Lapis lazuli – element Vazduha

Lapis lazuli je mineral tamno plave boje sa primesama pirita, koji ostavljaju utisak zvezdanog sjaja na plavom nebu. Lapis lazuli je simbol sreće, uspeha i prosperiteta. Lapis lazuli je svetao i blistav na sunčevoj svetlosti, ali postaje taman pod svetlošću sveće ili veštačkim osvetljenjem. U Egiptu i Vavilonu lapis lazuli je bio veoma cenjen kamen. U Vavilonu magične bajalice su bile ugravirane na tablicama napravljenim od ovog kamena. Egipatske sudije su nosile lapis lazuli oko vrata. Figurica skarabeja od ovog kamena simbolisala je moć faraona. U drevnoj Kini loptice napravljene od lapis lazulija bile su simbol moći. U starom Rimu lapis lazuli je korišćen za izradu amajlija i talismana.Astrolozi lapis lazuli smatraju kamenom planete uran.

Lapis lazuli u talismanima i amuletima

Lapis lazuli se najčešće koristi za izradu ljubavnih talismana i amajlija.

Lekovita svojstva lapis lazulija

Kada se nosi na ruci, lapis lazuli poboljšava cirkulaciju, rasteruje melanholiju i poboljšava san. On takođe jača sposobnost koncentracije. Stavljen na bolno mesto, pomoći će da se smanji bol i pritisak. On pojačava aktivnost štitne žlezde, poboljšava fizičku snagu, pomaže u trudnoći i blagotvorno deluje na san. Samleven u fini prah, lapis lazuli će zaceliti rane i ujed škorpije. Mešavina lapis lazuli praha sa medom i sokom od pomorandžinog lišća, koristi se za lečenje ekcema.

Čarobna svojstva lapis lazulija

Lapis lazuli je kamen iskrenosti. On pomaže da se život promeni na bolje, podstiče nova interesovanja, jača prava prijateljstva i donosi sreću u ljubavi. Lapis lazuli može pomoći da se osoba oslobodi od uznemirenosti i bolnih uspomena. Stavlja se na petu čakru.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.