POTAMNI I BUDE SUVA: Problemi koji nastaju NA KOŽI u toku TRUDNOĆE i kako ih rešiti!

Ovako ćete je sačuvati!

Telo žene u trudnoći trpi velike promene.

Ove promene posledica su hormona, koji imaju ulogu da pripreme telo žene i učine ga pogodnim mestom za rast i razvoj bebe. Ove promene mogu uključiti i promene na koži, koje nisu baš ugodne.

Ne može se reći da postoji univerzalan tip kože, karakterističan za drugo stanje. Svaka koža će se ponašati drugačije, u odnosu na svoje pređašnje karakteristike. Na primer, tačno je da žena koja je pre trudnoće imala problem sa aknama, u trudnoći može osetiti pogoršanje stanja kože u period trudnoće.

Osetljiva i suva koža u trudnoći postaće još više suva i iosetljiva i zahtevaće dodatnu negu u ovim mesecima.

Kod mešovitog tipa kože, koža koja nije bila sklona aknama i nije bila osetljiva, može postati masnija uz pojavu bubuljica, posebno kada se radi o T zoni lica. Generalno, koža će postati u svim regijama lica masnija.

Najvažnija stvar u nezi kože lica jeste zaštita kože od sunčeve svetlosti, jer je ona, u mesecima trudnoće, sklona pojavi fleka. Druga važna stvar je hidratacija, jer se na taj način koža štiti od promena koje će se proizvesti na njoj.

Savet je da koristite kremu koja hidrira, ali ne masti kožu, kako bi se izbegla pojava akni i bubuljica, kao i blagi sapun za čišćenje ili micelarnu vodu. Ovo je ključ za očuvanje zdravlja i lepote kože lica.

Ukoliko ste pre trudnoće imali problematičnu kožu, najbolje je da se posavetujete sa dermatologom koji će vam odrediti tretman koji pogoduje specijalno vašoj koži i njenim potrebama.

A strije? Šta je jedino delotvorno?

Neminovno je da će i ostatak kože (mislimo na kožu tela) pretrpeti izvesne promene. Recimo, koža u većini slučajeva postaje suva na rukama i nogama. Takođe se može javiti hiperpigmentacija (tamnjenje) na određenim regijama kao što su pazuh i linija koja prolazi preko pupka.

Pored toga, postoji uvećan rizik, mada je on uslovljen tipom kože, koji nije kod svake žene isti, od pojave strija. Pre svega na stomaku i grudima. Ovi tragovi na koži posledica su širenja i rastezanja kože, koje je jako naglo u periodu trudnoće, posebno pred kraj.

Kako biste probali da ih izbegnete, jedino što zaista ima učinka jeste obilna hidratacija, posebno na kritičnim zonama, kako biste nahranili kožu i učinili je elastičnom.

Koristite kvalitetne hidratantne kreme ili one koje su posebno namenjene prevenciji strija. Koliko god da ste disciplinovani, moguće je da će se strije ipak pojaviti i to pred kraj trudnoće, kada stomak najbrže raste.

Kako biste očuvali zdravlje kože u toku trudnoće, većina dermatologa savetuje svakodnevno i kratko tuširanje mlakom vodom, redovno nanošenje hidrantne kreme, koju ćete dobro utrljati.

Možete umesto kreme upotrebiti i bebi ulje. Takođe intenzivno hidrira kožu. Nanosite kremu ili ulje na sve regije, a posebno na one kritične i to minimum dva puta dnevno, najbolje neposredno nakon tuširanja.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.