Moderan dom sa zanimljivim rješenjima

Ovu modernu kuću u Poljskoj dizajnirali su Metaforma Architects. Kuća je temeljena na principima geometrije te je sastavljena od dva dijela, dvije “kocke”. U veću su smještene dnevna i spavaće sobe, dok su u manju smještene garaža i teretana.

Kuća je dizajnirana u skladu s aktivnim životnim stilom njezinih vlasnika. Dnevni prostor smješten je u prizemlju, zajedno sa prostorom za druženje. Spavaće sobe nalaze se na višem katu, nudeći tako višu razinu privatnosti.

U kući se nalazi i pomalo neobičan vinski podrum. Drvene daske smještene između redova cigle služe kao prostor za pohranu boca vina.

Fasada je prekrivena crnom žbukom i zaštitnim premazom protiv korozije. Dio fasade prekriven je i konstrukcijom u imitaciji drveta koja, za razliku od prirodnih materijala, ne zahtijeva dodatnu impregnaciju. Tamni detalji u obliku metalnih prozora dosljedno dovršavaju cijeli koncept.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.