Novi trend uređenja trpezarije

Šik i šarmantno rasparene stolice sve su omiljeniji trend pri uređenju trpezarije. Bilo da su to reciklirani komadi ili potpuno nove stolice, nepodudarnosti su ono što mnogi preferiraju u uređenju posljednjih godina.

„Ne mora sve biti savršeno“, poruka je koju dizajneri enterijera posljednjih sezona koriste kao apsolutni trend prilikom dekorisanja domova.

RAZLIČITI OBLICI, LINIJE I BOJE
Slične ili iste stolice u različitim bojama daju trpezariji živahnu tonsku šemu. One mogu biti i monhromatske i kontrastne, a na osnovu izbora boja sobi se daje pastelan, neutralan ili dramatičan izgled. Ipak, iste stolice u različitim bojama imaju ujedinjen element – dizajn prostorije tada je više estetski „uglađen“.

Različiti oblici i linije ipak daju trpezariji nešto složeniji detaljni izgled. Kao izraz čiste eklektike ovako ujedinjene stolice viđaju se često u skandinavskom stilu, kao i u stilovima južnih zemalja poput Maroka ili Argentine.

OD DAVNINA DO DANAS
Nekada je trpezarijski sto sa stolicama u različitim bojama ili oblicima značio izraz siromaštva ili neimaštine. Danas je to trend. Vremena se mijenjaju, a sa njima i navike u uređenju. Nepodudarnostima za trpezarijskim stolom postiže se jedinstvenost i bijeg od klasičnog izbora trpezarijskog seta. Individualnost u uređenju i želja da se ima „nešto drugačije“ dovela je do ovog stila, koji se može svesti pod eklektičan.

NEUSKLAĐENOST JE I LIJEPA I JEFTINA
Odličan način za uštedu novca je recikliranje starog namještaja. Kupljene polovne, dobijene na poklon ili pronađene na starom tavanu, stolice uz malo truda i uloženog vremena dobijaju novo ruho i postaju predmet trendi kombinacije u trpezariji. Što različitije teksture i nasloni čine veću nepodudarnost, a samim tim i ostvaruju veći efekat.

Za buntovnike i one koji vole da pronalaze ravnotežu i povezanost u naizgled nepodudarnim stvarima, ovo je stil koji i te kako odgovara. Kapriciozan dodir šarma rasparenih stolica u prostoru čini enterijer više ličnim i daje mu identitet koji nikad ne postaje dosadan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 21. JANUAR 2021

Pročitaj →

Kako voljeti SLOMLJENU ženu

Pročitaj →

Ne fali tebi tvoj bivši, tebi fali ljubavi

Pročitaj →

10 znakova da vam smeta gluten

Pročitaj →

Ležerni komadi odeće koji će vam zimu učiniti toplijom

Pročitaj →

Iva progovorila o prevari i raskidu!

Pročitaj →

Mina Kostić jedva sastavlja kraj s krajem

Pročitaj →

Dragana Mirković slavila rođendan

Pročitaj →

Neda Ukraden ulaže velike napore BIZNIS U KRIZI

Pročitaj →

Izvedite decu napolje i kada je hladno i kada je sneg

Pročitaj →

Upotreba Aloe Vere za negu kose

Pročitaj →

Moderni i seksi pleteni setovi za devojke sa stilom

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.