Ovo ulje štiti bebe od infekcija

Povećanom riziku za pojavu životno opasnih infekcija su naročito izložene prerano rođene bebe

Masiranje malih beba uljem sjemenki suncokreta predstavlja jeftin i djelotvoran način zaštite od infekcija, pokazuje studija američkih naučnika. Povećanom riziku za pojavu životno opasnih infekcija su naročito izložene prerano rođene bebe čija koža nije do kraja razvijena te joj nedostaje puni stepen zaštite.

Medicinski tretman
Procjenjuje se da se u svijetu svake godine prerano rodi 13 miliona beba. Njihova smrtnost je zbog nedostupnosti specijaliziranih medicinskih tretmana u nerazvijenim zemljama vrlo visoka. Istraživanje naučnika s Johns Hopkins University provedeno je u Bangladešu gdje majke, kao i ostalim zemljama južne Azije, masiraju uljem gorušice.

Toksičan učinak
Naučnici su utvrdili da takva praksa može imati više štete nego koristi jer za razliku od ulja sjemenki suncokreta ulje gorušice može imati toksičan učinak na kožu te usporiti njezin oporavak. U istraživanju je učestvovalo 497 prerano rođenih beba. Utvrđeno je da se primjenom ulja sjemenki suncokreta rizik od pojave infekcija može smanjiti za 60 posto, slično kao i upotrebom uobičajenih industrijski proizvedenih masti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.