Stepenasta kuća za uživanje u prirodi

Inspirisana divljim i nepristupačnim predelom na obodu močvare, ova moderna kućica nesvakidašnjeg izgleda ponudiće vam inspiraciju za drugačiji odmor i iskustvo u prirodi.

Cela kuća prekrivena je terasama – od prostranog platoa idealnog za ispijanje jutarnje kafe i doručak na otvorenom, preko stepenastih površina koje vode do terase u nivou krošnji, zamišljenu za posmatranje ptica i divljeg sveta, okolne prirode ili noćnog neba.

Kuća je okružena gustom brezovom šumom, na močvarnom terenu koji poplavi do kolena. Zato kada voda naiđe, direktno sa terase se možete otisnuti u vožnju kanuom.

Kuća se skladno uklopila u okolnu šumu zahvaljujući drvenim oblogama i tamno braon boji. Arhitekti studija b210architects ukazali su poštovanje prirodi i terase izgradili oko breza, ne nanoseći im štetu.

Cela konstrukcija podignuta je od tla jedan metar i učvršćena je dugim stubovima koji su sedam metara ukopani u mekano zemljište.

Kako bi se na najbolji način uklopila u teren, kuća sa terasama je nepravilnog oblika i podeljena u nekoliko trouglastih segmenata.

Spavaća soba zauzima jednu polovinu unutrašnjeg prostora koji je u obliku romba.

Zastakljena i okrenuta ka prirodi, soba se može pohvaliti prelepim pogledom.

Ovaj prostor može se podeliti zavesama i razdvojiti na deo za spavanje i deo za rad ili druženje sa dve sofe i stočićem.

U zadnjem delu kućice smeštena je čajna kuhinja i mali, ali funkcionalan toalet, uređen u istoj paleti boja.

U segmentu ispod stepenica koje vode ka krovu nalazi se pomoćna prostorija u kojoj se nalaze potrebni uređaji.

Zbog nepristupačnog predela koji bi otežao buduće popravke i održavanje kuće, bilo je veoma važno da materijali koji su upotrebljeni za gradnju budu izdržljivi i trajni. Takođe, gde god je bilo moguće, korišćeni su lokalni materijali zbog pozitivnih efekata na životnu sredinu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.