festivalu, zatim Model iz sna pravljen za JU-model ’97 i Možda ti se vrati kao Lesi, pored normalne verzije izdata je instrumental i unpluged verzija. Tu pesmu obeležio je provokativan spot. Došla je i 1998. godina, i oni izdaju svoj 3. album koji je dobio naziv Igra. Član grupe, tekstopisac i tvorac svih pesama grupe Tap 011 odlazi na Zlatibor da bi napisao pesme za novi album. Posle duže vremena i čekanja, u prodaju je pušten i novi album. I on je izbacio veoma mnogo hitova, a oni su Jeti Šumadinac, Dosadan dan, Okreni broj 95, Sto dana u mesecu, Šta to beše mozak, Mentol, Laži me, Igra i Panika. To je bio poslednji album u originalnom sastavu, jer početkom sledeće 1999. godine, prvo Goca napušta grupu, koja je održala još nekoliko nastupa, a potom istu, napušta i Ivana. Goca Tržan je počela solo karijeru, a Ivana Pavlović je oformila svoj bend pod imenom Negativ. Usledilo je i bombardovanje Jugoslavije, a posle skoro godinu i po dana, u leto 2000. muški trio je ponovo sastavio bend, jer praktično do tada nije ni postojao. Nove pevačice postale su Ana Štajdohar i Nataša Guberinić.

2001. izdaju 4. album grupe Tap 011, ali prvi sa novim pevačicama, nazvan je Čudesna ploča, a sa tog albuma najveći hit postaje Reka, a naravno hitovi postaju i Grad, Kapetan lađe, Direktor i Plava.2002.godina donosi i poslednji album grupe, nazvan je 5.element, dve pesme su se izdvojile, a to su Ultra mega giga riba i Jegulja. Ubrzo, iste godine dolazi do raspada grupe. Međutim, to nije kraj priče o Tap 011. Potpuno neočekivano, 2011. godine, grupa u januaru mesecu objavljuje da će održati oproštajni
koncert u Beogradskoj Areni i to 1. aprila pod sloganom Taprililili. Mnogi su zbog toga pomislili da je to šala, ali na sreću svih koji vole Tap 011 to nije bila tako. Direktor Arene je pozvao Milana Bojanića i dao mu predlog da održe koncert, Tapovci su se okupili u originalnom sastavu i pristali na tu ideju. Tako da će obožavaoci moći da ih vide ponovo na okupu, sa starim pesmama kojima su promenjeni aranžmani i koje će zvučati modernije. Posle uspešno odrađenog koncerta kom je prisustvovalo 10000 vatrenih fanova, grupa Tap 011 je odlučila da se definitivno vrati na muzičku scenu turnejama i novim pesmama na radost svih obožavaoca.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.