Saveti za negu bikini zone tokom zime

Kada je reč o nezi bikini zone tokom leta, žene su u većini slučajeva profesionalci.

Bilo da je reč o odlasku na letovanje ili rutinskom uklanjanju dlačica, savremena žena zna kako da postigne maksimalne rezultate. Međutim sa dolaskom hladnijeg vremena, neminovno je da se i vaša rutina u ovom pogledu menja. Donosimo vam danas korisne savete za negu bikini zome tokom zime.

NE ODSTUPAJTE OD SVOJE RUTINE
Može zvučati primamljivo, preskakanje sesije depilacije (ili dve), budući da ne nosite mini suknje, ali doslednost je zaista veoma važna. Zašto? Ako nastavite sa uobičajenim rasporedom depilacije, folikuli dlake postaće sve slabiji i činiće vam depilaciju pri svakom novom odlasku manje bolnom, dok će ujedno i rast dlačica biti sporiji i ređi. Ako dozvolite sebi pauzu tokom zime, neprijatno iskustvo će vas dočekati kada leto nastupi.

PILING
Između zakazanih tretmana depilacije važno je izvršiti piling kako biste izbegli probleme sa uraslim dlačicama. Jednom nedeljno potrebno je da upotrebite rukavicu za piling kako bi oslobodili sve potencijalo problematične dlačice. Budite nežni prema svojoj osetljivoj zoni i ni u kom slučaju ne radite piling tog dana kada imate zakazanu depilaciju.

ODRŽAVAJTE KOŽU HIDRIRANOM
Kada nastupi hladno vreme, koža neminovno postaje suvlja nego inače. U tom pogledu važno je održavati je hidriranom. Losioni i kreme za hidrataciju kože su vaši najbolji prijatelji u satima nakon depilacije. Takođe ovaj postupak treba da ponavljate nakon svakog tuširanja kako depilirana zona ne bi bila previše suva.

NE PRETERUJTE SA VRLOM VODOM POD TUŠEM
Koliko god da vam prija vruća voda u toku tuširanja, naročito kada je napolju minus, nije preporučljivo da pod njom ostajete duže vreme. Vrela voda uklanja zaštitna ulja sa kože i isušuje je dodatno. Mlaka voda i hidratantni losion nakon tuširanja su daleko bolja opcija.

OBRATITE PAŽNJU NA BRZINU RASTA DLAČICA
Zanimljiva je činjenica da dlake sporije rastu u toku zime. U tom pogledu možda će vam biti potreban duži razmak između dve depilacije. Dlačice duž tela sporije rastu jer su pore tokom hladnijih meseci sužene, pa im je teže da se probiju na površinu, što vam može ići u korist.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 19. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 18. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 17. MAJ 2021

Pročitaj →

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.