Obojite ovo proleće plavetnilom safira

Raduje nas vest da je ove godine ponovo na ceni drago kamenje u boji.

Pretpostavljamo da je, bar kada je nakit u pitanju, većini pripadnica lepšeg pola prva asocijacija na boje smaragdno zelena, rubin crvena ili nežno ružičasta nijansa kvarca…

Ali, nas danas zanima šta mislite o dubokom plavetnilu safira?

Kamen izuzetne izdržljivosti koji u prevodu znači “plavo” već godinama se takmiči sa dijamantom kada je odabir idealnog vereničkog prstena u pitanju. Dijamanti možda lome više svetlosti izgledajući pritom sjajnije, ali zato safiri svakom komadu nakita daju božanstvenu dubinu morskog plavetnila.

Ukoliko tome dodamo i simboliku vernosti i iskrenosti koju safir nosi u sebi, postaje jasno zašto ga sve veći broj žena bira za svoj verenički prsten.

Plavi safir se smatra kamenom mentalnog fokusa, mudrosti i staloženosti. Izaberite ga u trenucima nervne napetosti, pojačane frustracije i dekocentrisanosti kako biste svoje fizičko i duhovno telo očas posla vratili u balans.

Poznato je da su još i stari persijski kraljevi verovali kako je plava boja neba posledica safirnog sjaja. U hrišćanskoj tradiciji njegovo plavetnilo se dovodilo u vezu sa nebesima, čistotom i duhovnošću, dok je kod budista safir cenjen kao kamen koji pomaže u meditaciji, molitvi i duhovnom prosvetljenju.

I ne brinite, ovaj dragulj se idealno slaže sa svim mogućim nijansama kose, i (rekli bismo) svakim stilom. Dobra vest je što se može obraditi u gotovo svakom dizajnu pa je vaše samo da odaberete da li ste više za minđuše, prsten, ili neku efektnu safir ogrlicu.

Ipak, pri odabiru ovog kamena vodite računa o njegovoj boji i čistoći, ali imajte na umu da njegovu cenu diktira i sam tretman kao i geografsko područje gde je pronađen.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.