Sve što treba da znate o dehidriranoj koži

Koža može postati dehidrirana iz više razloga.

Jedan od osnovnih razloga je loša svakodnevna hidratacija. Nakon toga, možda ne tako očigledan razlog je navika u pogledu umivanja veoma toplom vodom. Svakako neredovan piling, oštećenje uzrokovano slobodnim radikalima odnosno UV zracima i zagađenje u vazduhu, dovode do isušivanja kože lica. Na samom kraju ali svakako ne i najmanje važan faktor je nedovoljno unošenje vode u organizam.

Ukoliko ne vodite računa o navedenim faktorima, stanje sa vašom kožom tokom godina može samo da se pogorša. Kako bi vam jasnije predstavili dehidriranu kožu i omogućili da prepoznate prve znake ovog problema, pitali smo stručne dermatologe da sa nama podele svoje iskustvo.

RAZLIKA IZMEĐU SUVE I DEHIDRIRANE KOŽE
Pre nego što se pozabavimo situacijom oko dehidrirane kože, treba da utvrdimo razliku između suve i dehidrirane kože. Iako vam može delovati da se radi o istom stanju, zapravo postoje ključne razlike. Suvom kožom se smatra tip kože kom nedostaje prirodno stvaranje ulja. S druge strane dehidrirana koža je ona koja nastaje kada telo gubi više vode nego što je uzima. Na sreću, za razliku od suve kože, dehidrirana koža se može lako izlečiti. Redovno uzimanje dovoljne količine vode i manje promene u načinu nege lica probudiće vašu usnulu kožu.

DEHIDRATACIJA DOVODI DO UGROŽAVANJA ZAŠTITNE BARIJERE KOŽE
Kada je koža dehidrirana ona ne funkcioniše onako kako bi trebalo. Koža se bori da proizvede dovoljno sebuma i znoji se, što vašem telu predstavlja nepotrebno opterećenje. Samim tim koža je podložnija spoljašnjim oštećenjima, što može biti uzrok pojave ekcema i psorijaze. Kada je kožna barijera oštećena, to znači da se koža još više bori da zadrži neophodnu vlagu. Kompromitovana barijera, ne samo da slabi imunološki sistem već i povećava nivo upale.

DEHIDRATACIJA DOVODI DO TOGA DA LICE IZGLEDA BLEDO I BEŽIVOTNO
Pored rizika od infekcije i upale koji su povezani sa dehidratacijom kože, ako nije dovoljno hidrirana koža može postati vrlo bleda, beživotna i neprivlačna. Dehidrirana koža se lako prepoznaje jer deluje kao da je neko iz nje iscedo svaku kap vode. Neretko se peruta i gruba je na dodir.

DEHIDRATACIJA DOVODI DO UBRZANOG STARENJA KOŽE I STVARANJA BORA
Nedostatak vlade dovodi do prevremenog starenja kože lica. Samim tim na njemu se pojavljuju fine linije a nešto kasnije i vrlo uočljive bore, protiv kojih se je teško boriti. Iako u tim situacijama dovoljno unošenje vode u organizam i hidratantne kreme, neće učiniti da bore nestanu, svakako će poboljšati stanje kože i smanjiti njihovu vidljivost.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. JANUAR 2021

Pročitaj →

Jednog će dana vojska bijesnih starijih žena zauzeti svijet

Pročitaj →

Žena ženi grize rep

Pročitaj →

Usamljenost je opasna

Pročitaj →

ZBOG ČEGA JE PLETENA HALJINA MUST HAVE OVE SEZONE?

Pročitaj →

9 REČENICA KOJE DECI RUŠE SAMOPOUZDANJE

Pročitaj →

Kako osušiti kovrdžavu kosu i dobiti prelepe uvojke?

Pročitaj →

Šik i veoma udoban široki džins u obliku bačve

Pročitaj →

UHAPŠENA MARIJA BULAT

Pročitaj →

MIRA FURLAN PREMINULA

Pročitaj →

Glumica zbog nepravde pobjegla u Ameriku!

Pročitaj →

Ginko poboljsava pamcenje

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.