Savršen Spoj Japanskog I Skandinavskog Stila

Ako je suditi po trendovima, stil japandi biće izuzetno popularan u uređenju enterijera u 2021. godini. Riječ je o stilu u kojem se susreću japanski dizajn i skandinavski minimalizam.

Ukoliko želite takav stil postići u svom domu, razmislite o funkcionalnom namještaju, minimalističkom uređenju, prirodnim materijalima poput gline i drveta te se fokusirajte na jednostavne linije, neutralne boje i umirujući raspored.

Čelnici društvene mreže Pinteres objavili da se pretrage za pojmom japandi povećavaju za 100 odsto svake godine, a pretrage za neutralnim bojama utrostručile su se. Još je više povećan interes za modernim, drvenim krevetima i minimalističkim kuhinjama.

Japandi stil nije ništa novo, ali Pinterest predviđa da će to biti hit trend u 2021. godini.

DNEVNI BORAVAK
Ključ japandi trenda je u sklanjanju nereda iz doma te fokusiranje na nekoliko odabranih detalja s karakterom, dok se rustikalni dio ovog trenda može lako i jeftino postići odabirom drvenih dodataka poput okvira za fotografije od tamnog drveta, polica od prirodnog drveta i polica za knjige.

Što se tiče palete boja u stilu japandi, prigušeni tonovi roze, plave i mente s bazom bijele ili sive drže stvari elegantnima, a funkcionalni ukrasni predmeti poput vaza i zdjela s voćem u ovim nijansama mogu dodati boju.

U okviru ovog stila uređenja preporučuje se da namještaj bude jednostavan, čistih linija i neutralnih tonova te da se detalji dodaju pažljivo – uvodeći samo neophodne elemente.

SPAVAĆA SOBA
Cijela ideja iza ovog trenda je da sebi u stvari date prostora za disanje, što je upravo ono što nam svima treba u narednoj godini.

„Kada pokušavate rekreirati ovaj smirujući stil, koristite ‘manje je više’ pristup te odaberite nekoliko upečatljivih detalja i svakom dajte njegov prostor“, savjetuju poznavaoci uređenja enterijera i dodaju da je dobra ideja upariti lagano drvo s gusto pletenim tkaninama.

Spavaća soba, ako se vodite japandi stilom uređenja, treba da bude neutralna u nijansama bijele i bež, a trend u prostoriju unesite kroz jeftinu dodatnu opremu – to može biti prostirač imitacija ovčje kože, dodaci od prirodnog pamuka ili ratana. I umjetnička djela su takođe fantastičan način da ovaj trend oživi u vašoj spavaćoj sobi, te potražite neutralne i apstraktne ispise uparene s crnim crtežima za pojednostavljeni, a stilski izgled.

Japandi trend usmjeren je na pronalaženje ljepote u nesavršenostima, poput detalja sirovih ivica užeta ili ručno oslikanih motiva na drvetu. Diskretniji i suptilniji dizajni ići će ruku pod ruku s prostorom spavaće sobe, stvarajući umirujuću atmosferu nalik na utočište.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 8. MART 2021

Pročitaj →

Šta da obučete ovog proleća kada vas ON pozove na kafu?

Pročitaj →

METODA KOJOM JEVREJI VASPITAVAJU DECU SMATRA SE NAJBOLJOM NA SVETU

Pročitaj →

Trikovi uz koje će lak za nokte duže trajati

Pročitaj →

Dizajnerka iz BiH jednostavnim kreacijama stala na crtu trendovima

Pročitaj →

Bijeli sljez za suvu kožu

Pročitaj →

Uređenje domova na pragu 2021. godine

Pročitaj →

Koliko je ZAISTA zdravo izbaciti meso iz ishrane?

Pročitaj →

Tjestenina sa šunkom i pavlakom

Pročitaj →

Koji je najsigurniji položaj za spavanje bebe?

Pročitaj →

3 NAJEMOTIVNIJA horoskopska znaka

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 7. MART 2021

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.