Prebrodite nesigurnost u emotivnom odnosu

Kada nekoga volimo istinski, strah od gubitka voljene osobe nije neuobičajena pojava, međutim, činjenica je da ovaj strah osjećaju samo one osobe, koje se u svom emotivnom odnosu ne osjećaju potpuno sigurno, piše Mycupoftea.

Naravno, kada nekog iskreno volite sposobni ste da osjetite promjenu u ponašanju, koja će vas navesti da sumnjate da u vašem odnosu postoji neko treći, ko želi da vam ukrade partnera. Sa druge strane u tim trenucima, posljednje šta treba i smije da se dogodi je da partner primijeti vašu nesigurnost, ili da osjeti kako ga vaše frustracije guše, jer je to upravo ono što će ga natjerati da ode od vas.

Postoji nekoliko koraka koje svakako morate preduzeti kada se osjećate nesigurno da biste se smirili i bili kadri da opet vladate, kako sobom, tako i situaciom.

1. Argumentujte svoje sumnje

Kada osjetite sumnju u partnera, pokušajte da priberete svoje misli i donesete zaključak o tome šta vas čini nesigurnim. Tek u trenutku kada pred sobom imate određene činjenice, počnite da tražite argumente koji bi mogli da stanu iza njih.

Ako ste na primjer uočili promenu u partnerovom ponašanju, prisjetite se od kada se promijenio i uporedite to s njegovim ranijim ponašanjem, a onda započnite argumentovanu diskusiju o tome, kako biste stvari istjerali na čistac i ponovo znali na čemu ste.

2. Ne zasnivajte svoje sumnje na pretpostavkama

Nema ničeg pogrešnijeg, kada se osjećate nesigurno, od stvaranja pretpostavki, koje nemaju čvrstu osnovu. Neosnovane optužbe protiv partnera, ne samo da će vas udaljiti jedno od drugog, njega će gušiti, a vas iscrpjeti. Zato je veoma važno da uvijek u svakoj sumnji uključite i glas razuma, a ako se uvjerite da zaista binete s razlogom, otvoreno razgovarajte sa partnerom, postavite pitanje i tražite iskrenost, ali zaboravite na optužbe, jer želite da osnažite i osvježite, a ne da ugušite vaš odnos.

3. Fokusirajte se na sebe!

Umjesto da “razbijate” glavu teorijama zavjere, nakon iskrenog razgovora sa partnerom posvetite se sebi. Ako ste odabrali da vjerujete u njegovu verziju priče, nađite način da pustite sumnje i vratite se u normalu, a onda se okrenite sebi i razmislite, kakva se promjena desila u vama pa ste počeli da osjećate nesigurnost.

Jeste li možda zapali u kolotečinu? Ne osjećate se više atraktivno? Ili samo imate previše slobodnog vremena? Ne dozvolite da vaše nesigurnosti budu kamen spoticanja u vašoj vezi i okrenite se radu na sebi. Vaš partner, a prije svega vi, zaslužujete da uživate u najboljoj verziji sebe, u onoj koja nikada nema razloga za nesigurnost i paranoju, već zrači samopouzdanjem i odvažnošću!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

RADE TO IZ DOSADE ILI SAMO ŽELE PAŽNJU? Ova tri horoskopska znaka najviše varaju partnere!

Pročitaj →

ONI SU SAMO ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU: Tri horoskopska znaka koja NISU ZA BRAK

Pročitaj →

MISTIČNE MOĆI SVAKOG ZNAKA: Škorpije čitaju tuđe duše, Lavovi su vidovnjaci!

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 29. SEPTEMBAR 2020

Pročitaj →

Zašto su žene nakon četrdesete neusporedive jedinstveno genijalne

Pročitaj →

5 RAZLOGA ŠTO ŽENE VARAJU SVOJE MUŠKARCE

Pročitaj →

Pijte ovaj napitak! Za bubrege

Pročitaj →

Svaku kombinaciju čine seksipilnom – Ovo MORATE da znate o čarapama

Pročitaj →

Socijalne veštine koje dete treba da poseduje

Pročitaj →

SEKA ALEKSIĆ OCRNILA KOLEGICE SA ESTRADE

Pročitaj →

Zdravstveno stanje Tanje Savić loše, oglasila se na instagramu

Pročitaj →

gel od lanenog semena za kovrdžavu kosu?

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.