„SAMOPOUZDANJE SE NE STIČE PREKO NOĆI!“ Zbog rigoroznih dijeta nije imala menstruaciju 5 meseci, a ovako je pronašla svoju sreću sa 30 kg više!

Poslušajte vaše telo

Mlada dama iz Njujorka izjavila je kako je bila opsednuta dijetama i vežbanjem i zbog toga nije imala menstruaciju pet meseci, dok nije naučila da poštuje svoje telo.

Ema Nasevic kaže da je kompleks o svom telu razvila još kao devojka u srednjoj školi, kad je počela da kupuje istu odeću kao i njene drugarice.

Često je morala da pronađe najveću veličinu jer joj je odeća bila pretesna pa je kako navodi, tek kad je završila fakultet, odlučila da smrša.

Ema je sebe izgladnjivala do te mere da nije išla na druženja sa prijateljima kako ne bi prekršila strog režim ishrane. Jela je samo belance, piletinu i povrće. Vežbala je svaki dan, a to je uključivalo i sat vremena trčanja, što joj je dodatno ograničilo unos hrane.

Njena ekstremna dijeta joj je uticala i na reproduktivni sistem jer je prestala da ima menstruaciju, pa kad je „spala“ na 80 kilograma – više nije mogla da smrša ma koliko da se trudila.

Tek tad je shvatila da njene navike u vezi sa ishranom nisu dobre za njeno zdravlje, pa je prestala da razmišlja o brojkama na vagi.

Moje telo je pokušalo da me zaštiti. Shvatila sam da je život kratak kako bih sebe forsirala da smršam, a ono što zapravo vredi su uspomene, veze i poznanstva – smatra Ema.

Ema je danas srećna, ona je nutricionista i ima 105 kilograma. Trudi se da preko svog Instagram profila prenese ovu važnu poruku drugima kako bi stekli nivo samopouzdanja koje ona danas ima.

Samopouzdanje se ne stiče preko noći, ali mali koraci prihvatanja svojih različitosti i shvatanje da su upravo one koje vas čine jedinstvenim pomažu u procesu – ističe Ema

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.