MINIMALISTIČKA KUĆA U SAPORU ZANIMLJIVOG NAČINA GRADNJE

Predstavljamo vam danas jedan vrlo neobičan minimalistički dom.

Njegova spoljašnjost ali i enterijer obloženi su drvetom, što je doprinelo stvaranju stilskog okruženja kojim vlada prirodan osećaj. Arhitekta Yoshichika Takagi je dobila zadatak da obnovi četiri decenije staru kuću u Saporu, u Japanu. Ova kuća specifična je po tome što ima jedinstven zid koji je zakrivljen što pomaže unošenju svetlosti u samo srce kuće.

Projekat je rađen za par koji je zahtevao više prostora nego što je nudila ranija struktura kuće. Takođe budući da par ima i dete, zadatak pred arhitektom je bio i da najmlađem članu obezbedi više površina za igru i bezbrižno odrastanje. Tokom rada na ovoj privatnoj rezidenciji Yoshichika je bila inspirisana umetničkim delima Tohaku Hasegawa kao i borovima Lucio Fontana koji su delikatno nacrtani na platnu sa obiljem praznog prostora oko sebe. Delo deluje nedovršeno ali je zapravo mašta ta koja nadomešćuje ono što nedostaje.

Arhitekta je razmišljala u pravcu primene ovakvog pristupa na delove vezane za dograđivanje i redizajn prostora. Ona je došla na ideju umetanja apstraktnog zakrivljenog zida koji stvara prostor za stepenište i kanališe stalno severno svetlo unutar kuće. Na gornjem nivou kuće, naličje ovog zida predstavlja policu za knjige u dečijoj sobi.

U međuvremenu, u prizemlju je ostao fokus na prostorijama za svakodnevni boravak, što uključuje kuhinju, trpezariju sa stolom kratkih nogara kao i peć na drva, malu kućnu kancelariju i svestrani prostor koji je ostao upražnjen. Gradnja ja završena šperpločom od ariša, pri čemu su i kućni ljubimci porodice dobili prigodne površine za oštrenje svojih noktiju.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.