Rosa voda dokazano dobra za bebe

Voda je prva tečnost koju beba po pravilu treba da dobije nakon majčinog mleka. Međutim, iako je to roditeljima jasno, u vezi sa tim se postavlja mnogo propratnih pitanja čiji značaj nije nimalo zanemarljiv.
Ono što se ne dovodi u pitanje, ali što uvek treba naglasiti, jeste činjenica da voda treba da bude čista, bakteriološki potpuno ispravna i niskomineralna. Osetljiv organizam bebe koji je navikao na majčino mleko ili eventualno formulu koja sadrži sve što joj je neophodno od hranljivih sastojaka, mora da dobija samo najbolji kvalitet, a to važi i za vodu.

Na osnovu studije „Niskomineralna negazirana voda ROSA u ishrani odojčadi” koja je sprovedena 2019. godine, zvanično je potvrđeno da se Rosa može preporučiti kao adekvatan izbor u cilju postizanja optimalne i bezbedne hidracije beba starijih od 6 meseci, kao i za njihovo fizičko, emocionalno i psihičko zdravlje i srećno odrastanje. Studija je sprovedena u Domu zdravlja Niš, najvećem zdravstvenom centru primarne zdravstvene zaštite u Srbiji, na Odeljenju za pedijatriju, dok su zaključci studije kreirani u Laboratoriji za primenjenu fiziologiju i ishranu na Fakultetu sporta i FV Univerziteta u Novom Sadu.

Jedno od pitanja koje se prirodno postavlja jeste – kada uvesti vodu u bebinu ishranu. Savet Svetske zdravstvene organizacije i pedijatara jeste da se bebi ne daje voda dok je na isključivoj ishrani majčinim mlekom, jer majčino mleko samo po sebi sadrži oko 80 odsto vode. Savetuje se da uvedete vodu bebi onda kada započnete sa dvovrsnom ishranom, tj. kada uvedete povrće i voće u njenu ishranu.

Kada je reč o količini vode, imajte na umu da bebama zaista ne treba mnogo. Naime, sasvim je dovoljno dati im nekoliko gutljaja dnevno, odnosno do 60 mililitara, i to raspoređenih posle obroka – nikako pre, kako beba ne bi izgubila osećaj da je gladna.

Kada odlučite da je došlo vreme da svoju bebu upoznate sa vodom, obezbedite joj vodu koja je po nju bezbedna i koja ima sve što joj je potrebno kako bi rasla zdravo i srećno.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 19. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 18. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 17. MAJ 2021

Pročitaj →

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.