Prednosti limete po vaše zdravlje

Svi znamo koliko se o citrusima priča kada dođe zima i vreme prehlada i gripa.

Zbog velike količine vitamina C citrusi su vaša prva linija odbrane protiv upala grla, kašlja, malaksalosti, temperature i drugih tegoba u toku zime. Međutim sa unošenjem voća koje spada u red citrusa neophodno je nastaviti i u toku drugih sezona, a naročito u prelaznim periodima kako bi naše zdravlje ostalo na odgovarajućem nivou. Za danas smo izdvojili jednu posebnu voćku, koju zovemo limeta. U redovima koji slede otkrivamo vam njene prednosti po vaše zdravlje. Od davnina ona se koristi u drevnim indijskim i kineskim metodama lečenja zbog svog blagotvornog dejstva.

LEČENJE SKORBUTA

Skorbut je bolest izazvana nedostatkom vitamina C u organizmu. Karakteristična je po čirevima koji se javljaju na jeziku i u usnoj duplji. Ispucale usne, kao i desni koje krvare i otečene su, znaci su da organizmu nedostaje vitamin C. Budući da obiluje ovim vitaminom limeta je ključ broj jedan za lečenje ove bolesti.

NEGA OČIJU

Antioksidativna i antibakterijska svojstva limete su vrlo korisna po zdravlje vaših očiju. Vitamin C koji se nalazi u njoj štiti vaše oči od starenja i degeneracije makule, istovremeno sprečavajući nastanak različitih infekcija oka.

LEK ZA ARTRITIS

Artritis nastaje usled nakupljanja viška mokraćne kiseline u telu. Višak mokraće se obično uklanja procesom mokrenja a kada dođe do zadržavanja mokraće, dolazi i do vrlo bolnog i upalnog stanja zvanog artritis. Limunska kiselina koja se nalazi u limeti rastvara mokraćnu kiselinu i uzrokuje njeno uklanjenje putem urina. Istovremeno ona pomaže pri ublažavanju bolova i upala.

LEČI GIHT

Giht je stanje koje nastaje usled nakupljanja slobodnih radikala i toksina u telu, pre svega mokraćne kiseline. Kao vrlo koristan izvor antioksidanata i detoksikanata limeta zahvaljujući vitaminu C pomaže u smanjenju broja slobodnih radikala i toksina, sprečavajući pojavu gihta.

SNIŽAVA TEMPERATURU

Sok od limete poseduje prorodne osobine koje mu omogućavaju da snizi temperaturu u telu. U sličajevima umerene do visoke temperature, potrebno je da pacijent popije sok od limete više puta u toku dana kako bi nivo temperature spao na prihvatljivu normalu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.