Mjesec kao simbol unutar tarota

Kao simbol, mjesec je uvijek predstavljao ženstvenost, cikluse, emocije i podsvjesni svijet. S druge strane, predstavlja negativne asocijacije povezane s noću; iluzija, zbunjenost, obmana, ovisnost o alkoholu i drogama, lijekovima, preintenzivna osjećajnost, lutanje, psihičke smetnje. Unutar tarot špila možemo pronaći mjesec kao simbol svega nabrojanoga kod povećeg broja karata. Dakle, ovo su tarot karte koje su najviše povezane s mjesecom.

Mjesec – Najočitija povezanost je s velikom arkanom Mjesec. Na ovoj karti susreće se moćna, ali neopipljiva snaga mjeseca. Tijekom noći donosi prikaze odnosno razne iluzije i misterije. U nekim tarot špilovima svi prikazani simboli imaju svoj odraz u vodi. Naravno, mjesec je taj koji kontrolira vodu. U ovoj karti dominiraju podsvijest i snovi. Fantazija je jednako snažna kao realnost.

Vrhovna svećenica – Ovdje mjesec ima ulogu vladara i čuvara podsvijesti. Svećenica predstavlja materijalnu manifestaciju mjeseca. Njezina moć se nalazi u intuiciji, osjećaju. Ona poziva na daljnje istraživanje unutarnjega svijeta.

Pustinjak – Pustinjak je usamljena figura koja luta. Pod zvjezdanim nebom i mjesečevim zrakama, jedino što mu stoji na raspolaganju je svjetlost lampe. On se odlučuje na ovo putovanje u nadi da će pronaći istinu.

Osmica pehara – Pod velom noći i mjesečevim zrakama usamljena figura se polako udaljava ostavljajući pehare iza sebe. S obzirom da mjesec predstavlja cikluse i tranzicije kao i podsvijest, čini se da ova karta ukazuje na snažnu intuiciju koja pritišće osobu da se udalji od nečega, da ode u nešto novo.

Dvojka mačeva – Dvostruki simbolizam mjeseca kao i povez na očima osobe koja nepomično sjedi, jasno ukazuje na zbunjenost. Opcije postoje, ali čudnovato vise u zraku jer osoba naprosto ne zna što joj je činiti.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.