Tanja Savić

Tanja Savić je rođena 20. marta 1985. u selu Radincu nadomak Smedereva. U muzici se prvi put oprobala učešćem na takmičenju Prvi glas Vojvodine, kada je pevala poznatu izvornu pesmu Ječam žela. Odnevši pobedu, tada još mala Tanja Savić je počela ozbiljno da se interesuje za muziku.

Audicija za Zvezde Granda u Smederevu je održana 2004. godine, te Tanja Savić odlučuje da se oproba, nadajući se da će ljudi od muzike prepoznati njen talenat za pevanje. Tako je i bilo. Sve prisutne oduševila je svojim vokalnim sposobnostima, ali i harizmom koja ju je krasila, širokim osmehom zadovoljne devojke koja zna šta hoće od života. Tanja je uspela da se plasira u finale koje je održano u Beogradu u hali Pionir. Prvo mesto tada je osvojio Branislav Mojićević, drugo mesto Stevan Anđelković, Tanja Savić se izborila za treće mesto, četvrto je osvojio Darko Filipović, a peto Slavica Cukteras. Svi ovi mladi, ambiciozni i prevashodno talentovani ljudi, dobili su mogućnost snimanja albuma. Pre nego što su izdali svoje albume, pobednici su snimili po jednu pesmu koja se našla na zajedničkom albumu Zvezde Granda 2004. Tanjina pesma Za moje dobro je za samo nekoliko dana postala pravi hit i to ne samo u Srbiji, već i u komšijskim inostranim državama.

Međutim, Tanja Savić nije dugo čekala da snimi svoj album. Već sledeće godine izdala je album Tako mlada sa koga se izdvojila istoimena pesma. Te iste godine, sa učesnicama Zvezda Granda 2005 i sa svojom koleginicom i drugaricom Slavicom Ćukteraš snimila je pesmu Jači pol, u kojoj se veliki deo nežnijeg pola prepoznao.

Godina 2006. bila je vrlo uspešna za ovu ljupku i vedru mladu damu. Naime, u aprilu je njen album proglašen za najprodavaniji, te u Čačku na Danima estrade dobija Melka. Na jesen je snimila Suknjicu, pesmu i spot koji su najavili Guču, igrani film o srpskoj trubi.U oktobru će,zvezde granda tanja savic nastupajući sa pesmom Poludela, odneti pobedu u polufinalu na MB Grand Folk Festivalu, iako je konkurencija bila izuzetno jaka (Nikola Rokvić, Stevan Anđelković…). U finalu će joj protivnici biti Maja Marijana, Mira Škorić i mnoga druga velika imena naše estradne scene. Prvo mesto tada je odneo Saša Matić, dok je Tanja Savić bila druga.

Sledeće, 2007. godine, Tanja je učestvovala na Beoviziji sa pesmom Simpatija koju je otpevala u duetu sa kolegom Branislavom Mojićević. Pesma se nije plasirala u finale, ali se zato, što je možda i bitnije, još dugo slušala među mlađom publikom koja ju je brzo zavolela.

Svoj drugi album Tanja izdaje 2008. godine, a sa njega se, od osam fantastičnih numera, naročito izdvojila pesma Zlatnik. Sledeća godina – sledeći album. Sestre po suzama ubrzo su počele da se vrte među ljubiteljima dobrok zvuka.

Tanja Savić udata je za pet godina starijeg biznismena Dušana Jovanovića sa kojim ima sina Maksima koga su dobili 28. decembra 2010. godine.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.