Sitnice koje čine da se vaše dete oseća voljeno

Svakog dana, svakim svojim postupkom stvaramo nezaboravne uspomene na nas svojoj deci.

Ono što je sigurno je to da ne želite da vas deca pamte kao nervozne, nezainteresovane, stroge i haotične roditelje koji nikad za njih nisu imali ni vremena ni strpljenja. Pa opet, postavlja se pitanje kako u svetu koji vam ne ostavlja previše vremena ni za vas same, pronaći dovoljno snage da se povežete sa svojom decom i posvetite im pažnju koju zaslužuju? Vreme brzo prolazi, i sve ono što vam je danas bilo važno da završite bilo u pogledu posla ili kućnih aktivnosti, sutra prestaje da bude važno. S druge strane ono što ostaje važno je način na koji vas vaša deca doživljavaju. Kako bi se vaše dete osetilo voljeno nisu vam potrebni veliki gestovi, već male sitnice koje stvaraju magiju.

RECITE IM DA IH VOLITE SVAKOG DANA

Ne dozvolite da se vaša deca pitaju da li zaslužuju vašu ljubav. Recite im da ih volite svakog dana i koliko ste srećni što su deo vašeg života. Jednostavne fraze poput „volim da provodimo vreme sa tobom“, ili “ ti unosiš toliko radosti u moj život“ mogu detetu popraviti dan do neverovatnih razmera. Ono iznad svega želi da ga njegovi mama i tata vole.

PITAJTE DETE KAKO JE PROVELO SVOJ DAN

Stvorite lep ritual pri odlasku na spavanje i zatražite od deteta da vam detaljno prepriča svoj dan. Pitajte ga šta mu se dogodilo lepo, na šta je bilo ponosno, da li ga je nešto rastužilo ili naljutilo. Takođe podelite sa detetom i ono što ste vi radili tog dana, kako biste ga podstakli da vam priča o svojim osećanjima i mislima.

PRIČAJTE LEPE STVARI O SVOJOJ DECI DRUGIM LJUDIMA

Kada ste u društvu prijatelja ili članova porodice istaknite neke lepe stvari o svojoj deci. Naglasite njihove nove ideje, lepe gestove, zabavne trenutke koje su imali. Ovo će u velikoj meri uticati na njihovo samopouzdanje i učiniće da shvate da ih vi primećujete i cenite ono što rade.

NAĐITE VREMENA ZA NEŠTO ŠTO VAŠA DECA VOLE

Svako dete ima svoja interesovanja i mnogo mu znači kada vi odvojite vreme za njih. Koliko god mala i nevažna izgledala, ona su njima bitna, pa bi trebalo da budu i vama. Učestvujte sa njima ako je moguće u aktivnostima koje vole; zatražite da vam pročitaju pesmu koju su napisali; igrajte se zajedno sa njihovim omiljenim igračkama.

ZATRAŽITE MIŠLJENJE VAŠEG DETETA O SVAKODNEVNIM STVARIMA

Ukoliko samo vi i vaš partner donosite važne odluke, dete će se vrlo brzo osećati kao suvišan član vaše porodice. Učinite da i ono oseti da je bitno. Pitajte ga koje cveće da kupite za baštu, koji kolač biste zajedno danas mogli da napravite, kao i šta bi želelo da obuče povodom nadolazećeg rođendana.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.