Mladen Kvesić

Mladen Kvesić (Pleternica, 3. siječnja 1963.) je hrvatski pjevač.

Rođen je u Pleternici kraj Požege, gdje je pohađao osnovnu i glazbenu školu. Mladenovi roditelji majka Anđa i otac Martin su se doselili 1958. iz sela Dužica , Široki Brijeg. Već sa 7 godina počinje svirati klavir i harmoniku i već je tada pokazivao izuzetnu volju i nadarenost u glazbi. Početkom 1977 godine zajedno sa roditeljima,bratom i sestrom sele se u Zagreb tj. Sesvete. U novoj sredini Mladen se dobro snalazi i aktivnije se počinje baviti glazbom, pa organizira glazbeni sastav sa kojim je svirao na raznim zabavama i svadbama kao klavijaturist i pjevač.

Usporedo sa glazbom nakon završene srednje škole Mladen se bavi i ugostiteljstvom.Godine 1982. u Sesvetama uz pomoć cijele obitelji otvara se Restoran Martini koji i danas egzistira i koji je prerastao u Hotel Martini.

Tijekom promjena u Hrvatskoj 1990. godine, snima svoj prvi album pod domoljubnim nazivom Dan Hrvata i tako preko noći pjesme sa ovog albuma postaju veliki hitovi na svim radio postajama te na HTV-u. Vrlo brzo su se pjesme proširile i izvan granica Domovine medu iseljenim Hrvatima od Njemačke , Švicarske, Austrije, Amerike, Kanade, Australije i dr. zemalja. Tako je krenula karijera mladog pjevača kojeg zovu u sve navedene zemlje na nastupe i biva izvanredno prihvaćen i omiljen gdje god je došao.

Godine 1991. pod vihorom rata Mladen stvara pjesmu “Mi smo garda Hrvatska” , koja je bila često izvođena i smatrana kao izuzetan moralni oslonac Hrvatskoj vojsci. Za svoj doprinos u domovinskom ratu i promicanju hrvatskih domoljubnih pjesama 1995. Mladen biva nagrađen je ordenom Red Danice hrvatske sa likom Marka Marulića. U razdoblju od 1991. do 1996. godine nastupio je na oko 200 humanitarnih nastupa i koncerata.

Nakon dva albuma posvećena domoljublju, Mladen snima album “Tuđa žena” sa lijepim opuštajućim ljubavnim pjesmama na kojem je bila hit pjesma “crne kose, crne puti”. Ta je pjesma izvanredno primljena kod slušatelja i u vrlo kratkom roku postala velikim hitom na svim radio postajama u Hrvatskoj.Godinu dana poslije Mladen nastavlja sa uspješnim radom i objavljuje novi album “Kao vino crne oči”. Pjesma pod tim nazivom također postaje hitom, kao i druge pjesme sa tog albuma. U razdoblju od 1990. do 2002. godine snimio je osam albuma, sa 80 pjesama na kojima je u većini bio autor tekstova, glazbe i aranžmana.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.