Sve što možda niste znali o tabletama za kontracepciju

Kada jednom dostigne polu zrelost, žena ima veliku odgovornost pre svega prema sebi, ali i prema svojim budućim potomcima.

Postoji veliki broj različitih sredstava koja služe za prevenciju neželjene trudnoće. Na samim vrhu liste nalaze se tablete za kontracepciju. Da li ste znali da vas one mogu učiniti manje atraktivnim ljudima koje ni u kom slučaju ne želite u svom životu?

Iako ih možda koristite još od srednje škole, pri čemu su vam efikasno pomagale da ne zatrudnite pre nego što to zaista budete želele, one su uradile i mnogo više od toga. Korišćenje tableta za kontracepciju utiče na privlačnost, seksualnu motivaciju, stres, glad, obrasce ishrane, regulaciju hormona, agrsiju, izražavanje prijateljstva i još mnogo toga. Predstavljamo vam u tom pogledu činjenice koje možda niste znali o ovim tabletama:

PILULE ZA KONTRACEPCIJU UTIČU NA TO KOME STE PRIVLAČNI
Jedna od najfascinantnijih stvari koje se vezuju za upotrebu tableta za kontracepciju je ta što one prema rečima naučnika utiču na to kakvoj vrsti osoba suprotnog pola ste privlačni. Pilule za kontracepciju utiču na rad hormona, pa u tom pogledu definišu i vaš karakter i vibracije koje emitujete oko sebe.

PILULE ZA KONTRACEPCIJE VAS NAVODE DA PARTNERA MANJE BIRATE NA OSNOVU SPOLJAŠNJEG IZGLEDA
Budući da žene koje koriste tablete za kontracepciju ne doživljavaju ovulaciju, one automatski ne proživljavaju ovulacijski talas estrogena koji ih navodi da muškarca procenjuju na osnovu njegovog spoljašnjeg izgleda. Šta to zapravo znači? Jednostavno je zapravo, žene koje ne koriste ove tablete doživljavaju snažnu privlačnost ka muškarcima koji imaju dubok glas, oštre crte lica i druge tradicionalne odlike muževnosti (testosteronske markere). Ovo se dešava u trenucima kada je njihov nivo estrogena izuzetno visok, dok je kod žena koje koriste tablete za kontracepciju taj nivo znatno niži.

NISTE – ZAVRŠILI – SA PILULOM ZA KONTRACEPCIJU KADA PREĐETE 45 – TU
Starosna granica se svake godine za nijansu pomera kada je začeće u pitanju. Samim tim iako su u globalu šanse manje da ostanete trudni sa 45 nego sa 20, to ne znači da su godine vaš novi oblik kontracepcije. Sem u slučajevima kada je odlučni da ostanete u drugom stanju, a prešli ste 45. pilula za kontracepciju je i dalje obavezna.

KONTRACEPTIVNA PILULA VAS MOŽE UČINITI MANJE ZAINTERESOVANIM ZA SEKS
Istraživanja su pokazala da žene koje koriste pilule za kontracepciju imaju manju želju da se upuštaju u seksualne odnose od onih koje ih ne koriste. Zašto? Tableta suzbija hormonalni proces koji se ogleda u oslobađanju zrele jajne ćelije. U tom slučaju ne dolazi do naleta estrogena koji kod žena izazova želju za seksom. Osim estrogena, tableta za kontracepciju može da utiče i na smanjene testosterona kod žena, hormona koji je zadužen za seksualno uzbuđenje i reakciju na zavođenje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Čitajte djeci prije odlaska na spavanje

Pročitaj →

Maramice za uklanjanje šminke nisu dobar izbor

Pročitaj →

U prodaji dukserice sa maskom

Pročitaj →

Kopriva izvor gvozđa

Pročitaj →

Kako stvoriti dom elegantan

Pročitaj →

Jedini zdrav način ishrane

Pročitaj →

Skuša s hrskavim krumpirom

Pročitaj →

Najčešće patološke promjene pupka u novorođenčeta

Pročitaj →

Ovih 8 stvari o Vodolijama treba da znate

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 29. januar – 4. februar 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 29. JANUAR 2021

Pročitaj →

Žena je u ovoj situaciji neodoljiva

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.