Osnova tumačenja horoskopa

Ukoliko znamo osnovna značenja kuća, osnovna značenja planeta, kao i osnovu značenja svakog znaka, kombinovanjem ovih osnovnih pokazatelja možemo stvoriti i okvirnu sliku uticaja sudbine na pojedinca – natusa, čiju natalnu kartu posmatramo.

Osnova tumačenja kreće od znaka na Ascendentu. Znak na Ascendentu predstavlja osnovni tok života, način i smer putovanja jedne duše koja je stavljena u određenu ulogu u Univerzumu i na Zemlji. Znak na Ascendentu dalje predstavlja osnovni, unutrašnji pravac osobe. Njime se, naravno, određuje i podznak. Podznak ili Ascendent jako je bitan kod proučavanja natalnog horoskopa, u nekim slučajevima i mnogo bitniji od položaja Sunca u znaku i kući. Ukoliko se, dodatno, na Ascendentu nalazi neka planeta, a naročito u malom orbisu, ovde se tumačenje proširuje.

U razgovoru sa klijentima došla sam do informacije da većina njih misli da je podznak bitan posle tridesete godine i da jače deluje. Ova tvrdnja ne mora biti tačna. Sve zavisi od same postavke horoskopa. Ako je Sunce izuzetno jako, a Ascendent postavljen u slabom znaku, razmatraćemo Ascendent više kroz fizičko telo, odnosno slabost na fizičkom nivou, nego kao osnovni pravac kretanja života. Takođe, ima slučajeva, što zavisi od Direkcija i ostalih prediktivnih tehnika, odnosno kretanja planeta kroz vreme, kada se osoba više iskazuje kroz svoj podznak.

Ono što je bitno znati je da planeta koja vlada znakom koji se nalazi na Ascendentu natalnog horoskopa predstavlja vladara Ascendenta i planetu koja najličnije opisuje osobu u njenom horoskopu. Preko vladara Ascendenta u znaku i kući i osnovnoj signifikaciji možemo videti samu osobu. Natalna karta, globalno predstavlja čoveka, njegov način života, njegova stremljenja, želje i namere, ali svakom planetom ponaosob mogu se opisati i ljudi koji mu ulaze u život, način njihovog ophođenja, mogućnost događaja vezanih za natusa, a u odnosu sa ostalim ljudima koji mu u život ulaze.

Stoga se prvo, pri tumačenju natalnog horoskopa gleda Ascendent, pa vladar Ascendenta u znaku i kući kao i aspekti koje on pravi. Na primer: ukoliko osoba ima Ovna na Ascendentu, gledaćemo položaj Marsa, kao vladara znaka Ovna i to u kući, znaku i sa svojim aspektima. Predpostavimo da je Mars dobro pozicioniran u znaku Jarca, i da je na primer na početku desete natalne kuće, blizu MC-a (linija koja deli devetu i desetu kuću). Naravno, gledaćemo i položaje drugih planeta, ali u ovom slučaju možemo reći da osobu prati dugovečnost, hrabrost, brzina, da je osoba pokretač, utemeljivač, željna napretka, vredna i da će verovatno biti dugo fizički zdrava (što opet zavisi i od drugih planeta pozicioniranih u šestoj, osmoj i dvanaestoj kući) i istrajna (znak Jarca daje dugovečnost). Takođe možemo reći da je osoba uporna i da bi mogla biti dobar sportista. Ipak, ovo je od opšteg opšte tumačenje koje bez ostalih bitnih pokazatelja ne može da se da.

Nakon toga, posmatra se Sunce, jer je Sunce ego, volja, samosvest i prikaz svih autoriteta u životu. Ukoliko je i Sunce u znaku koji ga voli, odnosno znaku koji mu daje snagu, kući koja sve to podržava i sa dobrim aspektima, mi imamo pravog borca, osobu koja je itekako svesna svojih vrednosti i okrenuta ka sopstvenom prosperitetu kao na primer Sunce u petoj kući u znaku Lava, što bi zaista dalo izuzetnog sportistu. Lav je znak sopstva pa se zaključak sam nameće.

Na kraju, gledamo poziciju Meseca. Sunce je sopstvo, Ascendent fizičko telo i pravac kretanja, Mesec su emocije i emocionalni deo osobe. Ukoliko je i Mesec na primer dobro pozicioniran u znaku Bika gde je egzaltiran, imamo pun pogodak! Osoba će želeti materiju, voleti da stiče pa moći i na fizičkom nivou da ima, odnosno da bude dobro situirana. Pored toga, znak Bika signifikator je za plodnost pa će uz ostale dobre faktore osoba zaista imati mogućnosti u životu u izobilju. Takođe bi mogla biti pozitivno emotivna kao i vezana za domovinu, porodicu, mesto življenja na pozitivan način, dakle bila patriota, jer bi u ovom slučaju Mesec bio u prvoj natalnoj kući.

Ostali dobri aspekti jesu Venera, kao vladar Bika, sa svojim aspektima i položajem ali i kao esencijalni signifikator za ono što osoba voli, što je privlači, što joj je lepo i značajno.

Sve u svemu, ovo je prvi, osnovni i brzi način okvirnog sagledavanja kvaliteta i karakteristika jedne osobe. Ovo je i način na koji televizijski astrolozi daju brze odgovore ljudima koji zovu. Ipak, za malo detaljnije zaključke potrebno je da dublje zaronimo u natalnu kartu.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.