Prednosti limete po vaše zdravlje

Svi znamo koliko se o citrusima priča kada dođe zima i vreme prehlada i gripa.

Zbog velike količine vitamina C citrusi su vaša prva linija odbrane protiv upala grla, kašlja, malaksalosti, temperature i drugih tegoba u toku zime. Međutim sa unošenjem voća koje spada u red citrusa neophodno je nastaviti i u toku drugih sezona, a naročito u prelaznim periodima kako bi naše zdravlje ostalo na odgovarajućem nivou. Za danas smo izdvojili jednu posebnu voćku, koju zovemo limeta. U redovima koji slede otkrivamo vam njene prednosti po vaše zdravlje. Od davnina ona se koristi u drevnim indijskim i kineskim metodama lečenja zbog svog blagotvornog dejstva.

LEČENJE SKORBUTA

Skorbut je bolest izazvana nedostatkom vitamina C u organizmu. Karakteristična je po čirevima koji se javljaju na jeziku i u usnoj duplji. Ispucale usne, kao i desni koje krvare i otečene su, znaci su da organizmu nedostaje vitamin C. Budući da obiluje ovim vitaminom limeta je ključ broj jedan za lečenje ove bolesti.

NEGA OČIJU

Antioksidativna i antibakterijska svojstva limete su vrlo korisna po zdravlje vaših očiju. Vitamin C koji se nalazi u njoj štiti vaše oči od starenja i degeneracije makule, istovremeno sprečavajući nastanak različitih infekcija oka.

LEK ZA ARTRITIS

Artritis nastaje usled nakupljanja viška mokraćne kiseline u telu. Višak mokraće se obično uklanja procesom mokrenja a kada dođe do zadržavanja mokraće, dolazi i do vrlo bolnog i upalnog stanja zvanog artritis. Limunska kiselina koja se nalazi u limeti rastvara mokraćnu kiselinu i uzrokuje njeno uklanjenje putem urina. Istovremeno ona pomaže pri ublažavanju bolova i upala.

LEČI GIHT

Giht je stanje koje nastaje usled nakupljanja slobodnih radikala i toksina u telu, pre svega mokraćne kiseline. Kao vrlo koristan izvor antioksidanata i detoksikanata limeta zahvaljujući vitaminu C pomaže u smanjenju broja slobodnih radikala i toksina, sprečavajući pojavu gihta.

SNIŽAVA TEMPERATURU

Sok od limete poseduje prorodne osobine koje mu omogućavaju da snizi temperaturu u telu. U sličajevima umerene do visoke temperature, potrebno je da pacijent popije sok od limete više puta u toku dana kako bi nivo temperature spao na prihvatljivu normalu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Savjeti kako mališanima osigurati prostor za prve korake

Pročitaj →

Najdjelotvornije prirodne maske za lice

Pročitaj →

Moderni i seksi pleteni setovi

Pročitaj →

Macina trava olakšava put do potomstva

Pročitaj →

SAVREMEN DOM SA ČAK 16 RAZLIČITIH PODNIH NIVOA

Pročitaj →

ČORBA PUNA ZDRAVLJA

Pročitaj →

TJESTENINA U UMAKU OD CRVENE PAPRIKE

Pročitaj →

Plakanje je uvijek poziv upomoć

Pročitaj →

Ovaj znak hladan je kao stena

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. APRIL 2021

Pročitaj →

Pravila koja kroje proljećni stil

Pročitaj →

Guščja trava protiv dijareje

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.