Od vaseg doma napravite boho oazu

Boho stil uređenja doma podrazumijeva upotrebu živih boja i vintidž namještaja. S obzirom na to da ga ne odlikuju neka stroga pravila, ovo je stil u kojem nema ograničenja

Sve popularniji boho stil kroz koji se šezdesete i sedamdesete godine ponovo vraćaju u naše živote, ali u savremenom ruhu, kombinacija je različitih stilova, kultura i vremenskih epoha. Svjedoci smo činjenice da boho stil doživljava veliki povratak u modni svijet, ali i svijet dizajna enterijera. Ako želite udoban, ali i kolorističan, šik enterijer, boho stil je pravi izbor za vas.

Boho je skraćenica od „bohemian“, odnosno „boemski“, a savremenim jezikom rečeno, termin „boemski“ upotrebljava se za osobe koje žive nekonvencionalno, najčešće umjetničkim načinom života. A boho stil uređenja doma podrazumijeva upotrebu živih boja i vintidž namještaja.

S obzirom na to da ga ne odlikuju neka stroga pravila, ovo je stil u kojem nema ograničenja, u ovom stilu sve je dopušteno, ali to ne znači da ga je lako postići, jer na kraju sve treba da izgleda kao da je osmišljeno bez truda, potpuno spontano, a to je zapravo najteži dio posla.

JARKE BOJE: Boho stil je prepoznatljiv po jarkim bojama, kao što su narandžasta, crvena, ljubičasta, zelena i žuta, ali prevladavaju i smeđa, zlatna, tamnoljubičasta i plava. Posebnu draž ovom stilu daje miješanje raznovrsnih tekstura i dezena materijala koji se koriste za gotovo sve elemente: namještaj, zidove, zavjese, prostirke, podove…

Postoji nekoliko načina na koje možete pristupiti dobijanju boemskog izgleda doma: možete dati mašti na volju, miješati baš svaki uzorak, boju i teksturu koju možete zamisliti. Sa druge strane, možete biti suptilniji i u enterijer dodati nekoliko boemskih, ali zato upadljivih elemenata ili detalja. Sve zavisi od toga šta želite postići i koliko želite biti (ne)umjereni u tome.

DETALJI: Udobna zona za sjedenje, opuštanje i kreativno stvaranje od presudnog je značaja u boho enterijeru. Namještaj je uglavnom u vintidž stilu s mnoštvom detalja koji odlikuju i definišu boho stil.

Obilje neuredno razbacanih jastuka različitih materijala i dezena, prekrivača ili nekih drugih raznobojnih tkanina, obogatiće izgled vintidž namještaja. Na sve ovo možete dodati i neki tepih ili ćilim, koji će upotpuniti šarenu kompoziciju. Koristite i lampione, funky lustere, svijeće.

BILJKE: Što više zelenila, to bolje – i ovo je jedna od karakteristika boho stila. Teško da ćete pronaći fotografiju boho sobe koja nema najmanje tri biljke. Neka zelenilo postane detalj broj jedan u vašem boho domu – stvorite od njega zelenu oazu.

Kaktusi su posebno popularni u boho enterijerima pa ako ne znate šta biste uzeli od zelenila, savjet je da se odlučite za nekog dekorativnog bodljikavog zelenog prijatelja.

CRNA BOJA: Ako želite boemski dekor, pokušajte se držati podalje od velikih crnih komada namještaja ili velikih komada namještaja u vrlo tamnim nijansama. Držite se radije svijetlih tonova kao baze.

Naime, tamni namještaj „opterećuje“ prostor, a svijetlo izbijeljeno drvo pruža prozračnost, te čistu pozadinu za veliku paletu boja, uzoraka i tekstura koje ćete dodavati u određenu prostoriju.

ŠTA JE BOHO STIL?

* enterijerska opuštenost

* ambijentalna toplina

* udobnost

* životnost

* boje

ŠTA NIJE BOHO STIL?

* sterilnost

* savršenstvo

* minimalizam

* bezbojnost

* slaganje materijala i uzoraka koji su u trendu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTRO DIJETA: Ovnovi da zaborave na brzu hranu, Lavovi na hleb, a za pripadnike jednog znaka ALKOHOL JE SMRT!

Pročitaj →

SA NJIMA NIKADA NE ZNATE NA ČEMU STE: Ovi horoskopski znakovi NE POKAZUJU svoja osećanja

Pročitaj →

EROGENE ZONE PO HOROSKOPU: Jedan od znakova prosto obožava da mu ljubite prste!

Pročitaj →

Ovaj horoskopski znak može da vam čita MISLI

Pročitaj →

“U DEPRESIJI SAM”: Evo kako je proživljava i kako iz ovog stanja izlazi SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 31. OKTOBAR 2020

Pročitaj →

Evo Kada je najbolje i najzdravije vreme da žena zatrudni

Pročitaj →

Snažne i nezavisne žene

Pročitaj →

Ovo je najstariji lek za bolesti koje muče mnoge od nas

Pročitaj →

Modni saveti za dame koje su prešle 40. godina

Pročitaj →

Kako da se izborite sa agresijom kod dečaka?

Pročitaj →

Noćna krema od kokosovog ulja

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.