Šta Se Dešava U Telu Ako Svakog Dana Jedemo Piletinu

Sve navedeno odnosi se na kvalitetno meso pripremljeno na zdarv način, bez prženja, preterivanja sa masnoćom, solju i jakim začinima.

Piletina je jedan od najčešćih obroka u mnogim domovima na našim prostorima. Volimo je jer je zasitna, lepog ukusa, odlično se kombinuje sa mnoštvom drugih namirnica i relativno je pristupačna cenom, a pritom je i najpoznatiji izvor kvalitetnih proteina.

Da li ste se nekad zapitali šta bi moglo da se desi ako je konzumirate svakog dana? Naredne stavke odnose se na pripremu kvalitetne piletine koja ne podrazumeva puno masnoća, soli i šećera.

1. Jače kosti

Kalcijum i vitamin D su najvažniji kada je reč o zdravlju kostiju. Ali, proteini su ključni hranljivi sastojak u prevenciji osteoporoze i održavanju skeleta zdravim i snažnim. Budući da je piletina izvor visokokvalitetnih proteina, često uživanje u njoj napuniće kosti barem jednim od mnogih važnih hranljivih sastojaka koji su im potrebni.

2. Veće zadovoljstvo tokom obroka

Uključivanje izvora proteina, poput piletine, tokom obroka može vam pomoći da se osećate zadovoljnije, što vam zauzvrat može pomoći da se oduprete porivu za još jednom užinom u popondevnim satima, što ima pozitivan uticaj na kilažu.

3. Možete da poboljšate memoriju

Piletina sadrži holin, hranljivi sastojak koji igra ulogu u memoriji i ostalim funkcijama mozga. Podaci sugerišu da oni koji konzumiraju više holina imaju bolje rezultate na testovima memorije u odnosu na one koji nisu konzumirali puno ove hranljive materije. S obzirom na to da piletina takođe sadrži vitamin B12, hranljivi sastojak koji je povezan i sa memorijskom funkcijom, konzumiranje piletine može biti hrana za podsticanje mozga zahvaljujući kombinaciji B12 / holin.

4. Osećaj blagostanja

Piletina sadrži triptofan, aminokiselinu koja igra ulogu u povećanju nivoa serotonina (hormona zbog kojeg se osećamo dobro). Niski nivoi serotonina povezani su sa depresijom, pa vam održavanje zdravih nivoa jedenjem piletine ili na neki drugi način može pomoći da se osećate bolje.

5. Manje umora

Ako patite od anemije i nedostatka gvožđa, možda ćete se često osećati umorno – čak i nakon mirnog sna. Ako konzumirate tamnije delove piletine, poput bataka i karabataka, pojačaćete gvožđe, što vam može pomoći da ublažite ili prevaziđete njegov nedostatak.

6. Možete da poboljšate zdravlje srca

Sve dok birate nemasne komade piletine i pripremate je bez prženja i mnogo masnoća i nezdravih začina, možete da poboljšate zdravlje vašeg srca, jer nutrijenti iz zdravo pripremljene piletine pomažu snižavanju holesterola, naročito lošeg.

7. Možete da povećate plodnost

Bez obzira da li ste muško ili žensko, ako pokušavate da dobijete bebu, možda ćete želeti da na svoj tanjir uvrstite i piletinu, piše Eatthis. Stručnjaci sugerišu da je pridržavanje zdrave ishrane koja uključuje živinu povezano sa boljom plodnošću žena i boljim kvalitetom sperme kod muškaraca.

8. Možete da snizite rizik od raka debelog creva

I dok mnogi faktori igraju ulogu u njegovom razvoju, ako uključite kvalitetno pileće meso u ishranu, ovaj rizik može da se umanji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

OTIŠLA SAM U ŠVICARSKU DA ČUVAM NEKO DIJETE

Pročitaj →

Kontrolirajte zdravlje svojih zuba i desni

Pročitaj →

Top komad koji ide uz sve

Pročitaj →

Savjeti kako mališanima osigurati prostor za prve korake

Pročitaj →

Najdjelotvornije prirodne maske za lice

Pročitaj →

Moderni i seksi pleteni setovi

Pročitaj →

Macina trava olakšava put do potomstva

Pročitaj →

SAVREMEN DOM SA ČAK 16 RAZLIČITIH PODNIH NIVOA

Pročitaj →

ČORBA PUNA ZDRAVLJA

Pročitaj →

TJESTENINA U UMAKU OD CRVENE PAPRIKE

Pročitaj →

Plakanje je uvijek poziv upomoć

Pročitaj →

Ovaj znak hladan je kao stena

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.