Ciganske bajalice

Najmoćnije ljubavne čini rade se na stvarima koje su povezane sa mrtvacem od kojih se ponajviše izdvaja takozvani mrtvački prsten.Takvu magičnost dobiva svaki prsten koji se nađe na ruci umirućeg čoveka i obično se skida nakon što se telo ohladi.On je idealan za svaki ljubavni flert pošto se njime neko može privući i osvojiti ali i odbiti.Ako se kroz njega tri puta pogleda voljena osoba dok je okrenuta ka vama privlači se ljubav no progleda li se u trenutku dok vam je okrenuta leđima udaljiti će se bez ikakvog očiglednog razloga od vas.Osim njega klinom na koji se veže stoka na livadi tokom paše izvodi se slično vračanje.

Da bi se udaljio nepoželjni ili dosadni udvarač tražio bi se klin koji je prezimio na livadi.Odmah po pronalasku vadio se iz zemlje i prevrtao naopako opet ga vraćajući u istu rupu u zemlji govoreći: «Kako ja prevrnu klin tako i tebe n. okrenu od sebe da me ne vidiš, ne čuješ i ne mariš za mene».

Lokalna vračanju su raznolika i kroz njih se jasno uviđa da su borba za sreću i ljubav dve glavne motivacije ljudi koji traže pomoć ili sami praktikuju neka čaranja.Jako tražena ali i mistificirana čaranja sa mrtvacem i grobljanskom zemljom odraz su starog verovanja u svet mrtvih i njihov uticaj na žive.

VLAŠKA MAGIJA

Ciganska vračara malu sliku ili papirić sa ispisanim imenom osobe koju želi omađijati u želji da “umire” od ljubavi za nekim ugura tajno mrtvacu u usta, sa čim ga i sahrane.Ako se želi povratak voljene osobe na neki domišljat način se u njenu obuću sipa zemlje sa groblja ali i ugurava u okovratnik jakne ili košulje.

U čaranjima za prizivanje sreće čarkama se želi na volšeban način utjecati na njen slijed.Ukoliko je osoba baksuzna, sklona malerima, neuspješna u životu ciganske vračare ali i bosanske, sandžačke i kosovske hodže posežu za katancem sa kojim kruže oko nesretnika zaključavajući ga uz basmu ili određenu dovu za nafaku.Tako zaključan katanac daje se nesretniku da ga odnese pored kakve rijeke, otključa i baci niz vodu.A kako bi namjerila sreću u nečiji dom vješta ciganka će na Mlađak zamjesiti kolačić od brašna, bajeći nad njim.Pošto ga zamjesi, ukopava ga ili bar nekoliko mrvica pod kućni prag onog doma koji je ostao bez berićeta.

Bajalice

Dok se baca u vatru so jako pucketa a Romkinja žustrim, dubokim i skoro histeričnim glasom izgovara:

Ovo ne puca so u vatri već srve mog voljenog (Ime voljene osobe) puca za mnom. Dodaje još šaku soli, levom rukom, pa dok so gori ona izgovara: (Ime voljene osobe) ne bude mogao uspokojiti ni dušu ni telo dok ne bude došao po mene. Čaroliju Romkinja radi po tri puta u tri petka koji se računaju oko punog Meseca. odnosno u vremenu dok on raste.

Inače ove čini spadaju u seksualnu magiju. Prilikom trećeg bajanja Romkinja malo izmeni reči bajalice pa govori sledeće:

Ovo ne gori so u vatri već srce moga voljenoga (ime voljene osobe sa kojim želi da vodi ljubav), neče naći mira ni spokoja i umreće ako mi ne dođe. Kako to tvrde romske vladarice magije u toku od nekoliko nedelja od završetka čaranja željeni će biti ljubavnik one koja mu je radila navedenu bajalicu.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.