Retrogradni Merkur u Škorpionu

Vrijeme je da se duboko pogledate u sebe kad se Merkur vrati unazad kroz Škorpiona. Merkur, planeta komunikacije i trgovine, neće odstupiti od emocionalne dubine koja je milje Škorpiona od 21 oktobra do 10 novmbra.

Tokom ovih nedelja retrogradnog Merkura u Škorpionu, možda ćete primijetiti da plitko razmišljanje vrlo brzo ispari i da nema smisla. Svi oko vas – uključujući i vas – će razmotriti osnovna značenja razgovora – čitanje između redova. U stvari, ponekad ovaj trend može biti komičan – zbog nesporazuma. Možda radite prekovremeno pokušavajući samo da bi otkrili neka značenja nepoznatih stvari. Ništa u ovom periodu ne uzimajte zdravo za gotovo.

Zapamtite, ako vam je potrebna pomoć pri donošenju odluka u ovo zbunjujuće vrijeme, uvijek možete dobiti jasne odgovore za svaku situaciju ako se suočavate po principu tarota – sa Da ili Ne Tarot odgovorima.

Ono što pojačava značaj ovog retrogradnog ciklusa Merkura je činjenica da je Saturn također u Škorpionu, koji sugerira ponavljanje karmičkih lekcija u narednih nekoliko tjedana. Također, 3. novembra, imaćemo Pomrčinu Sunca u znaku Škorpiona, blizu stepena Merkura. Novi početak će biti moguć ako ste revidirali svoj pristup na emocionalno dubok nivo svaku situaciju. To je vrli novi svijet kada treba da ste spremni da kopate duboko.

S druge strane, iskreno se suočite sa svojom boli ili dijelove vašeg karaktera, pa i vašim slabostima. U stvari, možda ćete čak i imati hrabrosti da omogućite drugima da vide šta je ispod vaše lijepe fasade . Možda se iznenadite kada saznate da vas netko voli i cijeni još više za ovu sposobnost da se otkrivaju rane i unutarnje istine o sebi.

Ipak, ako postoji bilo kakva potajna taktika komuniciranja događaja u vašem svijetu, ovaj retrogradni ciklus će biti onaj koji prisiljava da se razmotri da li ili ne pravite pravi izbor. A obična laž ili čak laž propusta je još uvijek laž i uvijek će biti laž. Retrogradni Merkur u Škorpionu će imati dovoljno vremena da otkrio prevare i laži. Ne bojte ga se, kao ste pošteni. Sama istina će vas osloboditi.

Ovan
Ovo je važan put za vas jer je u pitanju ponovno razmišljanje o vašoj strategiji vezanoj za dugoročno financijsko planiranje. Možda ste bili suviše kavalir u nečemu, puno davali za neko spasavanje ili prebrzo otišli u penziju. Šta ste uradili uradli ste, samo ton da shvatite sada – da ste zapravo malo stariji i da neke stvari viš ne možete. Možda ste maksimalno opteretili kreditne kartice i treba da se suočite sa hladnom i teškom istinom da se ne može otplatiti dug bez plana. Loša vijest je da ćete shvatiti da ste lagali sebe. Dobra vijest je da uz retrogradnog Merkura u 8.kući dijele se resursi. Vjerojatno su moguće važne revizije koji će vas vratiti na ispravnu fiskalnu stazu. U svakom slučaju, nij eloše angažovati pomoć finansijskog savjetnika ili računovođe. Nećete požaliti.

Bik
Ovo je vrijeme za rehabilitaciju! Tako je, vi ste sretni dobitnik, a retrogradni Merkur je u tranzitu u vašoj 7. Kući partnerstva Bika. Ako se stvari između vas i vaših partnera nisu čvrste – slaba karika može konačno slomiti aparat. Srećom, ako ste predano radili, kroz zajedničke akcije ćete imati svaku priliku da ispravite stvari. Morat ćete biti brutalno iskreni jedno prema drugom , iako – i ako niste u stanju da radite zajedno, onda je možda bolje bigti sam a ne kao par. Sa Saturnom u istom dijelu vašeg grafikona povezujete Merkura 29. oktobra i Solarnu Eclipsu samo nekoliko dana kasnije, 3. novembra u vašoj 7. kući. To znači – jedno je sigurno: Morat ćete donijeti odluku.

Blizanci
Sa Saturnom koji obilazi vašu 6. kuću, dom dnevnih rutina, ukazuje da ste već do koljena u ciklusu koji zahtijeva da se savlada svoj zanat – sa malo pohvale ili pomoći od strane autoriteta. Ako ste vi taj glavni, možda vam je teško vrijeme za pronalaženje dobara i pomoći. Kao rezultat toga može se desiti da zaglibite do guše. Sada kada je Merkur retrogradan i pošto je u istoj kući, stvari bi mogle dostići kritične krajnje vrijednosti – i da vam otupi oštrica. „Žuti karton“ će vam sigurno pokazati aqko ne i crveni. Ne čekajte da vas previše pritisnu – revidirajte svoje propuste i greške.Inače, sve vrste dodatnih zadataka mogu iznenada da se pojave na vašem stolu. I pogodite šta? Vi ste sami. Zapamtite da je ovo prilika da se saberete i sakupite sve dokaze i pokažete svima ono što ste stvarno napravili. Bez laganja molim! Ako tako to učinite, na poslu možda ćete biti nagrađeni. Zato završite stari projekt, bez da vam gazda to kaže. Pazite šta se dešava oko vas.

Rak
Ako imate djecu, ovaj ciklus retrogradnog Merkura daće vam dodatnog vremena da se pobrinite i pričate s njima, a ne na njih da navalite. Da li postoji komunikacjska barijera između vas i jednog od vaše djece? Ako je tako, sada je pravo vrijeme da se pošteno pogledate da li je vaš pristup do sada promovirao ili otežao sposobnost za vaše dijete da otvoreno govori o svojim osjećanjima. Srećom, to može biti vrijeme dubokog ozdravljenja, ako veza između roditelja i djeteta raste. Zbližičete se dublje nego ikad. Djeca neće biti jedino mjesto retrogradnog Merkura u vašoj 5. Kući ili romance koje se nude – iskoristite svoju mudrost . Jedan stari plamen može ponovo da se rasplamsa, i ako je tako, morat ćete odlučiti da li on ili ona stvarno zaslužuje drugu šansu?

Leo
Imate li nekog kostura vaše porodice ormaru? Ili duha? Tajne bi mogle biti otkrivene sada kada je Merkur retrogradan u vašoj 4. kući: doma i porodice. Ako ste imali teret vođenja života koji zamara, a ona vrata ormara zaključana, sada je možda prilika za neke ozbiljne promišljene radnje o tome. Nikako ne smete reći da je to teško učiniti. Prihvate da je to jedini način da se izlečite od bilo koje domaće traume – jet je trenutak za razgovor o tome. Razmotrite terapije ako su problemi previše zamršeni i sredite sami sve što traži sređivanje. Biće vam drago što ste to učinili! U svakom smislu, možda postoji frustrirajući zastoj u vezi nekretnina i transakcije sada. Ne potpisujte ugovore do iza 10 novembra.

Djevica
Od svih znakova, Djevica je ta koja stvarno treba biti oprezna ovaj put, kada je riječ o “ uobičajenim “ pravilima retrogradnog Merkura. Merkur će odustati u vašoj 3. Kući za komunikacije, zbog gnjavaže. Ne, ni pod kojim okolnostima, ne potpisati ugovore, kupiti skupu opremu ili doneti vitalne odluke. Sada je vrijeme da se preispita sve što važno izbora i što je visilo pred vama. Stavite sve vaše komunikacije svijeta na pauzu do iza 10. nov. Kada Merkur okrene direktno moći ćete iskoristiti slavu novih komunikacija u vezi nastojanja i obećanja koju nudi Eklipsa posle 3 Novembra.

Vaga
Dobra vijest o tranzitu retrogradnog Merkura u vašoj 2. kući. Zarađeni prihod ćete imati priliku da uvećate i da se čak vrati u tok prihoda iz prošlosti. Možda stvari nije išla tako dobro prvi put. Sada ćete imati priliku preispitati situaciju i razmotriti ono što treba promijeniti kako bi uključili i taj novac i prihodovati ga. Također, sada je vrijeme da se u potpunosti revidira svoj budžet. Preispitati zalihe vaših prihoda u odnosu na troškove i iskreno odlučiti šta dalje. I pored prihodovanja nij eloše razmisliti i o štednji – gdje možete smanjiti troškove? Ono što je još važno? Štedite novac za automobil ili kuću ili jesti u hotelu sa pet zvjezdica, kupiti skupe cipele, gardeoru i sl.? Na vama je odluka.

Škorpion
Možda ćete osjetiti potrebu da se sakrijete negde ispod u narednih nekoliko tjedana, znajući da je Merkur retrogradan u vašem znaku. Izdržite! Pokušajte da prihvatite pozitivan potencijal ovog ciklusa. Sa retrogradnim Merkurom u vašem znaku, istina je da da niste u poziciji za vlast nad vitalnim odlukama ili znak za ugovor. Vi , međutim, imate zlatnu priliku da preispitate način na koji komunicirate. Ako se osjećate kao da vas niko ne sluša, sada je vrijeme da se iskreno ispitate zašto je to tako. Prihvatite promene u vašoj komunikaciji. Samo tako možete postati još bolji sagovornik i biti čak i nagrađeni! Ako ste otvoreni za promjene, nakon 10 Sep ćete biti spremni da iskoriste pravu priliku to i dokažete da je istina.

Strijelac
Ako osjećate jaču potrebu za privatnost u narednih nekoliko sedmica, budite sigurni da je ispoštujete. Merkur je retrogradan u vašoj 12. kući. Sasvim iskreno, jedini način da čujete svoje misli za to vrijeme je da se izborite sami za malo vremena za sebe. Ako ste u procesu donošenja bilo kakvih važnih odluka o vezama ili karijeri, morat ćete se umiriti za to vrijeme. Jer Merkurova pravila vas mogu malo više opteretiti i možda ćete doživjeti malo anksioznosti o bitnim stvarima za vas sada. Dobra vijest je da je vaša sposobnost za sređivanje financija je sada povećana da pronađete rješenje koje vam je potrebno. Nakon 10 Nov ćete biti spremni djelovati.

Jarac
Vrijeme je da ponovno razmotrite sve što ste mislili da znate o svom društvenom životu. Prijatelji vas čuvaju, grupe kojima pripadate i vaše uloge u društvu u cjelini su svi za reviziju sada kada je Merkur retrogradan u vašoj 11. kući. Moguće je da ćete odlučiti o članstvu u određenoj organizaciji da više nije u bitno, ili da je vrijeme da vratite svoju pripadnost klubu koji ste koristili i bili član (preispitivanje). Ovo je oravo vrijeme da se ponovo povežete sa prijateljima iz prošlosti – možda čak i stare srednje škole ili fakulteta drugari. Isto tako, ako ste za pokretanje web stranice ili društvenog medija, učinite sebi uslugu i čekajte.

Vodolija
Vaši profesionalni ciljevi su daleko od vas. Možda treba razmotriti karijeru i težnje koje ste stavili na policu odavno. Odjednom, nedovršeni posao ovog poduhvata može se pokazati da je frustrirajući trn baš sada, a vi ćete morati da se vratite na to sve dok se ne završi. Ovo će biti savršeno vrijeme za to, jer Merkur je retrogradan u vašoj 10. kući karijere. U stvari, tu je svaka naznaka da sve što vam se vrati u karijeri odnosi se na vašu prošlosti, ali će magično otvariti vrata za novi priliku u karijeri. Vidjet ćete svetlucanje svega ovog tokom 3 Nov kada je Pomrčina Sunca u istom području vaše karte. Pravi pokret, međutim će se dogoditi nakon 10. Nov, kada Merkur krene direktno.

Ribe
Razmišljanje o povratku u školu? Imate sreće – Merkur je retrogradan kroz 9. Kuću za visoko obrazovanje pa vam može pomoći realizovati ovu odluku jednom i za sva vremena. Najvjerojatnije, ako se vratite na fakultet ili drugi program certifikacije, to će biti znak da ste pali u prošlosti, zbog raznih okolnosti. Ukoliko date sebi drugu šansu, imate sve izglede za uspjeh! U međuvremenu , međunarodna putovanja mogu se pokazati kao glavobolja, pa pokušajte da ne zakažete neki egzotični odmor do iza 10 nov. Ako ste u izdavačkoj ili reklamnoj industriji, možda postoji kašnjenje projekta. Posljednje, ali ne i najmanje važno, ako ste u nekom pravnom sporu, prečešljte sve jako dobro jer vaš pravnik možda propusti nešto važno !

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.