kako postati žena koja ne mari za tuđe mišljenje

Koliko vam je važno mišljenje drugih o vama? Da li uzimate tuđe mišljenje previše k srcu i dopuštate im da kontrolišu vaš život i utiču na vaše samopouzdanje?

Iako to nije jednostavno, morate shvatiti da je takvo ponašanje pogrešno. Mnogima je veoma teško vjerovati u sebe i smatrati se dovoljno dobrim i često im je potrebna potvrda od drugih. Ono što treba svaka žena da zna je da joj nisu potrebni drugi da bi joj rekli koliko ona vrijedi.

To je nešto što ona sama treba da nauči i da zna. 1. Prihvatite sebe onakvima kakvi jeste; Niko od nas nije savršen i svi mi imamo svoje mane i nedostatke. Ponekad nas ti naši nedostaci toliko zaslijepe da ne vidimo one naše prave vrijednosti.

Da biste bili u potpunosti srećni i osjećali se dobro u svom tijelu, morate prihvatiti sebe onakvima kakvi jeste. 2. Radite ono što vas čini srećnima; Vaša sreća bi vam trebala biti na prvom mjestu i sve u vašem životu bi se trebalo vrtjeti oko vas i ni oko koga drugog.

Uvijek slušajte svoje srce i radite ono što vas čini srećnima. Udovoljite sebi i ne trudite se da udovoljite svima oko sebe. 3. Prestanite se izvinjavati; U redu je izviniti se kada napravite neku grešku, ali ne trebate se izvinjavati za sve što radite.

Nikada se ne izvinjavajte drugima zbog svojih postupaka ako znate da su oni ispravni. 4. Povećajte svoje samopouzdanje; Problem sa samopouzdanjem najčešće leži negdje u nama samima ili u našoj prošlosti. Kada shvatite šta je razlog vašeg niskog samopouzdanja moći ćete poraditi na tome i prevazići ono što vas sputava.

5. Nemojte slijepo slušati druge; Svi mi znamo da postoje ljudi koji misle da znaju sve najbolje, koji se žele miješati u vaš život ili ga kontrolisati. Njihovo mišljenje ne mora uvijek biti ispravno i zato je važno da slušate sebe jer samo vi znate šta je najbolje za vas.

6. Pronađite svoj put; Odaberite svoj put i držite ga se bez obzira na to šta vam drugi govore. Budite sigurni u sebe i ono što radite, a ako i pogriješite, budite spremni učiti na greškama. 7. Prestanite se opravdavati; Vi treba da budete nezavisni i da sami donosite svoje odluke čak i kada one nisu ispravne. Ako se drugima to ne sviđa to je njihov problem. Važno je da znate saslušati kritiku i savjete, ali nemojte dopustiti da oni previše utiču na vaš život.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.