Prirodna rešenja za problem sa migrenom

Ako ste ikad iskusili neprijatnost u obliku migrene, onda sigurno znate koliko ta bol može da bude nepodnošljiva.

I kao da glavobolja nije sama po sebi dovoljna, migrena je praćena mučninom, ekstremnom osetljivošću na svetlost i zvuk, kao i jakim oblikom iscrpljenosti organizma. Migrena se može javiti iz više razloga – usled stresa, hormonalnih promena kao i pod dejstvom jakih mirisa. Dovoljno je da jednom iskusite napad migrene da nikad više ne poželite da vam se dogodi nešto slično. Kako biste sprečili pojavu migrene, i vrlo efikasno se izborili sa njenim napadima (ako je ona vaša konstanta) donosimo vam danas prirodna rešenja za ovu vrstu problema.

UNOSITE DOVOLJNU KOLIČINU VODE

Ukoliko osetite simptome migrene, posegnite što pre za većom količinom vode. Dehidratacija u globalu dovodi do problema u obliku glavobolje a ako dozvolite sebi da više sati budete bez vode, vrlo lako se može dogoditi da iskusite napad migrene. Voda ima izuzetna magična dejstva kada je eliminacija boli u pitanju, zato ne smete da potcenite njen uticaj. Nakon što ste popili vodu, lezite na krevet, zatvorite oči i pokušajte da se opustite.

POSEGNITE ZA MAGNEZIJUMOM

Dokazano je da je magnezijum jedan od najefikansijih lekova protiv glavobolje i migrene. Kada osetite simptome migrene, posegnite za orašastim plodovima i zelenim listanitim povrćem koji obiluju magnezijumom. Takođe možete da upotrebite i magnezijum u šumećim tabletama kako bi umanjili bolove koje osećate. Magnezijum možete uzimati i preventivno ako imate hroničan problem sa migrenama.

KORISTITE HLADNU KOMPRESIJU

Primena hladne obloge na predelu vrata i na čelu može smanjiti upalu i bol praćen migrenom. U ovu svrhu možete da iskoristite peškir potopljen u hladnu vodu ili plastičnu vrećicu iz zamrzivača ispunjenu vodom koju ćete zamotati u gazu.

POKUŠAJTE SA PRAKTIKOVANJEM JOGE

Joga u velikoj meri doprinosi eliminaciji stresa, a budući da je stres jedan od glavnih uzroka migrene, praktikovanje joge vam može pomoći da se osećate bolje. Joga asani specijalno kreirani za izazivanje vašeg tela da prkosi gravitaciji, efikasno će se izboriti sa bolovima koji prate migrenu.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.