Ogledala kao savršen dekor enterijera

Danas se u ponudi mogu pronaći dizajnerski ramovi napravljeni od različitih materijala koji će do u detalj odgovarati vašem ambijentu, odnosno raznovrsni formati i tonovi reflektujuće površine.

Rastuća popularnost feng šuija i ogledala dovela je do uređenja enterijera u kojem dominiraju ogledala kao elementi vizuelnog povećanja prostora te, ukoliko se odlučite za redizajniranje ili opremanje životnog prostora, mogli biste razmotriti i upotrebu velikih ogledala.

ILUZIJA PROŠIRENJA PROSTORA

Primjena velikog ogledala u prostoriji rezultiraće iluzijom dubine i proširenja prostora. Pored toga, ogledala će zadržati i svoju osnovnu funkciju, odnosno obezbijediti odraz svakome ko se nađe ispred njega.

DIZAJNERSKI RAMOVI

Kada je riječ o dizajnu i adaptiranju ogledala postojećem ambijentu, izbora je mnogo. Danas se u ponudi mogu pronaći dizajnerski ramovi napravljeni od različitih materijala koji će do u detalj odgovarati vašem ambijentu, odnosno raznovrsni formati i tonovi reflektujuće površine, od kojih su najširu primjenu pronašle nijanse zlatne i srebrne osnove. Naravno, format ogledala moguće je kreirati i na unaprijed određenu mjeru, tako da je moguće i cijeli zid pretvoriti u ogledalo.

KRISTALI I PLEMENITI METALI

Ipak, ako govorimo o ramovima, potrebno je naglasiti da će najčešće kvalitet izvedbe ovog detalja diktirati i samu cijenu ogledala. Želite li veliko ogledalo upotrijebiti kao funkcionalni element, biće dovoljno odabrati odgovarajući materijal i boju rama koji će odgovarati enterijeru. Ipak, ako želite naglasiti svoje imovinsko stanje ili status u društvu, varijante sa kristalima i plemenitim metalima su opcije za razmatranje za ram na vašem ogledalu.

Iako smo već naveli kako su današnja velika ogledala dostupna u velikom broju oblika i formata, potrebno je istaći kako su okrugla danas globalno najprisutnija. Ovakvoj situaciji uveliko doprinosi i filozofija feng šuija, prema kojoj je okruglo ogledalo najpoželjnije za upotrebu, stoga nije čudno što najveći broj dalekoistočnih domova krase upravo velika, okrugla ogledala.

Međutim, i ogledala pravilnih ivica imaju svoje adute, tako da će veliko, pravougaono ogledalo smješteno na zid trpezarije ili dnevnog boravka unijeti toplinu u prostoriju, posebno ako je postavljeno iza većeg komada namještaja, poput trosjeda ili trpezarijskog stola.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 19. JANUAR 2021

Pročitaj →

Zašto neke žene ne osjećaju mirise

Pročitaj →

30 mudrosti za žene u tridesetima

Pročitaj →

Zimski detoks napitak od samo 2 sastojka

Pročitaj →

Retro efekat u vidu zvonastih farmerki – apsolutni HIT ove zime

Pročitaj →

Otac koji nije mogao dati svojoj deci ono što nije dobio od svojih roditelja

Pročitaj →

Koristite ove cake za šminkanje i izgledaćete nikad bolje

Pročitaj →

Ravne duboke čizme, spoj elegancije i udobnosti

Pročitaj →

LEKOVITO BILJE U SLUŽBI ZDRAVLJA

Pročitaj →

Sirovi industrijski štih za toplinu doma

Pročitaj →

Da biste sprečili rak, jedite ove tri namirnice

Pročitaj →

Sa novim otkrićem NASA sve bliže kvantnom internetu

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.