Ove namirnice je dobro imati kod kuće tokom pandemije

Laboratorijski eksperimenti pokazali su da hemijski spojevi u dvije južne vrste grožđa također mogu inhibirati enzim proteaze (Mpro)

Zeleni čaj koristan za organizam

U vrijeme pandemije koronavirusa mogli biste dodati određene namirnice u svoju prehranu. Ovo su neke od njih.

Zeleni čaj

Novo istraživanje sugerira da specifični hemijski spojevi u zelenom čaju imaju sposobnost inhibiranja glavnog enzima ili proteaze (Mpro) u virusu SARS-CoV -2, virus koji uzrokuje Covid-19.

Tamna čokolada

Tamna čokolada bila je još jedna uobičajena namirnica koja je pokazala obećavajuće rezultate u istoj studiji. Istraživači su proučavali kako je enzim proteaza (Mpro) u virusu SARS-CoV-2 reagirao nakon što je došao u kontakt s različitim biljnim hemijskim spojevima, posebno onima koji pokazuju protuupalna i antioksidativna svojstva.

Grožđe

Laboratorijski eksperimenti pokazali su da hemijski spojevi u dvije južne vrste grožđa također mogu inhibirati enzim proteaze (Mpro).

Vitamin D

Više studija pokazalo je da vitamin D – posebno D3 – može pomoći u ublažavanju težine simptoma Covida-19. Vjeruje se da je to djelomično moguće zbog sposobnosti vitamina D da podržava imunološku funkciju.

Cink

Mineral cink također je presudan u podršci imunološkom sistemu. Cink pomaže tijelu u borbi protiv patogena, piše Eat This.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.