Šta će se dogoditi vašem telu ako svaki dan jedete bademe?

Grickanje badema može vam bukvalno spasiti život. Svakodnevna konzumiranje badema drastično smanjuje pojavu promena u strukturi tkiva nastalih usled oboljenja koja vode do karcinoma debelog creva.

U jednom od istraživanja, naučnici iz „American Heart Association“ otkrili su da je često konzumiranje orašastih plodova povezano sa manjim rizikom od razvoja hipertenzije, kardiovaskularnih bolesti, pa čak i karcinoma.

Međutim to nisu jedine promene koje je nauka potvrdila.

Postoje još četiri promene koje je potvrdila nauka, a koje naše telo doživljava ako svakodnevno konzumiramo bademe, piše Bright Side.

Smanjenje holesterola i poboljšanje zdravstvenog stanja kod dijabetesa

U drugom istraživanju, dokazano je da će pacijenti oboleli od dijabetesa tipa 2 doživeti poboljšanje svog fizičkog stanja ako svakodnevno konzumiraju bademe. Oni, ne samo da pomažu da se arterije pročiste snižavanjem lošeg holesterola, već doprinose i snižavanju nivoa šećera u krvi zahvaljujući mineralima koji se u njima nalaze.

Brži i bolji oporavak od porođaja
U Indiji postoji dugogodišnja tradicija konzumiranja badema kao prirodnog leka za regulisanje protoka supstanci kroz probavni sistem i povećanje energije. Bademi se često preporučuju ženama nakon porođaja kako bi se brže oporavile i sprečile pojavu strija.

Od badema beba može biti pametnija
Dokazano je da bademi mogu povećati moždanu aktivnost. Prema studiji koju je sproveo „Barcelona Institute for Global Health“, ako u trudnoći konzumirate 74 grama badema svake sedmice možete doprineti da vam beba bude pametnija.

U istraživanju koje su sproveli španski naučnici učestvovalo je 2.208 trudnica. Nakon porođaja jeca su praćena i testirana kada su imala godinu dana, pet i osam godina. Deca čije su majke jele bademe tokom trudnoće postigla su bolje rezultate na testovima inteligencije.

Lečenje i smanjenje akni
Prema istraživanju objavljenom na Nacionalnog institutu za zdravlje, pacijenti koji su imali težak oblik akni imali su za devet odsto manje vitamina E u svom krvotoku. Konzumiranje badema za poboljšanje izgleda kože predstavlja tradicionalni lek na Bliskom istoku, za koji se ispostavilo da je i naučno dokazan.

Bademi su prepuni vitamin E, kao i antioksidanasa koji vam mogu pomoći da izlečite akne i podmladite kožu. Ipak ne trebate preterivati, već je dovoljno uzeti tri do četiri badema dnevno jer sadrže i visok nivo omega-6 masnih kiselina.

Šta je bolje, sirovi ili pečeni badem?
Nema razlike. I sirovi i pečeni bademi sadrže iste hranjive supstance i pružaju iste zdravstvene koristi za naš organizam. Jedina razlika je u tome što je pečeni badem ukusniji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 17. MAJ 2021

Pročitaj →

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 12. MAJ 2021

Pročitaj →

PILETINA I POVRĆE IZ RERNE

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.