NEMOGUĆA MISIJA Razumeti ŽENE

Razumeti ŽENE: Pokušavajući da nađem inspiraciju za tekst, pregledala sam hiljadu sranica na internetu… I ništa. Šta muškarci ne razumeju, sta žene žele, šta muškarci žele, trista čuda. Tekstovi su vrlo slični, na principu copy-paste, tek poneka promenjena reč. Čitam te silne tekstove i dođem do njihovog zaključka: žene mrze kad muškarci ne spuste dasku na wc šolji. I tako se diskusija o muško-ženskim odnosima svede na raspravu o tome. Ona: ,,Zar je to toliko teško da uradiš?!“ . On: ,,Imaš ruke, možeš to i sama da uradiš“. I još sto komentara, muškarci protiv žena. Prilično sam sigurna da muškarci nemaju na umu to kada na Guglu ukucaju ,,Kao razumeti žene?“.
Kako razumeti žene? Nikako. Što se više trudite, više se zbunjujete, a manje razumete. Znate što? Zato što ni žene same sebe ne razumeju. Možda uspeš da shvatiš ženu ako imaš prevodioca, kao kad gledaš strani film.

Da bih napisala ovaj tekst, morala sam da zatražim pomoć prijatelja. Pitala sam ih šta to oni kod žena ne razumeju. Odgovor je uglavnom bio ,,Ja ništa ne razumem“. Šalu na stranu, žene, mogle bismo da im pojednostavimo život. Svet bi bio mnogo lepši kad ga ne bismo toliko komplikovale.

Misija ,,Razumi žene“ počinje.

Ne razumem kako sve tražite fine momke, a onda tog finog ispalite zbog nekog kretena koji umišlja da je frajer“. Razumem tvoju muku, dobri čoveče. Potpuno realno, situacija koja se često dešava. Žene vole loše momke, ni same ne znaju zašto. Misle da mogu da ih promene, da je to samo maska, da će se on zaljubiti u njih i promeniti. Problem je što previše gledamo filmove. Loši ljudi ne postaju dobri. Ako je neko gad, takav će i ostati, ne zanosi se, ne nadaj se da će da bude bolji, ne možeš da ga promeniš.

,,Nervira me što je većina devojaka uzdignuta, kad hodaju, dodiruju nebo, a onda se žale kako su same i kako ih niko neće“. Uzrok: kompleksi. Ne znam kako zamišljaš da zainteresuješ muškarca ako ne komuniciraš. U redu, privući ćeš ga izgledom, a cime ćeš ga zadržati? Moraš da budeš šarmantna i duhovita, a to podrazumeva da budeš komunikativna, ne uobražena i bezobrazna. Ni jednom muškarcu to nije privlačno.

,,Neodlučnost. Ne znate šta hoćete“. Stvarno ne znamo. Žena. Danas hoće Nikolu, sutra Stefana, a posle toga plače zbog Miloša. Flertuje sa tobom pa ti kaže da te gleda kao druga. Presvuče se deset puta u toku dana, a ,,nema šta da nosi“. Obuje štikle od 14 centimetara pa se žali da je bole noge i leđa ceo dan. Kaže možda, misli ne, kaže da, misli ne, kaže hoću, misli neću, kaže neću, a misli hoću. ,,Dobro sam“ = ,,Jesi li toliko glup da ne shvataš da nisam dobro?!“ . ,,Nema veze“ = ,,Itekako ima veze, teško tebi“. ,,Nisi ti kriv“ = ,,Naravno da si ti kriv, nisam valjda ja kriva“. Pitaš je gde hoće da izađe, ona kaže ,,Svejedno“, a zapravo misli ,,Odaberi moje omiljeno mesto“. ,,Ti ti je drugarica? U redu“ = ,,Sram te bilo, đubre jedno, misliš da ne znam?!“. Budeš nežniji, ona kaže da si kukavica (da ne upotrebim onu drugu reč, razumeš me). Budeš mačo, ona kaže da si grub i kreten. Ne maltretirajmo ih toliko, dame, budimo iskrenije i odlučnije.

,,Ne razumem šta će vam sto haljina i dvesta pari obuće. Za svaki izlazak treba vam nova haljina, to ne razumem“. I onda kaže ,,Nemam šta da obučem“, zar ne? To znači da ima pun orman, ali ne zna šta da obuče. Najgore smo kad se deset puta presvučemo i na kraju počnemo da dramimo kako smo debele i kako nam sve ružno stoji, a ti za to vreme moliš boga da ti da strpljenja. Ne raspravljaj se, ne teši je, bolje ćuti i skloni se, veruj mi.

,,Što toliko dramite?“ Zato što smo lude. Bez šale sad, stvarno mnogo dramimo. Ja zato više volim muško društvo, jednostavniji su, nema drame, priča o bivšim-budućim-nikad prežaljenim momcima. A žene… Drama, ljubomora, paranoja, histerija, tuga, uglavnom bez razloga. Izgleda da nam je to u genima, takve smo po prirodi. Mada, to može da se promeni. Dakle, žene, manje drame, a više osmeha!

,,Ne razumem kad se žale na nekog kako je stoka, a godinama budu sa njim u vezi“.Nemaš ti pojma, dečko, šta mi sve pričamo o vama, to ,,stoka“ je još i dobro u odnosu na ostalo. Svakako da je ružno. Ne zaboravi-sa kim si, takav si, zato pazi šta pričaš.

,,Ne shvatam zašto ste toliko ljubomorne. Koja ti je ova, ona? Raskine sa tobom ako joj se ne javiš na mobilni u roku od tri minuta“. Izgleda da većina žena ne ume pravilno da rasuđuje. Kao da sve pogrešno ukapiramo, suprotno od onoga što jeste. Da se razumemo, ljubomora je normalna u malim količinama, dakle, do određenih granica. Vrlo lako postaje bolest. Kao što već rekoh ranije, simpatična si kad si malo ljubomorna, nisi simpatična kad si histerična i paranoična.

,,Što se toliko šminkate? Promenite lični opis. To ne razumem“. Pokušavamo da vam se dopadnemo. Međutim, 90 posto devojaka preteruje sa šminkom. Izveštačeno nije ni lepo ni privlačno. Manje šminke i fotošopa, devojke.

,,Te poze… Hiljadu slika… Čemu to?“ Opet pokušaj da postane popularna i privuče muškarce i ljubomoru devojaka. Živeo onaj ko je izmislio fotošop, zahvaljujući njemu danas i gremlini mogu lepo da izgledaju na slici. ,,Lepa sam, al’ da me vidiš tek na slici“. Da si držala knjigu koliko taj mobilni slikajući se, dosad bi doktorirala. Ulažite u karakter više nego u izgled, devojke, pročitajte neku knjigu i ne ugledajte se na tzv.starlete (ja i dalje ne znam šta je to, čemu služi, koja je svrha).

,,Zašto uvek kasnite?“ Zato što smo neorganizovane, a i treba nam više vremena dok namestimo frizuru, našminkamo se, obučemo… Nije to tako jednostavno kao kod vas.

,,Zašto pričate da je nebitno da li je muškarac bogat, a onda ga ostavite jer nema para?“Dok jedni rade, drugi bi da se obogate na brzinu. Udajom. Danas, kada žene imaju ista prava kao i muškarci, više nego ikada u istoriji, kada mogu da rade šta žele i budu nezavisne, one biraju da ne rade i budu zavisne. Ironija. Budi dama, jaka, pametna, sposobna i nezavisna.

,,Nije mi jasno što glumite da ste nešto što niste. Fine, mirne, dobre, a ustvari sve suprotno“. Od tih finih, mirnih i dobrih, bog neka te čuva, prijatelju. Foliranje je umetnost, žene to savršeno rade. Budi ono što jesi.

,,Zašto ste loše prema dobrim momcima? Što ih lažete, varate i povređujete? Što se to dešava samo dobrim momcima?“ Dešava se i lošima, samo što oni to prikrivaju i lažu o tome. Dobri to drugačije osećaju. Često čujem ,,Da nisam bio tako dobar, bilo bi bolje“. Ne bi bilo bolje, ne bi ostala sa tobom, ne bi bio srećniji.

,,Nikad mi nije bilo jasno zašto se devojke ,,lepe“ za momke koji su već u vezi“. Zato što znaju na čemu su (pa ne očekuju vezu ili nešto ozbiljnije) ili taj neko laže da će da ostavi devojku pa žive u zabludi. U suštini, to su devojke sa niskim samopoštovanjem. Poštuj sebe malo više, nađi nekog kome ćeš biti na prvom mestu, ko će te voleti i poštovati.

Verujem da su ovo samo neka od mnogih pitanja, ali se nadam da je misija ,,Razumi žene“ bar delimično uspela, jer nikad ne možeš u potpunosti da razumeš žene, budimo realni. Sledeća je misija ,,Razumi muškarce“, ali pre toga moram psihički da se odmorim, naporna je ovo tema bila.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.