Spas za probleme sa probavom – Eterična ulja

O njima smo pisali u mnogo navrata i u njihova blagotvorna svojstva uverili su se mnogi. Da bi ulja bila što delotvornija bitno je da pazite prilikom kupovine. Eterična ulja su u širokoj upotrebi – za lečenje mnogih tegoba, ali mogu biti i vrlo korisna za probleme sa probavom.

Kupovina
Kupite 100 odsto čista i organska eterična ulja. Najbolje je da ne kupujete ona koja su razređena u nekom osnovnom ulju (poput maslinovog), mada i ona mogu biti vrlo korisna. Naravno, najkvalitetnija i najčistija ulja su i najskuplja, ali efekat možete postići i sa razređenim nešto jeftinijim eteričnim uljima.

Za probavu
Neki ljudi bez obzira na pravilniju ishranu imaju i dalje problema sa probavom, imaju osetljivi želudac ili jednostavno teže podnose određenu hranu. Inače, ovaj tretman eteričnim uljima pogodan je i za osobe u poznim godinama, koje zbog starosti imaju ovih problema.

Među eteričnim uljima koja su odlična probavni trakt i koja vam mogu pomoći kada imate problema sa probavom spadaju ulja: peperminta, đumbira, divlje mirođije, limunove trave, oraščića, pačulija, kima, majorana i divlje žalfije.

Naravno, raspitajte se dobro o ovim uljima kod svog prodavca – neka možda nisu preporučljiva, recimo, trudnicama (poput divlje žalfije) ili ukoliko imate još neku bolest.

Da biste lečili probavu možete piti tek 1 kap ulja rastvorenu u čaši vode – konzumirajte 1 do 2 puta dnevno. Pazite samo da je reč o eteričnom ulju koje je sigurno za oralnu upotrebu.

Ako nanosite ulja površinski – pomešajte kap, dve eteričnog ulja sa kokosovim, maslinovim i nekim drugim negujućim uljem, pa tu smesu utrljavajte laganim pokretima na stomak. Najbolje da ulja nanosite trljanjem u smeru kazaljke na satu, jer ćete tako podstaći probavu, hrana će lakše prolaziti kroz probavni trakt i toksine ćete lakše izbaciti iz organizma.

Tople obloge
Možete i napraviti tople obloge, samo natopite pamučnu krpu ovom mešavinom i držite na stomaku – dobro ga utoplite.

Eterična ulja je uvek korisno imati u kući, a možete ih upotrebiti na tako mnogo načina – od lečenja, preko negujućih kupki do mirisnog doma. Izvor: lifepressmagazin.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 17. MAJ 2021

Pročitaj →

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 12. MAJ 2021

Pročitaj →

PILETINA I POVRĆE IZ RERNE

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.