Moderna dnevna soba

Trenutno najaktuelniji stil uređenja ličnih prostora jeste modernizam. On odiše lakoćom, čistim linijama namještaja, te izborom jedne do dvije jarke boje. Do moderne dnevne sobe lakše je doći nego što izgleda.

Najbitniji elementi dnevne sobe
Pravi izbor za enterijere koji će odisati savremenim stilom, prvenstveno misleći na dnevnu sobu, počinje izborom garniture za sjedenje. Ona je centralna tačka, koja na svojstven način diktira ostatak uređenja.

Veličina i oblik prostorije treba da odgovara i bude proporcionalna veličini sofe. Spavanje, gledanje TV-a, odmaranje, okupljanje i druženje – moderne sofe mogu se lako prilagoditi različitim zahtjevima. Upravo se u tome krije njihova popularnost, koja uz dodatak otomana, fotelje ili taburea čini trendi izbor, koji vremenom ne mora da gubi na ljepoti.

Zidovi i njihovo prilagođavanje
Eterična atmosfera dnevne sobe postiže se tretiranjem zidova. Različite boje, materijali ili tapete učinit će prostor dnevne sobe modernijim i zanimljivijim. U moru ponuda na tržištu, JUB, kao lider boja za dom, nudi ogromnu paletu unutrašnjih nijansi, kao i dekorativnih tehnika. Moderni efekti postižu se kombinovanjem različitih tonova i obloga.

Staklene prizme, drvene obloge, te oblaganje zidova kamenom, mermerom ili adekvatnom keramikom neki su od savremenih načina za dobijanje modernističkog stila u dnevnoj sobi. Tamniji tonovi u veće prostorije i svjetliji u nešto manje dnevne sobe – pravilo je kojeg se uvijek treba prdržavati.

Osvjetljenje i detalji
Maksimum dnevnog svjetla i indirektno vještačko osvjetljenje dva su pravila koja važe pri uređenju dnevne sobe. Danas su glomazni regali iz dnevnih boravaka potpuno nestali, te su ih zamijenili suptilni, jednostavni kompleti sa vitrinama i minimalističkim policama. Ugradbena LED svjetla u segmentima zidnog namještaja, idealan su način za postizanje moderne atmosfere.

Zanimljivi abažuri, lampe jarkih boja, „zebrani“ uzorci furnira, neutralni tonovi sa snažnim akcentima, manji tepisi i kvalitetni podovi čine koncept modernog uređenja dnevne sobe potpunijim i jednostavnijim.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.