Savjeti za sigurnost vaše bebe

U vrijeme kad je vaša beba još malena i ne zna samo procijeniti koje joj opasnosti prijete, vi ste tu da je zaštitite najbolje kako možete. Naime, potencijalne opasnosti moguće su na svakom koraku. Saznajte kako najlakše možete zaštititi svoje dijete uz ove preventivne mjere.

Ne pijte kavu, ne jedite vruću juhu ili bilo što vruće u blizini djeteta. Postoji velika opasnost od opeklina. Uvijek provjeravajte temperaturu djetetove bočice kako se ne bi opeklo i ozlijedilo.

To ćete najlakše provjeriti provjeravanjem na svom zapešću ili laktu, a izbjegavajte i prostorije u kojima se puši. Danas možete nabaviti pidžame koje su otporne na visoke temperature ili vatru.

Ostalu djecu ne biste smjeli ostavljati sa bebom. Nije toliki rizik ni opasnost od namjernog ozljeđivanja, već koliko da je povrijedi slučajno. Često starija djeca mlađu žele grliti, igrati se s njom, držati je, a nisu svjesni njihove osjetljivosti. Također ne ostavljajte dijete samo sa životinjama. Ta zabrana uključuje i domaće ljubimce koji nemaju povijest neobičnog ponašanja.

Nikada ne ostavljajte svoju bebu na stolu, stolici i ostalim povišenim mjestima bez nadzora odrasle osobe. Tu se ne ubrajaju krevetići, košare koji su napravljeni tako da sigurno čuvaju dijete. Kad god je beba u krevetiću, držite podignute stranice ograde. Budite izrazito pažljivi kad se s bebom u rukama penjete, hodate ili vozite u automobilu.

Za vrijeme kupanja nikad ne ostavljajte dijete samo. Ostanite s njom cijelo vrijeme dok je u kadi. Ne odgovarajte na telefon, izbjegavajte čak razgovaranje. Kupajte je u što manjoj posudi kao što je kadica napravljena posebno za bebe. Tako ćete spriječiti da sklizne u vodu.

I zasigurno jedna od najvažnijih stvari i upozorenja, jest micanje svih sitnih predmeta iz bebine blizine. Ne ostavljajte ništa poput ogrlice, narukvice, prstenja pored djeteta. Također biste trebali izbjegavati korištenje dude s vrpcom koja se veže oko bebinog vrata. Moglo bi doći do gušenja, kobnog za vašu bebu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Pravila ponašanja koja čine pravu damu!

Pročitaj →

koristi od krize srednjih godina kod žena

Pročitaj →

Zdravlje Emocionalno važno je kao i fizičko

Pročitaj →

Ove pantalone su apsolutni hit

Pročitaj →

Roditelji postoji zlatno vreme za seks ono je idealno u ovo doba

Pročitaj →

Ovo je Pravilan način za uklanjanje maskare

Pročitaj →

MORATE IH IMATI Udobni jesenji komadi koji su uvek u trendu!

Pročitaj →

Biljkama protiv gripa i virusnih prehlada

Pročitaj →

Ovo su stvari koje sigurno ne želite u svom domu

Pročitaj →

Ovo su Grickalice koje snižavaju holesterol i šećer u krvi

Pročitaj →

Musaka Sočna s mljevenim mesom

Pročitaj →

Sultan je pao! NA KORAK DO POLJUPCA

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.