Rituali Ciganske magije

Nesanica

Retko se dogodi da majka uz svu gungulu zaspi pa da se po verovanju, uspava i detetova sreća. Ali za to ciganska magija ima leka: dete se zavije u pelene i stavi na put i prvi prolaznik mora mu dati ime.

Crveni končić u uvu

Detetu se često probuši levo uvo i stavi ce prvo crven končić, a potom minđuša. Od osmog dana, Romi koji nepokolebljivo veruju u kob, znaju da im je dete zbrinuto pa ga čuvaju sa mnogo manje panike i strahova nego što to čine drugi narodi.

Krv od ovna

Ukoliko se dete pored svega razboli, onda roditelji se zakljinju da će kada ozdravi prineti kurban. Od ovna kojeg bi žrtvovali, detetu mažu čelo sa krvlju, a meso razdele susedima, a da sami ne okuse ni parče.

Promena imena

A kada naiđe nedaća, veruju Romi, nekada je dovoljno samo promeniti ime jer svako drugačije zvuči i kroz etar nosi drugu poruku. Obično se već kod prvih nevolja prekrste u Demir (gvožđe).

Ljubav

Još dok su mali, očevi su svojim sinovima kupovali devojke koje bi im se dopale, bez obzira koliko one bile starije. Cure su plaćali uglavnom posle dugotrajnih cenjkanja sa njenim ocem, na pazaru ili u kafani, i odmah ih odvodili kućama. Ali kada joj se boravak kod svekra nije dopao ona ne bi ni sačekala da joj mladoženja poraste . Vraćala bi se ocu da je kasnije proda drugome.

So

Da sve bude u redu, Romi koriste so, bacaju je da donese sreću, da otera zlo,… Čaraju sa njom a kad Romkinja želi da zapali strast u srcu svog budućeg ljubavnika, onog kojeg želi zavesti, ona će uzeti desnom rukom šaku soli i baciti je u vatru koju je zapalila negde napolju i tom prilikom će reći i bajalicu poznatu kao čaranje ciganske seksualne magije.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.