Safir – element Vazduha

Safir je simbol mudrosti i autoriteta. Njegova boja može varirati od svetlo plave do crne. Astrolozi smatraju plavi safir kamenom saturna, a žuti safir kamenom jupitera.

Safir u talismanima i amuletima

Safir se smatra vrlo moćnim amuletom – štiti od zavisti i podmuklosti, jača pamćenje, budi želju za znanjem i inspiracijom. To je razlog zašto sečesto naziva“amajlijom mudrosti“. Drevni narodi verovali da pomaže u postizanju pobede, ali samo onih osoba čije misli su čiste. Safir štiti od uroka i prokletstva. Čak i ako se izgubi, on će i dalje pružati pozitivan uticaj na bivšeg vlasnika, jer ima veoma jak magični uticaj. Kao amajlija mudrosti, safir podstiče svog vlasnika, daje duhovni razvoj i stražari protiv klevete. On donosi utehu, hladi strast i čisti dušu u vreme molitve. Veruje se da safir može nositi samo osoba koja je izuzetno hrabra i odlučna. On privlači prijatelje, a neprijatelje odbija. U antičko vreme se verovalo da će žena uvračati muškarca ako na stavi safir u njegovo vino. Zvezdani safir je amajlija koja donosi uspeh.

Lekovita svojstva safira

Nošenje prstena ili narukvice sa safirom, na levoj ruci, jača zdravlje, prsten na levoj ruci donosi olakšanje od astme i bolesti srca. U Indiji se koristi za lečenje epilepsije, ekcema i oboljenje materice. Safir je delotvoran u lečenju neuroloških i kožnih bolesti. Njegovi zraci „oživljavaju i čiste krv“. Safir se takođe koristi u lečenju hroničnih bolesti, posebno artritisa, i spondiloze.

Čarobni svojstva safira

Od starih dana razna čarobne svojstva pripisana su safiru. On štiti svog vlasnika od zla i bolesti, razvija talente i podstiče kvalitet. Verovalo se da ovaj kamen, nebeske čistoće, daje svom nosiocu razboritost i pravedno rasuđuvanje. Stavlja se na petu i šestu čakru.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.