Orasi, najbolja prevencija ubrzanog starenja i izvor vitamina E

Orašasti plodovi su izuzetno zdravi jer obiluju esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima, posebno vitaminom E i ostalim važnim nutrijentima.

Istraživanje provedeno u SAD na više od 34.000 žena u njihovim kasnim 50-im i ranim 60-im pokazalo je da postoji uska veza između oraha i usporavanja starenja.

Sve ispitanice odgovarale su na pitanja o ishrani, tjelesnom zdravlju i pamćenju. Njih čak 16 odsto nije imalo nikakvih zdravstvenih problema , a pokazalo se da su jele u prosjeku dvije porcije oraha dnevno, što je i više nego dovoljno da očuva zdravlje mozga i vitalnost, prenose Novosti.rs.

S obzirom da se ljudski vijek produžuje, bitno je održati vitalnost što duže, odnosno stariti zdravo, a ključna stavka zdravog starenja je ishrana. Kvalitetna ishrana sastoji se od sezonskog i lokalnog voća i povrća, najbolje organskog, domaćeg mesa i jaja, orašastih plodova i žitarica.

Važno je da je raznolika i da se jede umjereno. Preporučuje se da se svakodnevno jedu orasi koji, ne samo da će smanjiti osjećaj gladi, već će i čuvati zdravlje mozga, srca i krvnih sudova. Osim ishrane, bitna je i svakodnevna rekreacija.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.